Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor PUSH PULL TL494

Vizitator gigyk

Postări Recomandate

• Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

4

• Th3_uN1Qu3

2

• capabilu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator gigyk

Poate sa-mi spuna cineva care sunt tensiunile (cum se calculeaza teoretic) VS1 max si VS1 min din poza atasata? Eu am la intrare VIN min 8v si VIN max de 20v iar la iesire vreau 28V. Vs1max si minim sunt cumva Vin min * Ns/Np respectiv Vin max * Ns/Np (raportul nr de spire din traf) ? Dupa proiectarea transformatorului mi-a iesit Np 6 spire si Ns=24 spire

Posted Image

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Pe fiecare jumatate a primarului cade o tensiune de 8V minim, iar pe fiecare jumatate a secundarului ai nevoie de 28,5 pt. a compensa si caderea pe dioda (schottky). Raportul de transformare este deci 8/28,5=0,28. Cu diode normale obtii 8/28,8=0,277. 6/24=0,25 se poate obtine la 0,8V cadere pe tranzistor (7,2V in primar) si 0,8V pe dioda. Depinde ce folosesti.N-am idee ce reprezinta tabelul de sub, dar la 100kHz o inductie de 0,3T pretinde un miez pe care eu nu l-am mai intalnit, nici macar teoretic. Din nou Ku=0,4 dar poate fi o pretentie initiala, cu toate ca daca utilizezi mai mult, inseamna un conductor mai gros deci pierderi mai mici. Pentru mersul in sarcina mica, nu e nevoie de un curent egal cu variatia, poate fi jumatate din variatia aleasa si este o valoare pentru care variatia se pastreaza intacta. (variatia maxima se obtine la tensiune maxima la intrare)Initial, pe schema era 0,2A acum vad 3,5A. Nici tensiunile nu corespund. (?)

Link spre comentariu
Vizitator gigyk

Asta este un exemplu de proiectare pentru alte tens./curenti de intrare/iesire. Pe schema din primul post cat trebuie sa iau VS1 min/max? Care e formula de calcul pentru ele?

Link spre comentariu
Vizitator gigyk

Pe schema din pagina din cartea postata cu 2 pozitii mai sus este notat VS1. Si eu intreb daca VS1 minim = Vin minim(8V) * Ns/Np respectiv VS1 maxim = Vin maxim (20V) * Ns/Np. Eu am tens de intrare 8-20V, frecventa 73 khz, 6 spire primar, 24 secundar si vreau la iesire 28v cu 0.2 A

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Da.Daca notam "k" raportul de transformare, in cazul tau k=0,25, pentru 8V intrare exista 8/0,25=32V iesire. Asta pe fiecare jumatate de secundar. Adica in total, intre capetele infasurarii sunt 64V. Pentru 20V intrare sunt 20/0,25=80V sau 160V in total.

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Daca ai 3+3 spire (cam putin!), cand alimentarea e de 8V, cei 8V se vor regasi pe fiecare dintre cele 3 spire. Pe cele 6 spire vei avea 16V la o alimentare de 8V.

Link spre comentariu
Vizitator gigyk

Am terminat proiectarea transformatorului si inductantei din filtru. Multumesc tuturor celor ce au avut rabdare si m-au ajutat cu proiectul meu pana in acest moment. Acum urmatorul pas este dimensionarea condensatorului din filtru si calcularea unui circuit snubber. Daca aveti vreun exemplu de calcul pentru condensator sau snubber un pic mai "elaborat" sau o indrumare spre o carte va sunt recunoscator. Mentionez ca am reusit sa fac simularile cu un condesator "luat la ochi" de 50uF si cu o inductanta de 3.2mH (cat mi-a rezultat din calcule).

Link spre comentariu
Vizitator gigyk

Vreau sa ma apuc sa construiesc convertorul acum ca am terminat proiectarea "pe hartie".

Vreau sa va intreb daca aceasta schema este corecta pentru ca mi se pare ca inductanta de 3.5mH nu sta unde trebuie. Eu stiam ca trebuie sa fie in serie cu diodele si nu pe priza mediana a trafului. Daca fac cablajul exact asa cu bobina pe priza mediana o sa functioneze?

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări