Vizitator aczberger Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 buna ziua,nu stiu daca am scris bine acest topic dar am cautat pe forum si nu am gasit nimic legat de asta.Astazi nu mi s-a mai aprins pc-ul,am desfacut sursa atx si am gasit siguranta de 6a arsa,sursa este de 450w.am inlocuit siguranta si am facut punte de la firul verde la celnegru si s-a ars din nou.Am luat aparatul de masura si am zis sa verific diodele de la puntea redresoare,2 diode strapunse.Nu stiu din ce cauza.Am cumparat alta sursa dar totusi as vrea sa inlocuiesc acele diode dar nu gasesc echivalenta le ele sunt modelul CT4A05.Credeti ca s-ar putea sa fie vreun condensator in scurt?Va multumesc Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Chiar e atat de greu sa cauti pe google caracteristicile? http://html.alldatasheet.com/html-pdf/3 ... T4A05.html 4A,400V Deci te duci la magazin si ceri o punte de 4-6A la >600V si gata (adica inlocuiesti toate cele 4 diode). Probleme poate avea mai multe...aici nu-mi dau cu parerea ca nu cunosc Aa,totusi am o idee: scoate toate cele 4 diode si vezi daca exista scurt intre + si -. Daca da,probabil e unul din tranzistori (sau amandoi) strapuns. Ii scoti pe rand si ii masori Link spre comentariu
zal Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 S-ar putea să-l păcălească condensatorii de filtraj, pînă se încarcă piuie aparatul. Poate ar trebui o punte mai mare acolo, 8...10A/600V...1kV. Link spre comentariu
Vizitator aczberger Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Intradevar,pot sa cumpar orice fel de diode cu cei 6A si 600 V,dar ma gandeam ca exista si alte specificatii ale diodelor care sa fie importante.Nu vreau sa-mi cautati d-voastra,ma gandeam doar ca poate exista cineva care are un tabel cu echivalente dar care sa includa si aceste diode.Oricum multumesc de raspuns,o sa incerc sa cumpar o punte cu specificatile date de d-voastra.Am masurat sa vad daca mai este vreu scurt pe placa,totul este ok,cel putin asa cred,nu sunt calificat in electronica dar...cateva informatii de baza mai cunosc.Condensatorii de filtraj par in regula,am masurat si se incarca si descarca amandoi in acelasi timp,cred ca daca era reo diferenta se putea vedea. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Pai scurtul se masoara cu ohmmetrul,cu cu indicatorul de continuitateNu,in cazul de fata numai tensiuna si curentul sunt importante! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum