dorian 70 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Am desfacut ieri un ciocan percutor electric, marca Hitachi, problema era ca motorul electric nu functiona.Trecand la masurarea bobinelor, am constatat ca una dintre ele (de pe stator) era intrerupta.In continuare, extragand-o, am vazut ca firul care face legatura cu sarma de bobinaj era oxidat la imbinarea cu sarma de bobinaj, si de aici intreruperea ...Surpriza a fost ca sarma de bobinaj ascundea sub email un metal argintiu -aluminiu, probabil.Bineinteles a fost destul de greu de cositorit si nu am siguranta lucrului bine facut ...Sunt alte metode de imbinare la jonctiunea susamintita ?Hitachi este o firma serioasa, din cate stiu eu, se poarta folosirea bobinajelor din sarma de Al ?Am mai vazut sarma de Al pe la niste abureli de electropompe de bazar sau o fi si Hitachi asta o imitatie ... Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Singura solutie ce o poti aplica e sa sertizezi un mic papuc pe conductor si acel papuc sa-l cositoresti la cablurile de legatura Link spre comentariu
dorian 70 Postat Februarie 29, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2012 Si totusi in original, cele doua fire erau rasucite impreuna si aplicat peste ele cositor... (probabil, era foarte oxidata zona!)Asa a functionat scula mult timp, de altfel s-au umplut doua remorci de moloz in urma ei. Link spre comentariu
mihaighe Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Si totusi in original, cele doua fire erau rasucite impreuna si aplicat peste ele cositor... (probabil, era foarte oxidata zona!)Asa a functionat scula mult timp, de altfel s-au umplut doua remorci de moloz in urma ei.Si aluminiul se poate lipi dar sub un strat de pasta mai speciala care impiedica oxidarea. Link spre comentariu
dorian 70 Postat Martie 1, 2012 Autor Partajează Postat Martie 1, 2012 sub un strat de pasta mai specialaPoate ai putea fi mai precis.Eu stiam, de altfel asa am si facut, cositorirea aluminiului prin folosirea din abundenta a sacazului, practic in baie de sacaz, astfel incat aluminiul, pe zona de lipit, sa nu fie in contact cu aerul, astfel se evita oxidarea acestuia, chiar in timpul efectuarii lipiturii. Link spre comentariu
mihaighe Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Poate ai putea fi mai precis.Mai precis nu pot pentru ca nu stiu altceva din compozitia pastei ,am vazut ca atunci cand lipea pasta nu se subtia la cald ci ramanea ca o racitura peste lipitura,pe cutie scria in germana si eu nu stiu. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Aluminiul se poate lipi sub ulei, mai exact se toarna ulei din abundenta apoi se curata zona si apoi se lipeste, totul sub o pelicula de uleiDar ma indoiesc ca procedeul e aplicabil in cazul tau unde banuiesc ca, conductorul e destul de scurt Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Nu poti pune o rigleta si gata? Link spre comentariu
dorian 70 Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Am citit recent pe un alt forum, softpedia, despre o metoda de cositorire a aluminiului cu un aliaj de zinc cu staniu, metoda preluata din batranul Tehnium, nu stiu daca se poate sa atasez fisierul sau sa fac o trimitere ... Link spre comentariu
__farad__ Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Aluminiu? Sa nu fie cupru stanat. Hitachi nu prea se joaca cu sculele produse (am mai multe la munca si pot spune ca darama tot, de multe ori s-au incins de prajeai carnati pe ele si tot isi faceau treaba).Ca sa eviti cositorirea daca totusi este aluminiu poti folosi un tub subtire, preferabil din bronz (cuprul va oxida in timp aluminiul) in care introduci firele dupa care il sertizezi in ambele capete. Poti folosi un pin folosit pt capetele de contact al firelor multifilare (gasesti la magazinele cu materiale electrice sub denumirea de "pin" sau "tub de capat"). Link spre comentariu
nostrom Postat Martie 12, 2012 Partajează Postat Martie 12, 2012 Solutia pentru lipit aluminiu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum