Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Calcul acordaj incinta

cata_124

Postări Recomandate

Vreau sa imi calculeze si mie cineva un acordaj la o incinta care are 66 l volum interior am 2 porturi de 7 cm diametru cu 4.3 lungime era undeva acordata la 52 de hz din cate am calculat cu cineva , era proiectata pentru un lw 1203 acum am schimbat difuzorul dar care il am de vreo 12 ani este un unistar de 30 cm 4 ohm si nu stiu parametrii si ma gandesc ca este auto daca e pe 4 ohm si are fs ceva mai mic .Am astupat unul dintre porturi si vad ca se aude mult mai bine pe bas la ce frecventa ramane acordata cu un singur port ? Va multumesc astept raspuns.

Editat de Madalina: modificare nume subiect

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CBI

13

• cata_124

11

• liviu

1

• stefanstudio

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

undeva pe la 37-40hzdar este posibil sa fie cam mica suprafata unui singur tub,mai bine pune altele (2) la acelasi diametru pe la 12-13 cm lungimela fel este posbil ca difuzorul fiind de slaba calitate sa nu sune bine in incinte deschise ,incearca si sa astupi de tot deschiderile

Link spre comentariu

undeva pe la 37-40hzdar este posibil sa fie cam mica suprafata unui singur tub,mai bine pune altele (2) la acelasi diametru pe la 12-13 cm lungimela fel este posbil ca difuzorul fiind de slaba calitate sa nu sune bine in incinte deschise ,incearca si sa astupi de tot deschiderile

Posteaza te rog formula, calculatorul, sau spune cum ai calculat 37-40Hz...
Link spre comentariu

Nu ma-ti lamurit cu acordajul, este mare diferenta in ce spuneti voi 2. Pai tocmai asta este ca suna mult mai bine cu un singur port din cele 2 pe care le aveam.Mai astept si alte pareri.

Link spre comentariu

luati unibox si simulati o cutie goala cu datele aleasau bas bocs sau etceu sunt sigur de ce am scris daca datele sunt bune,mai ales ca am inclus si ceva care nu se ia in calcul implicit de softcel mai sigur ramane totusi masuratoarea,de aceea am zis undeva intre x si x

Link spre comentariu

Pai nu stiu sa calculez deasta am si adaugat aceasta intrebare, ca daca stiam cu siguranta nu mai apelam aici, si plus de asta mi se pare si mie cam sus la 64 ca are bass frumos cam asa zic si eu ca este undeva la 40 hz ca suna destul de bine.Toate datele de le-am dat sunt exacte volumul interior este 66 l si aveam 2 porturi cele precizate mai sus de diametru 6,9 cu 4,2 lundime.Dupa calculele facute de un amic de pe forum mi-a zis ca este acordata undeva la 52-53 Hz .A fost proiectata pentru un LW 1203 .Si asta vroiam sa ma lamuresc la cat ramane acordata daca am astupat un singur port din cele 2 precizate.

Link spre comentariu

Eu am folosit formula de calcul a rezonatorului Helmholtz si un calculator online al rezonantei Helmholtz... diferenta la mine, intre calculul de mana, si cel de calculator online, sta in viteza sunetului, pe care eu am pus-o din obisnuinta 348, iar in calculator e 343.Daca formulele folosite de mine, nu-s bune, atunci... atunci as fi curios ce formule folosesc programele alea...

Link spre comentariu

poate incurci ceva la unitatile de masurapune link catre calculatorin timp am verificat multe calculatoare online de plictiseala si sunt ok daca stii sa lucrezi cu eletotusi real nu sunt f precise daca asta se cauta

Link spre comentariu

Si mie mi se pare destul de sus 64 Hz cat sa spus mai sus , ca are prea mult bass pentru aceea frecventa.Tin sa precizez ca din ce aud eu suna mai bine pe bas ca lw 12 care are fs 49 , la asta ma refeream ca fiind pe 4 ohm sa fie dif. auto si astea de regula au fs-ul sub 40 hz uneori si 30 .are acel bass alungit in br. Am astupat si celalalt port si nu are asa bas ca in br. si plus de asta are cursa foarte mare.

Link spre comentariu

au acel bas alungit pt ca sunt difuri chinezesti(auto sau nu,au motoarele slabe)frecv de rezonanta nu este singura variabila pt a reproduce bas (de calitate)daca te multumeste asa,nu e treaba mea,dar dupa cum am zis,s-ar putea sa fie cam mic un singur tub si sa sufle tare aerul prin el

Link spre comentariu

Asta stiu, dar sa stii ca unele chinezarii cum le numim noi chiar fac minuni la banii lor si suna neasteptat de bine in comparatie pret-calitate.Ma gandesc de cand am eu acest difuzor de prin anii 2000 are 12 ani la mine si nu stiu cand a fost facut, are bobina bunicica 1,5" magnet maricel suspensie de cauciuc pur care se prezinta si acum in conditii excelente, care se spune ca difuzoarele cu acest tip de suspensie redau mai bine frecventele joase , aici ma refer la difuzoarele pentru casa ,are conul din foita de carbon, si chiar il vazusem in magazin la vanzare si era destul de scump la aceea vreme parca 2,5 milioane lei vechi. Scump zic eu pe atunci . :da

Link spre comentariu

dar sa stii ca unele chinezarii cum le numim noi chiar fac minuni la banii lor si suna neasteptat de bine in comparatie pret-calitate.

personal nu am gasit asa ceva si am renuntat de mult sa mai caut

depinde ce si la ce asculti pe ele

Link spre comentariu

Te referi la amplificator banuiesc, eu momentan ascult la un apmplificator romanesc 2x60 w si inainte am avut un reciver Sony si pot spune ca suna mult mai bine acest amplificator vechi de 21 de ani cat are acum,fata de multe jeguri de pe piata din ziua de azi. In ziua de azi doar numele a ramas de acele firme, pret mare si calitate proasta, cu greu gasesti ceva bunicel pe piata si acela costa cateva mii de lei bune, mai bine dai 1000 de lei si iei un amplificator de acum 10 ani , gen Yamaha ,Technics , si inca cateva modele reusite la aceea vreme .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări