Vizitator ozyl Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Mi-am adus aminte de o problema gasita cu ani in urma intr-o revista de specialitate si , incercand sa o rezolv, mi-am dat seama ca nu ma descurc. Poate are cineva o solutie.......Problema: Se da o retea de 12 rezistori R (egali ca valoare) care formeaza un cub , muchiile cubului fiind chiar rezistorii. Colturile cubului sunt noduri de retea. Se cere aflarea rezistentei echivalente masurata pe o diagonala (colt opus) Am incercat desfasurarea 2D a schemei dar e cam incalcita si nu pot aplica regulile de calcul serie-paralel la rezistoare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 De cele mai multe ori, atunci cănd nu se pot aplica direct formulele pentru gruparea în serie sau în paralel, e nevoie mai întâi de transformări din stea în triunghi sau invers pentru anumite părţi ale reţelei. Pentru problema ta sunt mai multe rezolvări: http://www.google.ro/search?q=resistor+cube Link spre comentariu
Vizitator ozyl Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 FainAm cautat si eu cu Google dar in romanaAcume clar.Se complica totusi problema cand valorile rezistorilor nu sunt egale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum