Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

As dori sa imi construiesc un amplificator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 152
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

E gresit. Din ce vad acolo tu ai conectat masa (gnd) la -Vs de la alimentator. :rade:

deci cablajul in sine ar fi ok,atat doar ca trebuie sa fac loc la acesti 2 condensatori?
Da, dar atentie la conexiuni, ca acolo in poza aia ai conecatat masa amplificatorului la -Vs de la alimentator si -Vs de la amplificator l-ai legat la masa alimentatorului. Deci le-ai inversat intre ele.
Link spre comentariu

Am vazut,din greseala in schema,vreau sa stiu....eu construisc 4 amplificatoare pe o singura placa,pot lega in serie vs-,vs+ si gnd ?,sau fac 3 linii de cablaj si apoi pun strap-uri... k nu stiu!sunt in dillema!si apropo ce parere aveti daca c5 c6- care sunt de 220 microfarazi pun 2200microfarazi 40v?si c1 care e 1microfarad il inlocuiesc cu 2.2 microfarazi 40v

Link spre comentariu
pot lega in serie vs-,vs+ si gnd ?,sau fac 3 linii de cablaj si apoi pun strap-uri...

In paralel, nu in serie.

si apropo ce parere aveti daca c5 c6- care sunt de 220 microfarazi pun 2200microfarazi 40v?

Daca ai loc, merge.

si c1 care e 1microfarad il inlocuiesc cu 2.2 microfarazi 40v

E perfect.

Link spre comentariu

Am modificat din nou schema amplificatorului,in sensul ca am coborat traseul de la r1 ,la fiecare amplificator ,ca sa pot trece cu bara de Vs- fara sa mai pun strap-uri,am ingrosat si traseele de la Vs- Vs+ Gnd,si iesirile audio,la care am ingrosat traseul inca de la pinul 4 din integrat.Daca ar mai fi vreo sugestie,corectare,modificare,si daca crede-ti ca pentru cablaj scara 1:1 piesele ar avea suficient spatiu.Multumesc!

post-59095-139829395118_thumb.jpg

Link spre comentariu

Nu prea am alta varianta,decat sa vin cu semnalul pe sus,pe deasupra de final,m am gandit si la asta,dar apoi o sa fie prea departe de radiatoru de racire.....,daca folosesc la strapurile de initrari/iesiri semnal,cablu ecranat,oare nu ar fi mai ok? De modificat schema mai altfel nu mai stiu cum.mi a luat 2 zile,eventual downlodeaz-o tu si fa in paint cu creionu peste cum crezi ca ar trebuie sa fac si apoi refac eu cablajul!Multumesc!

Link spre comentariu

Mai bine fa cablajul de mana pe hartie milimetrica cu componentele deja achizitionate pt inceput. Dupa ce te obisnuiesti cu proportiile si vezi cum sta treaba treci la calculator. De ce te-ai inghesuit cu conzii aia de 4700 care oricum nu vor incapea acolo si ai lasat ditamai suprafata neacoperita in stanga jos.Trasee mult prea subtiri si lungi. Nu mai zic de piesele din jurul integratelor care sunt foarte inghesuite(rezistente puse vertical vad , distantele dintre terminale si componente mult prea mici) etc,etc... Ideal ar fi sa te ramifici in stea cu alimentarile de la bornele electroliticilor la fiecare TDA, intrarile langa fiecare integrat in parte, la fel si iesirile, masa pt fiecare iesire in parte se ia din nodul in care se inseriaza cei doi electrolitici de pe alimentare. Tu ai facut un fel de 'magistrala' la care te legi cu fiecare integrat. In cazul asta trebuie sa maresti considerabil suprafata traseelor ca sa nu ai caderi pe ele. Trage cu ochiul prin diverse amplificatoare si cablaje executate profesional si ai sa intelegi cum trebuiesc proiectate.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări