Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Defect la TV NEI model E21T4X

mld020708

Postări Recomandate

am tv-ul de la soacra-mea ,eu m-am uitat la el si mergea super de aia si as vrea sa-l repar...ma pricel ceva la electrica si electronica si as incerca mai ales ca sunt cam jnapani electronistii astia de azi...problema la TV este ca il bag in priza se aprinde ledul de power, si daca apas butonul...NIMIC....eu m-am uitat la el si l-am oprit bine mersi si nu l-am mai folosit vreo 8 luni, cand i-am dat drumul atunci Voila defectul asta, nu a bubuit nimic, nu a iesit fum...e un bun obiect de mobilier acum...daca ma poate sfatui cineva ,ceva...m-as bucura enorm.Nu am desfacut nimic pentru ca nici nu am vreun aparat de masura ca sa nu mai zic ca nici de schema...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 68
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mld020708

24

• petru_f

10

• leoncris

7

• elmar

6

Top autori în acest subiect

"Nu am desfacut nimic pentru ca nici nu am vreun aparat de masura"

Daca nu ai scule , cum vrei sa'l ...repari ?Depanarea se bazeaza pe masuratori asa ca da fuguta si cumpara macar unul ieftin , 16-20 lei + un pistol de lipit.Sasiu E5 , gasesti schema pe net.Cat despre afirmatia ... , n'ar fi rau sa ceri scuze celor de aici !Nu cred ca e cazul sa generalizezi.
Link spre comentariu

Sant un ''jnapan''....dar totusi ;desfaceti dvs aparatul si spuneti ce ati verificat sa vedem poate va ajuta vreun ''jnapan'' de pe forumul asta ; ca deh,cine stie.... :nas:

Link spre comentariu

eu nu stiu ce sa inteleg!!? unii chiar nu pricep ca ajutorul nu vine din partea unui calculator ci din partea unor oameni care totusi trebuie sa aiba "legatura "cit mai strinsa cu domeniul in care le ceri ajutor...dl care a deschis acest subiect chiar crede ca ar putea primi ajutor de la cineva care habar n-are de electonica !? :sparge: vreau sa vad si eu daca e atit de usor de reparat un tv...sa-l repare singur si pe urma sa ne spuna daca crede ca mai suntem "jnapani"...sa se documenteze (ca are unde!...acum este internet)...si daca a iesit mai ieftin !!? felicitari!! :101

Link spre comentariu

oookkkkk..imi pun cenusa in cap...si cer scuzele mele cele mai sincere tuturor celor pe care fara de voie i-am jignit...de acord in cele mai multe puncte subliniate de dvs. (lipsa scule mai ales),dar v-am spus ca am mai reusit si fara ele o mica reparatie de curand (sistemul 5.1 Genius)....nu sunt chiar un afon al electronicii, am ceva cunostinte si realizari de amator la activ problema e ca de vreo 10 ani nu am mai atins domeniul decat extrem de tangential.....dar sincer cand ai un aparat defect si cineva (electronist) iti spune ca numai constatarea (adik sa-l desfaca si eventual cateva masuratori) sa fie 50 de lei cum sa nu o iei razna...sunt sensibil rau cand cineva ma ia de prost si vrea sa ma faca la buzunare?Oricum am avut norocul sa pot rezolva singur defectul si fara aparate de masura , ca letcon si altele am.....dar un TV e destul de mult pt. mine....numai ca daca tot stau ceva timp pe acasa (somer ce sa faci)...si fara resurse banesti as vrea sa vad daca reusesc sa-i dau de cap TV-ului...oricum apreciez ca mi-ati raspuns si inca odata imi cer scuze ca am jignit breasla pe care cu cinste multi dintre dv. o reprezentati....azi o sa desfac pt. o inspectie vizuala a TV-ului si sper sa nu ma curentez....revin

Link spre comentariu

Off topic: Maine cumpara multimetru, apoi descarca schema,(sau invers) ,domnul initiator al topicului;Fiind incepator, nu cred ca il ajuta denumirea de E5 , nu va sti de unde sa inceapa!Nu ne-a spus cat de priceput intr-ale ''electronicii" este, deci nu stim daca va sti sa schimbe cond C xxx, in caz de nevoie, sau tranzistoru cutare, ori procesor...Ca a jignit "tagma" depanatorilor de aici -- sunt sigur ca a fost fara intentie-- cinste lui ca si-a cerut scuze!

