Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce fel de sudura electrica sau autogena ?


goguboeru

Postări Recomandate

Am de inlocuit o bucata lipsa din "garda"unei sabii din 1860. Piesa a fost macelarita de un fost propietar :bataie si acum eu trebuie sa o aduc la forma initiala prin adaugarea unei prelungiri din platbanda de 5 mm grosime si latimea in partea cea mai mare si unde se sudeaza de 25 mm si lungime de circa 150mm.Avand in vedere vechimea materialului si dorinta de a nu se vedea sudura dupa finisare, ce tehnologie de sudare recomandati si unde/cine se/o poate face. Este pacat sa nu fie adusa la starea initiala. Nu se poate reface in totalitate deoarece are seria si alte marcaje marcata pe bucata ce a ramas din "garda",serie ce corespunde seria de pe teaca.Multumesc pentru timpul Dvs.Damian C.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • goguboeru

    3

  • costinium6

    1

  • caldararu

    1

Top autori în acest subiect

O.k. am inteles dar cu ce este deosebit comportamentul unui fier/otel vechi la sudura electrica fata de autogen, daca se permite intrebarea ? Oricum trebuie incalzita zona de sudura deoarece trebuie indreptata la cald, pe linga ca a fost taiata a mai fost si rasucita, deci autogenul tot ajunge acolo, dar eram interesat sa stiu motivul alegerii Dvs.Multumesc pentru timpul Dvs.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

cu autogen sudezi cazane de tuica in nici un caz nu faci o reconstituire, recomand sudura TIG cu argon, sudura de mare precizie si calitate! ramane sa gasesti argonistul cu aparat serios, de obicei argonistii sunt artisti in sudura :da

Link spre comentariu

Din pacate trebuie sa incalzesc ca sa indrept mai intai ca sa pot suda dupa aceea.Si ma gindeam si eu la TIG- WIG .Am o bucata care nu se vede si am sa fac probe pe ea. Ma intereseaza ca dupa slefuire sa nu fie diferente de culoare a metalelor metalul vechi - sudura -material de adaos(platbanda de prelungire)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări