Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa in comutatie 40-50 volti 400w

pop_ady44

Postări Recomandate

va salut

asa cum se vede din titlu topicului vreau sa construiesc o sursa in comutatie care sa debiteze 40-50 volti 5-8 amperi

ma gandeam sa modific o sursa atx dar mi se pare prea complicat si nu cred ca am sanse de reusita

http://www.sound.westhost.com/project89.htm

m-am gandit la asta

din aceasta sursa vreau sa alimentez 2 mos 100 care ereau facute pt un alt proiect

astept ceva sfaturi de la cei ce se pricep bine la asa ceva :jytuiyu

daca nu am deschis subiectul(topicul )unde trebuie rog un moderator sa il transfere unde trebuie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pop_ady44

7

• Dr.L

3

• costyy86

1

Top autori în acest subiect

:jytuiyu am citit subiectele cap coada dar nu am vazut ceva clar si multe atasamente nu mai sunt pe motiv ca subiectele sunt vechi daca nu este cu suparare Dr.Las prefera sa ramana topicul aista bine inteles daca nu este suparare daca ramane o sa prezint pe parcurs ce evoluez ce imi iese :jytuiyu
Link spre comentariu

In subiectul cu sursa de laborator e documentatie destula,stiu c-am pus-o eu (majoritatea linkuri externe)Practic la sursa pc rebobinezi traful, si schimbi cam tot ce e prin secundar: diodele, recalculezi bobinele,condensatorii,compensarea limitarii de tensiune si snubberelePt formule de calcul,e topicul "totul despre...SURSE(teorie,scheme,aplicatii)" viewtopic.php?f=41&t=76798Eu asta as face,avand tot ce tine de primar gata facut (ca mai schimbi electroliticii de filtraj,sau puntea sau tranzistorii,nu-i nimic,dar macar nu mai trebuie sa calculezi)Acum faci ce ti se pare mai usorDa,las topicul

Link spre comentariu

poate iar sant defazat,dar in link-ul de la inceput schema nu este cu alimentare de la 12v?ww.sound.westhost.com/project89.htm--aici nu este pt auto?atunci nu inteleg ce este cu modificarea atxiar un traf atx semipunte poate da +/- 22---25v

Link spre comentariu

eu vreau sa rebobinez un traf de atx dar acolo este nenorocirea la fazarea bobinelor :jytuiyuca din ce am inteles eu vin fazate exact invers fata de transformatoarele normale?

Link spre comentariu

asa sant eu mai pisalog,despic firul in 14(asa imi spun si apropiatii)e foare important sa definim exact ce vremdoriti o sursa (invertor,convertor mai putem jongla cu numele) cu intrare 12vdc si iesire 40--50vdc la o anumita puteredoriti sa folositi MIEZUL de la o sursa atx si nu sa-l "rebobinati", lucru prin care se intelege de obicei sa zicem numai rebobinarea secundarului pt alta aplicatie dar pe "platforma" vechenu va mai speriati de fazare,vedeti daca va ajuta montajul de aici,adica daca nu vi se pare complicatviewtopic.php?f=41&t=7596&start=990bobinati traful respectand nr de spire si eventual dispunerea inf din acea documentatie si pt fazare discutam pe urma

Link spre comentariu

ce vreau eu sa fac?vreau sa folosesc partea de primar din sursa atx si pe secundar sa elimin 3,3v-5v minus 12v plus 12v minus am inteles ca de cea de 5 volti nu este voie sa ma ating pentru ca aceea regleaza sursa :jytuiyu si in locul acestor infasurari sa pun 2 infasurari care sa imi dea 45-50volti dupa redresare sa pot sa-l folosesc la un amplificator mos 100am opservat ca sursa mea are o problema cred ca am uitat-o in priza de aseara si acu seara am observat ca tranzistoarele de pe tensiunea de 220 sunt fierbinti adica aprope frig 60-70 grade este ceva normal?daca ea este oprita?daca trebuie o sa -i fac si poze :nas: acolo se vede un pic cablajul incins si-a schibat coloritul

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Sant unele surse carae nu accepta functionarea in gol ;Pune 3x spire pe 12V pt un curent de 3/,refa circuitele din secundar si sa ai spor.Dar mai bine posteaza sch ATX si sa discutam pe ea.

Link spre comentariu

sursa amprimito iar cel care mi-o donato a facut atata bine intrucat a smuls de pe ea eticheta din ceea ce vad eu este o chinezarie veritabila de cea mai inalta speta dar eu vreau sa testez sa incerc sa vad daca o sa-mi iasa ca de rezistat cred ca este mai greu :nas: intrucit oprita si cu nici un consumator se incinge :nas: astazi o sa fac niste poze si o sa caut daca este posibil schema

Link spre comentariu

multe scuze celora care a-u inteles gresit , adevarat este ca eu am gresit lincul din graba sau din entuziazm :jytuiyu din 220volti vreau sa o alimentez :da nu am reusit sa caut schema sau sa fac poze dar nici de acuma nu este tarziu :jytuiyucostyy86 multumesc de linc este de un real ajutor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări