goguboeru Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Am de inlocuit o bucata lipsa din "garda"unei sabii din 1860. Piesa a fost macelarita de un fost propietar si acum eu trebuie sa o aduc la forma initiala prin adaugarea unei prelungiri din platbanda de 5 mm grosime si latimea in partea cea mai mare si unde se sudeaza de 25 mm si lungime de circa 150mm.Avand in vedere vechimea materialului si dorinta de a nu se vedea sudura dupa finisare, ce tehnologie de sudare recomandati si unde/cine se/o poate face. Este pacat sa nu fie adusa la starea initiala. Nu se poate reface in totalitate deoarece are seria si alte marcaje marcata pe bucata ce a ramas din "garda",serie ce corespunde seria de pe teaca.Multumesc pentru timpul Dvs.Damian C. Link spre comentariu
caldararu Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 pentru ca materialul este vechi,te-as sfatui sa o repari folosind sudura autogena. Link spre comentariu
goguboeru Postat Februarie 29, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2012 O.k. am inteles dar cu ce este deosebit comportamentul unui fier/otel vechi la sudura electrica fata de autogen, daca se permite intrebarea ? Oricum trebuie incalzita zona de sudura deoarece trebuie indreptata la cald, pe linga ca a fost taiata a mai fost si rasucita, deci autogenul tot ajunge acolo, dar eram interesat sa stiu motivul alegerii Dvs.Multumesc pentru timpul Dvs. Link spre comentariu
costinium6 Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 cu autogen sudezi cazane de tuica in nici un caz nu faci o reconstituire, recomand sudura TIG cu argon, sudura de mare precizie si calitate! ramane sa gasesti argonistul cu aparat serios, de obicei argonistii sunt artisti in sudura Link spre comentariu
goguboeru Postat Martie 10, 2012 Autor Partajează Postat Martie 10, 2012 Din pacate trebuie sa incalzesc ca sa indrept mai intai ca sa pot suda dupa aceea.Si ma gindeam si eu la TIG- WIG .Am o bucata care nu se vede si am sa fac probe pe ea. Ma intereseaza ca dupa slefuire sa nu fie diferente de culoare a metalelor metalul vechi - sudura -material de adaos(platbanda de prelungire) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum