lorik199 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Detin un Heathkit HW-100 care functoneaza ok, dar finalele 6146 si-au cam trait viata, iar o pereche cam usuca portofelul Deabia reusesc sa excit cu ele un final cu GU50 care are tranzistor in catod, deci e destul de sensibil Si m-am gandit sa le scot la pensie, inlocuindule cu altele, din tuburile ce le am disponibile am ramas la PL504 sau 6P36S, inclinand mai mult spre ultimele, deoarece nu mai trebuie sa mai umblu la tensiunea de filament si sunt tetrode ca si 6146, in plus am si tuburi NOS din acest tip PL504 sunt poate ceva mai robuste, avand in vedere c-au fost proiectate pt conditii mai drastice, dar e problema cu tensiunea de filament Aveti vre-un sfat in aceasta privinta? Atasez si schema, ca pe internet n-am gasit-o... http://tinypic.com/r/v8d5b6/5 Link spre comentariu
kuchta Petru Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 6P45S, sunt mai solide. Prima modificare din tara s-a facut la Iasi de catre ex: YO8BAM. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 29, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2012 Stiu ca sunt mai solide 6P45S dar nu am decat un singur astfel de tub,nici nu e NOS iar bani de investitii momentan n-amO sa folosesc 6P36S, trebuie sa mearga si cu acestea, posibil mai putina putere la iesire, dar nu ma deranjeaza prea mult asta Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 1, 2012 Autor Partajează Postat Martie 1, 2012 E prea "grasa", neincapand mecanic, asta pe langa soclul atipic, greu de gasit care e de asemenea mare, spatiul fiind limitat Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Aici aveti schema completa , sper ca va folosi unui HAM.......chiar daca TRx-uri cu tuburi sunt din ce in ce mai rare , iar HW100 doar cateva prin YO ...... Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 1, 2012 Autor Partajează Postat Martie 1, 2012 ar HW100 doar cateva prin YO ......Inseamna ce trebuie sa fiu destul de privilegiat pt ca detin un astfel de transceiver Daca mai poate oferi cineva cateva sfaturi in legatura cu schimbarea tuburilor finale 6146 cu 6P36S astept.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2012 Partajează Postat Martie 2, 2012 Ce te face sa crezi ca trebuiesc schimbate tuburile finale?Faptul ca nu livreaza suficienta putere nu inseamna ca e vina lor exclusiva.Primesc suficienta excitatie din etajul driver? Multi au schimbat degeabatuburile finale cand de fapt etajul driver nu reusea din diferite cauze salivreze suficienta tensiune pentru atacul finalului. Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 2, 2012 Autor Partajează Postat Martie 2, 2012 Ce te face sa crezi ca trebuiesc schimbate tuburile finale?Faptul ca nu livreaza suficienta putere nu inseamna ca e vina lor exclusiva.Primesc suficienta excitatie din etajul driver? Multi au schimbat degeabatuburile finale cand de fapt etajul driver nu reusea din diferite cauze salivreze suficienta tensiune pentru atacul finalului.Aveti dreptate in aceasta privinta, de aceea vroiam sa-i fac si o "retubare" generalaTotusi, persoana care mi l-a incredintat mi-a spus despre tuburile finale ca n-o mai duc mult Link spre comentariu
Yo4You Postat Martie 3, 2012 Partajează Postat Martie 3, 2012 Salut, un amic de al nostru a schimbat resoclat 6146 cu GU50 intr-un TS520 si functioneaza, il puteti auzi uneori in trafic in 80m este vorba de yo2crw.Nu vad de ce nu ar merge inlocuit 6146 cu GU50.Vorba lui @nanopico poate nu ai suficienta excitatie din driver, totusi vezi ca poate nu este exclus ca un condensator de acolo sa nu faca scurt.In rf condensatorii ceramici se pot strapunge foarte usor.Ia mai intai la puricat condensatorii apoi treci la tuburi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum