CBI Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Frequency from dimensions Resonator Volume 0.066 cubic metres Port Area 0.002166 square metres Port Length 0.043 metres Velocity of Sound 343 metres/second Frequency: 47.691 Hz uite altele bune http://www.the12volt.com/caraudio/boxcalcs.asp#por http://www.diysubwoofers.org/misc/portcal.htm eu folosesc direct un soft simplu pt ca am deja chestii personale salvate si decat modific unde e nevoie,dar ar trebui sa dea apropiat toate Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Deci, gresesc eu undeva?El a zis ca are 2 porturi/7cm diamaria porturi 0.035 x 0.035 x 3,14 x 2=0.007693 mp sau 0.07x0.07x3.14x2/4=0.007693 mpNu? Pentru doua porturi, nu se insumeaza ariile lor? Link spre comentariu
CBI Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 nu gresesti, asa e,cred ca am incurcat eu ceva,dar oricum nu e buna formula,asta e de retinut Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Pai, daca pun valorile tale in formula mea, ies 47Hz...Iti zic eu unde ai scris gresit. Ai calculat aria, din greseala, cu diametru x adancime... ai citit gresit probabil.Hai sa le mai luam odata, m-ai facut f. curios cu formula asta. Hai s-o verificam.Pune in programul tau:Volum 0.066 mcArie port 0.007693 mpLungime port 0.043 mlViteza sunet 343,4 m/sIes 89.983 Hz? Link spre comentariu
stefanstudio Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 vad ca te pricepi binisor la a calcula boxele eu am facut unele asa din ochi acu ceva timp si le am si acum suna binisor dar sunt curios daca ar putea avea un randament si mai bun cutia e cam asa 80 inaltime 40 latime 35 adancime cm are un dif de 12 inch de 180 w pe 4 ohmi altele nu mai cunosc la el ca nui cine stie ce dif are membrana de carton suspensie de cauciuc sasiu de tala nu e chiar ce mias fi dorit eu dar na ma mai uit si in buzunar (si daca nu vad nimic ce fac ?)deci ce zici despre cutia asta a mea cam in ce frecvente merge aaa si inca ceva initial era ventilata dar am observat ca astupand tubul de bas suna mult mai bine insa nu am incercat sal mai lungesc sau scurtez savad care e treaba ceva pareri ?? Link spre comentariu
CBI Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 daca pun 66 l si 2 tuburi simple ( fara evazari la capete ) de 7 pe 4,3cm iese in jur de 60hz frecv de rezonanta in toate softurile(inclusiv winisd)daca pun un singur tub iese in jur de 42hznu pot umbla la backend sa vad ce foloseste fiecare si nici nu stiu pe de rost formula exacta dar scarm si revin cu eastiu insa ca de ex basbox poate sa calculeze cutii goale dandu-i 2 variabile si o calculeaza pe a treia(volum, Fb si port) in mod normal insa cutia se stabileste cu tot cu parametrii difuzorului Link spre comentariu
cata_124 Postat Martie 3, 2012 Autor Partajează Postat Martie 3, 2012 Da porturile sunt drepte la capetele din interior nu sunt rotunjite, eu nu cred ca ar fi acordate asa sus de tot la 80 sau 90 hz cat sa zis mai sus, vad ca si voi va incurcati undeva ca la fiecare va da ceva separat , si cred ca daca era asa de sus nu aveam gram de bas si din contra am foarte bun undeva la 40 hz cum iti da tie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Nu stiu, deja ma ia capul... Link spre comentariu
CBI Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 eu nu m-am incurcat in nimicnu-mi iese nici mie cu formulele puse de nomikos atata totce am scriu eu e ok,daca vrei iti dau si garantie Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Frequency from dimensionsResonator Volume 0.066 cubic metresPort Area 0.002166 square metresPort Length 0.043 metresVelocity of Sound 343 metres/secondFrequency: 47.691 HzPai datele astea (scrise de tine), in formula mea, se verifica...Daca pun in formula, aria corecta, iese ~90Hz... eu nu mai inteleg nimic... Link spre comentariu
CBI Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 nu sunt bune datele mele am gresit la suprafata portului,parca am scris mai sus putin ca e ca tine incearca aici http://www.the12volt.com/caraudio/boxcalcs.asp#por port diam 2,755 box vol 2,33 tunn fb 43 si iti da port L 1.713,adica aia 43mm formula ar fi cea de pe diysubwofers.org Link spre comentariu
cata_124 Postat Martie 3, 2012 Autor Partajează Postat Martie 3, 2012 bun vad ca va da cu radical adica diferit la amandoi care este adevarul nu stiu ca daca stiam nu mai intrebam aici, deci va spun asa , dimensiunile interioare sunt : l 37 a 33 h 55 inmultite vin aproape 68 l. are 2 porturi de 4.3 lungime cu 6.9 diametru . ia calculati acum cum va da acordajul cu 2 porturi. eu cand le-am facut mi-a dat 52-53 Hz. si dupaia scadeti 1 port calculati pe 1 singur cu aceeasi dimensiune.C nici eu nu mai stiu la care sa ma uit si sa cred ca va da diferit, care sa nu cumva sa credeti ca fac misto. Dupa mine cum se aude suna a 40 Hz. 80-90 e cam sus si cred ca nu as avea gram de bas la aceea frecventa. Link spre comentariu
CBI Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 citeste mai atent si ai sa vezi ca ti-am scris de cateva ori ce te interesachiar in penultimul post am calculat pe acel site cu 1 tub discutiile cu nomikos sunt separate Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 nu sunt bune datele meleam gresit la suprafata portului,parca am scris mai sus putin ca e ca tineincearca aicihttp://www.the12volt.com/caraudio/boxcalcs.asp#por port diam 2,755 box vol 2,33 tunn fb 43 si iti da port L 1.713,adica aia 43mmformula ar fi cea de pe diysubwofers.orgPai a zis ca are 2 porturi de 7... eu asa calculez. Link spre comentariu
cata_124 Postat Martie 3, 2012 Autor Partajează Postat Martie 3, 2012 Deci ultima postare a ta este cu 42 hz ,si dupaia ai zis in postul urmator ca, garantezi ce ai scris ,deci asta este rezultatul final sa inteleg 42 hz. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum