one Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 Numarul de megapixeli nu este important, decat daca sunt prea putini Unii acum masoara nu in megapixeli ci in megaray ....Lytro.... Aparatele foto rusesti erau mai ieftine decat cele japoneze si cred ca din cauza asta au fost populare in Romania. Totusi fotografiile de pe vremea aceea nu erau cine stie ce, mai ales cele facute cu Smena. Tot fotografii cu aparate profesioniste faceau poze bune. Zenit daaa... imi placea dar eram un copil la acea vreme si nu imi permiteam aparat foto. Am luat acum o "pocnitoare digitala". Link spre comentariu
validae Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 Binenţeles că acum folosesc numai aparate digitale, aci era doar o discuţie despre vremurile când nu aveam decât aparate ruseşti ieftine. Eu am vrut mereu un Zenith, făceau nişte poze excelente, aveau luminozitate foarte bună.Ţin minte că am luat ,,în probe,, un Zenith al unui fost coleg de serviciu prin anii 90 şi am făcut ceva poze cu el.Era un aparat ,,modernizat,, cu perdea metalică şi exponometru electronic inclus, afişa cu leduri în vizor eventualele corecţii necesare. La un moment dat am vrut să fac o poză cu blitz-ul dar avea bateria descărcată şi în cameră aveam decât două becuri de 70W aprinse.A ieşit o poză destul de bună fără blitz, având în vedere că foloseam doar film ISO 100 pentru lumină de zi...până la urmă nu am mai luat acel aparat, fiindcă cerea mult prea mult pe el. Acum am trei digitale, un FujiFilm de 12Mp, un Agfa de 5Mp şi un Panasonic Lumix 5Mp original japonez.Ultimul e şi cel mai vechi dintre ele, dar e aşa de uşor de utilizat încât îl prefer celorlalte...culmea e că pe ăsta îl primisem bucăţi (ca defect) şi chiar voiam să-i recuperez doar obiectivul (pentru lentile) dar am văzut că e original japonez şi mi-a părut rău să-l stric.Avea doar perdeaua de protecţie a obiectivului blocată...l-am montat în cinci minute şi merge perfect...toate pozele postate pe forum cu el le-am făcut. Link spre comentariu
tiovidiu Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 In perioada 1996-2000 am cumparat un Smena din talcioc cu care am facut peste o mie de fotografii la diferite ocazii. Singura problema era ca avea vizorul in lateral si scoatea fotigrafiile usor in laterral. Ulterior mi-am luat un Zenit metalic care a a luat mai multe cazaturi de pe bicicleta dar merge perfect. Acum nu il mai folosesc, dar nici nu am mai reusit niste fotografii asa clare cu alt aparat digital. Link spre comentariu
puriu Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 "Zenit"-ul mi-a placut. Cu obiectivul Industar 50 si lumina buna calitatea pozelor era exceptionala. Dintre aparatele mele rusesti de 35 mm cel mai performant este "Start", un aparat vechi, rar si ciudat. Are obiective pana la deschiderea 2 cu "baioneta" si declansator, pentaprisma mare cu microprisme in miloc, etc. Este este mare si greu de transportat in excursii. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) Eu inca am trusa Zenit Foto Sniper http://camerapedia.wikia.com/wiki/Zenit_Photosniper tot greu de carat in excursii, dar daca este atasat pe patul revolver, se poate purta pe umar. Editat Mai 19, 2015 de miron1947 Link spre comentariu
gauss Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) Nimic despre ETIUD ? ... Film lat , se gaseau si prin librarii . Erau ieftine , nu mai tin minte pretul ... parca 70 lei ... Editat Mai 19, 2015 de gauss Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Daca vorbim de relicve, am un ZEISS IKON Box Tengor 54/2. Link spre comentariu
albasete Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Cu ceva postari in urma am reamintit si de Etiud. Slabut aparatul, mai mult o jucarie. Da, costa 70 lei. Film de 72 mm ? Sau nu mai retin bine... Am avut, printr-a VI-a. Link spre comentariu
miron1947 Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Film de 72 mm ?. 61 mm. Link spre comentariu
gauss Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) Filmul de ETIUD avea " mosorul " din lemn , si un ambalaj verde ... se gaseau greu ... Pana in ' 89 am avut ZENIT E , cu obiectiv HELIOS - 44 . Dupa ... o perioada un ZENIT 122 ... cu ceva electronica . Acum ... digitale . De la Canon ... Editat Mai 19, 2015 de gauss Link spre comentariu
Ticu Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 (editat) Roll film tip 120 (latime 2,4 inch = 60,96 mm) Mosorul de lemn s-a folosit inaintea celui de plastic, inclusiv de catre firme serioase. Vad ca a fost introdus formatul in 1901 http://en.wikipedia.org/wiki/Film_format Editat Mai 19, 2015 de Ticu Link spre comentariu
gauss Postat Mai 19, 2015 Partajează Postat Mai 19, 2015 Nu a fost o critica folosirea lemnului . Doar un element mai " exotic " ... Eu am facut poze cu ETIUD . Si chiar erau acceptabile ! ( outdoor , lumina destula ... ma rog ! ) ... Link spre comentariu
albasete Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Eu nu am prins filmul lat cu mosorel din lemn, ci numai de plastic. In scurta perioada cat am avut Etiud-ul am facut numai un film si din acela cateva poze slabute. Poate si lipsa experientei de a lucra cu acel aparat Prin Almanah Tehnium, la rubrica "Foto" erau prezentate cateva aparate care aveau si electronica in ele. Eram surprins la vremea aceea ca exista si astfel de aparate foto. Evident, in prezent folosesc un digital Canon, dar "papa" repejor acumulatorii. Link spre comentariu
gauss Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 ETIUD era pentru copii ... In mod explicit . Redus la ultima expresie a simplitatii , sa nu fie regrete prea mari in cazul defectarii sau manipularii neglijente , al pierderii etc . Facea parte dintr - un ansamblu de chestii concepute in fosta URSS pentru a trezi curiozitatea , si , de ce nu ... pasiunea copiilor pentru chestiile tehnico - aplicative . Erau si truse pentru aeromodelism , radio , chimie ...chiar si pentru cusut si brodat . In fine ... Link spre comentariu
albasete Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 "Erau si truse pentru aeromodelism , radio , chimie ...chiar si pentru cusut si brodat . In fine ..." Subscriu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum