Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema LED-uri carcasa PC

Vizitator T-z3P

Postări Recomandate

Vizitator T-z3P

Salut, detin o carcasa RAIDMAX Cyclone 316B si vreau sa-i pun niste LED-uri in masca fata fix in grilajele alea rosii de pe laterale (12 LED-uri). LED-urile vor fi conecate la o mufa molex, 12 V. Am gasit prin casa niste LED-uri de 1.7 V si niste rezistente, dar nu stiu ce capacitate au. Folosind ACEST calculator, rezultatul este schema de mai jos.

Posted Image

Intrebarile mele:

- Cum aflu de cat este rezistenta?

- Cum se pune o rezistenta ? Intreb deoarece un amic mi-a zis ca fiecare LED trebuie sa aiba o rezistenta (in caz ca imi pica un LED, imi pica toata ramura). Sa-l cred pe el sau sa iau de buna schema de pe site-ul mai sus amintit?

- Este OK schema de mai sus cu doar 2 rezistente ?

PS: Dupa cum se vede sunt paralel cu acest domeniu...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

2

• mircea888

1

• rabanne2013

1

Top autori în acest subiect

- Cum se pune o rezistenta ? Intreb deoarece un amic mi-a zis ca fiecare LED trebuie sa aiba o rezistenta (in caz ca imi pica un LED, imi pica toata ramura). Sa-l cred pe el sau sa iau de buna schema de pe site-ul mai sus amintit?

Ambele variante sunt corecte, si ce spune amicul si ce spune programelul ala, mai putin partea cu picatul. N-are ce pica, daca un LED rosu e alimentat cum trebuie rezista vesnica pomenire!6 LED-uri rosii inseriate cu rezistor de 82 ohmi/0,25W e cea mai buna varianta.
Link spre comentariu
Vizitator T-z3P

Multumesc de raspuns. Totusi ce fel de rezistente am eu ? Culoarea este albastra cu banda 1 - Gri, banda 2 - Rosie, banda 3 - Neagra, iar banda 4 - Aurie. Am cautat niste semnificatii pe google, dar tot nu-mi dau seama (cum ziceam, nu e chiar domeniul meu).

Link spre comentariu
Vizitator T-z3P

Ok, multumesc mult. Deci la schema mea pur si simplu mai adaug cate o rezistenta la fiecare LED nu ?PS: Nu-mi vorbi cu dvs. te rog, pentru ca sigur ai vreo 20 de ani peste mine.

Link spre comentariu

Nu trebuie rezistor la fiecare Led, folosesti exact schema ta dar in loc de rezistor de 220ohmi pui de 82ohmi, deci fiecare grup de 6 led-uri are un rezistor de 82ohmi, apoi pui cate grupuri vrei tu in paralel.Vezi ai grija la polaritatea led-urilor, daca pui unul invers nu se mai aprind nici celelalte...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 10 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări