Vizitator vvlladdd Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 salut. am o sursa pc de 450W functionabila si vreau sa va intreb daca folosesc firul galben(+12V) si firul albastru (-12V) teoretic am 24 de V.? sau nu merge asa aici? Link spre comentariu
Vizitator vvlladdd Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 ramura +12 suporta 18A si cea de -12V suporta 0,8A deci daca le insumez am aprope 24 dar ce se intamplat daca pun un consumator de vreo 2 A merge? vreau sa pun un bec de 24V pe 48W. vreau sa ma lamuresc daca merge sau nu sa folosesc ramurile astea de + si - ca vreau sa le introduc la un regulator de tensiune! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Ai 24v dar numai 0,8aSursa ATX se poate supara daca nu o incarci si pe +5vCred ca esti cam mic sa te sfatuiesc sa umbli prin sursa(eu as obliga minorii sa se declare la inscriere) dar daca ai pune diode puternice pe -12v si un soc pe masura curentii pe cele 2 ramuri ar fi egali Link spre comentariu
MatyC Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Diodele ca diodele dar trebuie luat in calcul si grosimea firului de bobinaj folosit in transformator care in mod sigur este subtire suficient pentru cei 0,8 A. Mai mult ca sigur la un consum de 2 A in cateva ore se va arde transformatorul. Link spre comentariu
Vizitator infinity2012 Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 salut. am o sursa pc de 450W functionabila si vreau sa va intreb daca folosesc firul galben(+12V) si firul albastru (-12V) teoretic am 24 de V.? sau nu merge asa aici?scuza-ma ca-ti folosesc topicul,dar nu am vrut sa deschid altul cu acelasi subiect am o intrebare care ma roade de mult timp,si sa fac experimente ma costa la o sursa exact ca a ta,am conectat un tv led,deoarece nu am gasit altceva mai bun calitate/pret.pe tv scrie ca-mi consuma 5A.la tensiunea de 12Vacum,a-s vrea sa-i anulez intr-un fel cooler-ul sursei deoarece face zgomot,si este stresant.credeti ca-mi va arde sursa,daca procedez astfel? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 -12v se obtine din aceeasi infasurare cu +12v,nu se pune problema sarmei decat la soc cum i-am si recomandat Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 la o sursa exact ca a ta,am conectat un tv led,deoarece nu am gasit altceva mai bun calitate/pret.pe tv scrie ca-mi consuma 5A.la tensiunea de 12Vacum,a-s vrea sa-i anulez intr-un fel cooler-ul sursei deoarece face zgomot,si este stresant.credeti ca-mi va arde sursa,daca procedez astfel?Solicitarea nu pare a fi mare, este posibil sa mearga bine si fara ventilator, trebuie experimentat un pic si verificata temperatura la care ajung radiatoarele.Cel mai bine ar fi sa gasesti un circuit de reglare a turatiei ventilatorului in functie de temperatura, il poti gasi tot in surse de PC prins pe radiator. Sau poti sa faci un asemenea circuit, cauta pe forum sau pe google despre asa ceva.Alta solutie mai putin eleganta ar fi sa reduci turatia ventilatorului, poti sa inseriezi un rezistor de 15-30 ohmi(am calculat pentru un consum de 150mA) ca sa reduci tensiunea pe ventilator cu cativa volti. Rezistorul folosit trebuie sa fie de minim 1W putere. Link spre comentariu
Vizitator infinity2012 Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Solicitarea nu pare a fi mare, este posibil sa mearga bine si fara ventilator, trebuie experimentat un pic si verificata temperatura la care ajung radiatoarele.Cel mai bine ar fi sa gasesti un circuit de reglare a turatiei ventilatorului in functie de temperatura, il poti gasi tot in surse de PC prins pe radiator. Sau poti sa faci un asemenea circuit, cauta pe forum sau pe google despre asa ceva.Alta solutie mai putin eleganta ar fi sa reduci turatia ventilatorului, poti sa inseriezi un rezistor de 15-30 ohmi(am calculat pentru un consum de 150mA) ca sa reduci tensiunea pe ventilator cu cativa volti. Rezistorul folosit trebuie sa fie de minim 1W putere.initial asa m-am gandit si eu.nu a-r trebui sa se arda daca elimin ventilatorul.ce poate sa pice daca fac experimentul?din cate am inteles,sursele de felul acesta,i-si adapteaza intr-un fel puterea in functie de consumator(sunt incepator)poate afecta cumva? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum