petru_f Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Corect.Numai ca mi se pare ca acest tip are chef de glume.nu e prost la teorie,poate nici in practica ,dar eu unul mi sa parut ca face"misto". Link spre comentariu
elmar Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 mai fac o ultima incercare sa va explic ce trebuie verificat prima data ...pe intreupatorul tv de retea este un contact auxiliar(marcat cu albastru in desen) care face startul tv-ului...daca din anumite motive (oxidare) acest contact nu se realizeaza atunci tv-ul ramine in stand-by...pentru a verifica acel contact trebuie sa faceti dvs contactul (prin scurtcircuitarea [pentru scurt timp] a celor doi pini )sau folosirea unei telecomenzi potrivite tv-ului...Atentie! faceti acel scurt daca sunteti sigur ca stiti ce trebuie facut ...eu recomand sa va cumparati o telecomanda... pe urma daca nu merge asa trebuie mers mai departe cu masuratorile (eventual schimbari de piese) Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Totusi daca ledul se aprinde, exista acei 5 V pt.procesor ,deci se exclude partea de primar.Pai nu ? Daca ar fi cei 2 conzi defectul ar fi fost altul ,fara tensiuni in sec.sau ceva aiurea.Am patit si nu odata ca sursa totusi sa plece(are un zgomot mai ciudat dara sigur cel fara experienta nu isi da seama)cu condul de 47uF uscat dar din stby nu pleaca nici in ruptul capului. Link spre comentariu
mld020708 Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 inca odata va multumesc tuturor si asa cum spune Leoncris pana nu fac rost de aparat de masura nu mai are rost sa batem apa in piua si pentru cine a zis ca fac misto il anunt ca e gresita presupunerea, departe de mine acest gand, chiar vreau sa vad daca si cu ajutorul vostru mai mult decat consistent voi duce la capat provocarea (DECI NU FACE NIMENI MISTO AICI!)...va anunt cand fac primul pas...primul ar fi cond de 47uf si celalalt, nu e investitie majora si merita efortul, o sa ma uit si la intrerupator sa vad starea lui ...si cand apare in ograda si un muktimetru reluam discutiile...multumesc pentru timpul acordat tuturor si in special lui Leoncris,Dan Cod,Petru_F....ceea ce vreau sa fac ar fi sa imi mai imbogatesc cunostintele de electronica si pe aici chiar am sansa asta, sunteti tari.Sper sa reusesc sa pun pepicioare TV-ul, mai am unul... Link spre comentariu
mld020708 Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 acum am vazut mai bine ce zicea Dan cod....cand bag stecherul in priza am un zgomot mai puternic (pare a fi mecanic),in sensul ca se aude ca si cum ar zbarnai ceva, repet doar cand bag in priza...dupa aia...neantul Link spre comentariu
giany Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 eu zic ca mai ai o sansa si fara aparat de masura sa ai norocul incepatorului,intorci placa si cu o lupa urmaresti tot ce ar fi contact imperfect la picioare trafo-linii,stabilizatoare tensiune(acele piese cu 3 terminale lipite de radiatoare) si refacand lipiturile tv sa functioneze in caz contrar in caz contrar eu cred ca tot un ,,jnapan" mai onest il va rezolva.Succes Link spre comentariu
petru_f Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 acum am vazut mai bine ce zicea Dan cod....cand bag stecherul in priza am un zgomot mai puternic (pare a fi mecanic),in sensul ca se aude ca si cum ar zbarnai ceva, repet doar cand bag in priza...dupa aia...neantulAcela e de la bobina de demagnetizare. Link spre comentariu
mld020708 Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Ms Petruf.. Link spre comentariu
dan cod Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 .multumesc pentru timpul acordat tuturor si in special lui Leoncris,Dan Cod,Petru_F....Ca sa fim corecti trebuie sa spunem ca ai uitat un nume important care s-a implicat in subiect @Elmar.Apoi dupa mine doua cazuri sunt des intalnite in sasiele astea conzii de 47 si 1 din primar si lipiturile la pinii trafo linii si tranzistor final linii. Link spre comentariu
petru_f Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Sper sa reusesc sa pun pepicioare TV-ul, mai am unul... Aoleu sau valeleu ! Link spre comentariu
mld020708 Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 sper sa reusewsc maine sa inlocuiesc conzii specificati,lipitrile arata bine...merci mult si Elmar este de mare ajutor dar cu intrerupatorul nu ai nimerit-o, ala pe care il ai in poza e sofisticat fata de ce in TV la mine...eu am unul care nu face decat sa alimenteze placa...e un simplu intrerupator pe fir dublu. Link spre comentariu
mld020708 Postat Martie 5, 2012 Autor Partajează Postat Martie 5, 2012 am inlocuit C655 si C657 (1uf/100V si 47uf/63V) si tot fara reactie este.....eu cred ca e in primul etaj toata polologhia (primar am aflat ca-i zice) pentru ca nu are nici cel mai mic semn de viata, macar o liniuta alba sau de rice culoare sau dimensiune,nici un pacanit,tzarait,fasait....moarte totala ca si cum nu s-ar alimenta nimic.Presupun ca faraun multimetru si cateva masuratori nu mai poate fi loc de nici un fel de idei/presupuneri. Link spre comentariu
mld020708 Postat Martie 5, 2012 Autor Partajează Postat Martie 5, 2012 inca o intrebare care e trafo de linii?Sa ma uit mai atent la lipiturile din zona Link spre comentariu
dan-a2 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 O piesa mai mare (de obicei neagra sau gri ) de unde pleaca un fir cu o ventuza la capat,conectata la tub !! --> sper ca nu am gresit ! Link spre comentariu
Bird Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 ..Oare este asa de greu de inteles ca...trebuie sa ai macar un instrument de masura ....si sa faci un minim de masuratori . As zice sa nu abuzezi de bunavointa celor care vor sa te ajute si sa incerci sa faci ce ti se sugereaza .......poate chiar o sa reusesti sa repari TV-ul . Nu am retinut daca sti sa citesti o schema de TV ?? Link spre comentariu
Postări Recomandate