Link spre comentariu

priceput as fi, am facut liceul RATB si am fost la profil electrician automatizari...dar stiti cam cum se facea practica chiar si pe vremea aia (1992)...electronica am facut si in practica la liceu si mai mult acasa...am facut chestii mai marunte un amplif. de 2 X30W cu egalizor pe 5 canale, lumina dinamica pe becuri,vu-metre nici nu mai stiu (pentru prieteni ) si m-am mai ~jucat~ cu ceva integrate gen A 741, MMC 4041....tot felul de prostioare cu ele de sunet sau lumini...preamplif de pick-up si de cap de cass...nu mi le mai aduc aminte pe toate...dar de mai bine de 10 ani nu m-am mai apropiat de domeniu...munci pe afara+ copil si nevasta...acum incerc si eu din nou marea cu degetul...

Link spre comentariu

totodata daca mergi la cumparaturi mai cumpara :o ruleta ,un termometru,un shubler si niscaiva comparatoare poate se mai strica ceva pe acasa si de ce sa chemi jnapani din alt domeniu iati si un bisturiu poate te apuci si de operatii chiar pe creer caci vreun doctor s-ar putea sa fie jnapan iar acum pentru ca stiu esti verde poate ai avut ceva experiente ne placute dar nu inseamna ca toata lumea este la fel in rest numai bine si spor la masuratoare (anuntane si pe noi ce ai masurat ce valori ai gasit pentru a putea sa te ajutam poate devii jnapan )!!!!

Link spre comentariu

Nikky1976, mi-am cerut scuze si o mai fac si acum ca aproape luandu-mi o tzeapa in domeniu am gresit spunand ceea ce am spus, dar sa fiu luat chiar asa la misto nu cred ca e fair play....si apropo lista ta e inutila am tot ceea ce in marinimia ta mi-ai sugerat sa-mi cumpar stiu sa le folosesc destul de bine(sesizez ca te gandesti la bisturiu acum)...stiu sa il folosesc n treburile tehnice sau casnice (nu sunt doctor) Oricum nu credeam ca ceea ce am spus gresit intr-un moment de proasta inspiratie imi va pricinui asa de multe reactii dure....pacat....chiar nu am probleme de comportament....si nu ma doare sa-mi cer inca o data scuze si sa accept ca am fost un dobitoc...speram ca ma poti si ajuta dupa ce ai dat cu mine de pamant....se pare ca topicul asta a devenit unul de corectie comportamentala mai degraba decat de intr-ajutorare intr-ale tehnicii.am facut primul pas , am desfacut TV-ul si dupa ce am curatat centimetrul de praf de pe tub si placa m-am uitat la cele 2 sig fuzibile dar e OK...nu ajunge nici un pic de curent in TV , nici lampa tubului nu are pic de lumina, e totul mort de parca s-a dus ceva pe alimentare...poate o idee de la cineva, v-as multumidin suflet...hmmmm si cand te gandesti ca cum 10 ani nici nu ma gandeam ca m-as baga intr-un T V de frica tensiunilor mari dar ce nu face omul cand nu are altceva de facut...

Link spre comentariu

am desfacut TV-ul si dupa ce am curatat centimetrul de praf de pe tub si placa m-am uitat la cele 2 sig fuzibile dar e OK...nu

Pai daca in prima postare ai spus ca il bagi in priza,se aprinde ledul,apesi pe "buton" si nimic! ce cauti la sigurante? E greu.................sa-l rezolvi. Ceva "coorent" exista pe acolo,poate de la un geam deschis.Unde sant notiunile de electrica,electronica ce zici ca le ai ? :jytuiyu
Link spre comentariu

Vezi ca mai este o sig. intre stab. de 12 si 8V. E ... intreaga ?PS:incearca sa faci rost de un multimetru , fie si imprumutat.Greu de lucrat in ... orb!

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări