Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalenta diode sursa atx

Vizitator aczberger

Postări Recomandate

Vizitator aczberger

buna ziua,nu stiu daca am scris bine acest topic dar am cautat pe forum si nu am gasit nimic legat de asta.Astazi nu mi s-a mai aprins pc-ul,am desfacut sursa atx si am gasit siguranta de 6a arsa,sursa este de 450w.am inlocuit siguranta si am facut punte de la firul verde la celnegru si s-a ars din nou.Am luat aparatul de masura si am zis sa verific diodele de la puntea redresoare,2 diode strapunse.Nu stiu din ce cauza.Am cumparat alta sursa dar totusi as vrea sa inlocuiesc acele diode dar nu gasesc echivalenta le ele sunt modelul CT4A05.Credeti ca s-ar putea sa fie vreun condensator in scurt?Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dr.L

2

• zal

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Chiar e atat de greu sa cauti pe google caracteristicile?

http://html.alldatasheet.com/html-pdf/3 ... T4A05.html

4A,400V

Deci te duci la magazin si ceri o punte de 4-6A la >600V si gata (adica inlocuiesti toate cele 4 diode).

Probleme poate avea mai multe...aici nu-mi dau cu parerea ca nu cunosc

Aa,totusi am o idee: scoate toate cele 4 diode si vezi daca exista scurt intre + si -. Daca da,probabil e unul din tranzistori (sau amandoi) strapuns. Ii scoti pe rand si ii masori

Link spre comentariu
Vizitator aczberger

Intradevar,pot sa cumpar orice fel de diode cu cei 6A si 600 V,dar ma gandeam ca exista si alte specificatii ale diodelor care sa fie importante.Nu vreau sa-mi cautati d-voastra,ma gandeam doar ca poate exista cineva care are un tabel cu echivalente dar care sa includa si aceste diode.Oricum multumesc de raspuns,o sa incerc sa cumpar o punte cu specificatile date de d-voastra.Am masurat sa vad daca mai este vreu scurt pe placa,totul este ok,cel putin asa cred,nu sunt calificat in electronica dar...cateva informatii de baza mai cunosc.Condensatorii de filtraj par in regula,am masurat si se incarca si descarca amandoi in acelasi timp,cred ca daca era reo diferenta se putea vedea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări