Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

HB 5135

doru3160

Postări Recomandate

Salut,vreau sa utilizez un voltmetru de panou din acest model(HB 5135),si nu am nici un fel de hartie in ambalajul original,chinezoii n-au scris decat pe limba lor pe ambalaj,si in prospectul care l-am gasit aici http://www.hbkj.com.cn/src/200933165208.pdf )Alimentarea si intrarea sunt marcate,nu asta e problema,ci ca voiam sa alimentez din aceeasi sursa si jucaria si intrarea.Problema e ca nu stiu ce modificare trebuie facuta ca sa inghita traseu comun pe alimentare si intrare(daca accepta asa ceva),unele pe care le-am mai folosit in timp aveau un strap care se punea sau scotea in functie de situatie,asta in afara de D.P.,hold si filter,nu are nimic pe placa,si nu prea ma descurc cu chineza asta bat-o vina.Daca cineva a folosit asa ceva si detine informatia,as fi recunoscator daca mi-ar impartasi-o,deocamdata n-am facut alte miscari,ca sa nu avariez placa,dar daca nu stie nimeni cum se poate folosi in modul asta,o sa incep sa fac experimente cu riscul de a plesni jucaria,care intre noi fie vorba,nu arata rau si mai si merge bine(deocamdata).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

4

• gauss

1

• bigpriap

1

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am si variante cu LCD (PM 438BL) care se alimenteaza la 8-12V,dar as vrea sa-l montez pe o baterie care sta degeaba,in felul asta ii asigur si un consum constant de 0,2A printr-un 7805,si pe intrare pot folosi un divizor de tensiune,ca sa nu aplic tensiune mai mare decat alimentarea,de ex pot merge pe domeniul de 200mV sau 2V,cu aprinderea corespunzatoare a D.P.Important ar fi sa pot folosi masa alimentare cu "-" intrare impreuna,dar dracoveniile astea nu prea accepta.Am vazut un artificiu cu TL072,pt cele cu LCD,dar alea au consum mic,cca 1mA,ar trebui sa merg cu rezistenta balast si oricum alea sunt mai putin vizibile,asta e ochios,se vede din avion.Ma gandeam sa folosesc un alimentator auto in comutatie,care scoate cca 8V pe iesire,de acolo sa merg cu 7805,si cu intrarea pe baterie(tot cu divizor,binenteles)dar ma tem ca de acum se cheama ca n-am de lucru... :rade: Poate e o varianta mai simpla...

Link spre comentariu

Este si varianta simpla,cam asa am vrut sa-l fac sa mearga,si vad ca a fost conciliant.O sa vad si la variantele cu LCD (am doar cateva tipuri)daca inghit asemenea functionare,cu masa comuna cu alimentarea,si revin cu amanunte.

post-20793-139829395283_thumb.jpg

post-20793-139829395292_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Legat de acelasi votmetru ieftin, datasheet aici http://228086.s2.chinapoo.com/src/200933165208.pdf, mi-ar placea sa afiseze tensiunea retelei. Are cineva vreo idee??

Pare a afiseze maxim 1999 (nu sunt sigur) si momentan e setat din fabrica pe 0-200 v ~.. Singurul artificiu care imi vine e folosire unui traf. 10:1 si mutarea punctului zecimal.

Scuze pentru reinvierea subiectului si off topic.

Link spre comentariu

Daca nu vrei sa afisezi tensiunea de retea si cu zecimala,atunci merge fara traf,doar cu redresare si divizare,cu punctul zecimal stins,mai precis il calibrezi pt 1999V valoare maxima,desi cred ca gasesti gata calibrate pt tensiunea de retea.

Link spre comentariu

Legat de acelasi votmetru ieftin, datasheet aici http://228086.s2.chinapoo.com/src/200933165208.pdf, mi-ar placea sa afiseze tensiunea retelei. Are cineva vreo idee??Pare a afiseze maxim 1999 (nu sunt sigur) si momentan e setat din fabrica pe 0-200 v ~.. Singurul artificiu care imi vine e folosire unui traf. 10:1 si mutarea punctului zecimal.Scuze pentru reinvierea subiectului si off topic.

Cu transformator ( 10:1 ) depasesti domeniul , voltmetrul va afisa depasire , bineinteles trebuie C.C. la intrare , deci redresare ...
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...
Vizitator cristichd

doru3160salut Ma poti ajuta cu o schema de conectare pentru HB 5135 PE POST DE AMPERMETRUnu ma descurc prea bine cu semnificatia pinilor de alimentare respectiv masurare..am cumparat si 'sunt 10A' si nu ma descurc cu interconectarea lui pe post de mapermetruMultumesc anticipat

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări