Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

antistick

branisteanu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• branisteanu

3

• nickrvl

2

• philipo4you

1

Antistiking iti creste curentul la amorsarea arcului electric pina la o anumita valoare, mai mare decit curentul setata pentru o perioada scurta de timp. La unele invertoare ai un potentiometru al carui indicatie este data in procente. Cu valoarea aia creste curentul fata de cel setat.

Link spre comentariu

Antistiking iti creste curentul la amorsarea arcului electric.........

Gresit, Hot start-ul face asta, Antistick scade curentul la minim atunci cind se "lipeste" electrodul de sudura.
Link spre comentariu

Cum se citeste curentul ,in momentul lipirii electrodului,la diferite scheme si firme ,daca puteti sa-mi trimiteti exemple?

Sint scheme "analogice" care pot face asta, vezi prin schemele Rusesti vehiculate in ultima perioada pe aici e una si cu antistick, nu am probat-o. Antistick se poate face in doua feluri, prin cititrea curentului pe un shunt sau cum am facut eu cu rezultate bune prin citirea tensiunii pe iesire cu ajutorul unei scheme cu optocuplor si mai departe se trimite catre un microcontroler care decide ce sa se intimple, mai greu a fost sa "conving" montajul meu sa coboare curentul la minim.... ma rog solutii sint, dar punerea in practica i-ti albeste parul, trebuiesc multe incercari si tatonari pina obtii un rezultat bun, chiar si atunci cind ai o schema "de-a gata".
Link spre comentariu

Multumesc foarte mult d-le Nic si te cred pe experintele mele.Citirea de pe o rezistenta aditionala calibrata (impropriu sunt), se pare ca este cel mai mult folosita.Cu stima Branisteanu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări