Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Putin ajutor cu un transformator

lorin

Postări Recomandate

Am un traf toroidal de 300VA care initial avea 2x30V.Am vrut sa scot sarma din el pana pe la 2x25V dar am scos mai multa. :cry: Acum am 2x20V, am sarma ramasa, iar intreabarea mea este daca as lipi din sarma cu fludor ar influenta cu ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorin

10

• Relav

2

• Dr.L

2

• Marian

2

Top autori în acest subiect

Vizitator tonytanel

daca tot ai scos prea mult,eu le-as lipi afara(nu sub bobinaj) si as bobina in continuare. asa vei obtine niste tensiuni suplimentare care poate vor fi de folos altadata . astfel vei avea 3 variante de folosire. 1. 2x20V2. 2x25V3. 2x5V

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Scade un pic curentul debitat. Dar poate ai masurat eronat. Acum daca sirma era de 2 mm si acum folosesti de 1,9 nu-i bai. dar daca sarma este de 0,3 si tu pui de 0.2 apai aici ii bai. M-ai inteles?

Link spre comentariu

Curentul pe care-l suporta sarma de 1,3 fata de sarma de 1,4 mm este de 86,22% (in cazul in care se foloseste la calcul aceeasi densitate de curent). S-ar putea sa fie bine si cu sarma de 1,3 mm . depinde ce curent vrei sa "tragi" din acea infasurare.

Link spre comentariu

300VA la 60Vca şi probabil 5A la vîrf de sarcină (2x30Vca). Ca să te lămureşti mai exact cît suportă miezul, măsoară secţiunea centrală, bănuiesc că sînt tole E+I.

Link spre comentariu

E toroidal.Pana la urma l-am pus pe un kit cu o pereche de 2sc si 2sa si vad ca se descurca destul de bine, nu se incalzeste sarma mai subtire.

Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

Influenteaza cu ceva primarul unui traf toroidal, daca in loc de 1.3mm il bobinez cu 1.5?Traful initial are 300Va la 30V.Se merita sa fac schimbarea asta, sau nu este mare diferenta?

Link spre comentariu

Folosirea unei sarme mai groase in primar va face ca acesta ( primarul ) sa suporte un curent mai mare, de fapt mai corect spus este ca acesta va functiona la o densitate mai mica ceea ce inseamna caderi mai mici de tensiune in sarcina si un regim termic mai bun, secundarul insa va fi prea putin afectat de modificarea asta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări