Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cea mai buna versiune Matlab


Vizitator valentinbat

Postări Recomandate

Vizitator valentinbat

Salutare...am de facut un proiect si am nevoie de ajutor pentru ca se pare ca google nu are raspunsuri suficiente... Am de citit dintr-un cub de date diferite valori(ce reprezinta masuratorile unui aparat-radar mai exact)... si trebuie sa-l plotez o data 2D si pe urma 3D(cica trebuie sa-mi iasa o imagine cu 4 obiecte vazute de sus) iar apoi trebuie sa-i aplic o filtrare Wiener(adica o deblurare,o optimizare a imaginii). Am ceva idei dar pana acum nu am reusit sa le pun in practica si tare as vrea ajutorul dumneavoastra....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • srdjan

    5

  • cirip

    1

  • indy666

    1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

MatLab-ul dispune de o multe de functii pentru grafica 2D si pentru 3D:Plot-Grafica 2D cu scara liniara pe ambele axe X si YPlot3-Grafica 3D cu scara liniara pe ambele axe X si YLoglog-Grafica 2D cu scara logaritmica pe ambele axe X si YSemilogx-Grafica 2D cu scara logaritmica pe axa X si scara liniara pe axa YSemilogy-Grafica 2D cu scara logaritmica pe axa Y si scara liniara pe axa XPlotyy-Grafica cu etichetare pe partea dreapta si stângaStem-Grafica 2D pentru seturi de date discreteStem3-Grafica 3D pentru seturi de date discreteBar-Grafica 2D, reprezentare cu bareBarh-Grafica 2D, reprezentare cu bare orizontaleBar3-Grafica 3D, reprezentare cu bareBar3h-Grafica 3D, reprezentare cu bare orizontaleStairs-Grafica 2D, reprezentare in scaraArea-Grafica 2D, reprezentare cu ariiFill-Grafica 2D, de reprezentare a poligoanelorFill3-Grafica 3D, de reprezentare a poligoanelorTe uiti care functie iti este necesara in functie de ce ai de facut si dai in matlab help urmat de numele functiei respective.Iar pentr filtrarea Wiener poti folosi urmatoarea functie:function out=wiener(img,sigma);[lin col]=size(img);R=calccor(img);Rn=sigma^2*eye(9);w=inv(R+Rn)*R(:,5);out=img;for i=2:lin-1, for j=2:col-1, a=img(i-1:i+1,j-1:j+1); out(i,j)=round(a(:)'*w); endendO salvezi si apoi o apelezi pentru imaginea ta.

Link spre comentariu
Vizitator valentinbat

se pare ca reprezentarea 3D cu Functia "slice" si am inteles ca trebuie sa dau un "reshape" la functia mea ca sa pot sa lucrez si nu stiu cat de corect este...ce parere aveti?

Link spre comentariu

Reshape se foloseste pentru redimensionarea matricilor in general.Schimba dimensiunea matricii.

Iar pentru slice gasiti aici un tutorial care sper sa va ajute.

Insa cea mai utila mi se pare totusi functia help a matlabului. :da

Link spre comentariu
Vizitator valentinbat

stiu...dar pt aplicatii mai complexe ai nevoie de ceva hint-uri...atunci cand help-ul nu e suficient... auzi...si cum credeti ca e mai bine sa citesc datele dintr-un "masiv de date".....ca sa nu le citesc aiurea si sa le reprezint prost?

Link spre comentariu

Pai depinde de formatul datelor.Banuiesc ca fopen si fread nu va ajuta pentru ca se folosesc pentru date care au propriul lor format si sunt date de alte aplicatii. Ce format au datele ? Cum este mai precis acest cub de date?

Link spre comentariu

nu am reusit sa import datele dar as dori sa lamurim formatul pentru ca eu inteleg altceva din ce e acolo fata de ce ai spus tu.

 

eu vad o matrice cu 3 dimeniuni acolo.

x 61

y 71

iar z mi-a iesit la un calcul aproximativ 250-256 dupa dimensiunea fisierului si o medie de 21 de bytes/valoare

 

am gresit eu undeva la deductie? stii exact care e formatul datelor?

 

LE:

 

am revenit cu niste incercari:

 

http://communigate.ro/scanmatlab/

 

citeste cu atentie README.txt. Am explicat ce am facut. A se folosi ca atare fara pretentii/garantii.

scan.out l-am arhivat sa-ti fie mai usor sa-l descarci. scan.out.zip are putin peste 9MB

 

Am mai facut un test sa vad daca apar in rezultat si alte caractere decat 0-9 . - E (deoarece exista si valori gen #.#####E-#) si se pare ca e trecut testul.

Link spre comentariu
Vizitator valentinbat

sunt 256 de valori in fiecare matrice...dar am uitat sa specific scuze... dar de fapt sunt 128 de numere complexe(X=A+jB)...si prima valoare e parte reala(A) iar a doua parte imaginara(B) a fiecarei coordonate... sper ca acum sa ma fi facut inteles cat de cat

Link spre comentariu

ma repet ca nu ne intelegem.eu am gasit 1.108.992 de valori in fisierul respectiv.daca impart la 256 da 4332 dar 61x71 cat are baza paralelipipedului da 4331 ceea ce inseamna ca 256 de valori sunt in plus. ajuta-ma sa inteleg cum se distribuie acele date in spatiu. ori am preluat ceva gresit ori sunt niste date in plus ori is eu batut in cap si nu inteleg.

Link spre comentariu
Vizitator valentinbat

da e posibil sa fie date in plus si mi s-a spus ca daca sunt ceva date in plus sa le sterg...pe cele de la urma astfel incat sa iasa un nr de valori convenabil...

Link spre comentariu

da e posibil sa fie date in plus si mi s-a spus ca daca sunt ceva date in plus sa le sterg...pe cele de la urma astfel incat sa iasa un nr de valori convenabil...

ok...asa mai are sens pentru ca altfel nu stiam daca faceam corect baleierea si puteam obtine ceva haotic. oricum eu nu o sa mai am timp o perioada sa-mi bat capul cu problema ca sunt in intarziere cu niste proiecte pt scoala. m-as bucura daca ai impartasi cu noi o reprezentare grafica a datelor cand reusesti sa o obtii.
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator vvlladdd

salutare, vreau sa ma apuc sa invat Matlab de la 0 , am nevoie pentru facultate la modelarea si simularea sistemelor, dar vreau sa va intreb ce versiune e cea mai stabila si buna?EDIT: NU cereti programe, link-uri, cracks etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări