Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator PALLADIUM NSA-830

Vizitator Poetru

Postări Recomandate

Vizitator Poetru

Sal. Am un amplif Palladium nsa-830 si am o problema cu el de cand l-am luat de vreo doi ani.Se intrerupe ba un canal ba celalalt si nu pleaca decat daca dau volumul mai mare sau ii aplic cate o palma :) ca la televizoarele vechi :)). Problema e ca de vreo o luna dupa ce i-am dat una mai sanatoasa nu mai canta deloc ; doar la volum maxim se aude strident si incet de parca nu ar fi alimentati finalii.L-am desfacut dar nu ii dau de cap.1. Am masurat finalii si sunt buni2. Am refacut lipiturile de pe partea de alimentare si am masurat condensatorii care sunt la fel de buni.3. Am masurat alimentarea in partea de preamplificare si in partea de filtraj si e ok.Nu stiu ce sa fac mai departe si nu gasesc schema .Poate o aveti careva mi-ar fi de mare ajutor sau poate cineva sa lovit de asa ceva.HELP!Multumesc mult de atentie!

post-21051-139829392408_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Un osciloscop este extrem de util pentru genul asta de probleme.

Trebuie vazut pana unde semnalul este transmis/amplificat corect.

Ai verificat daca la intrarea amplificatorului de putere (dupa potentiometrul de volum) ai semnal bun? (poti folosi alt amplificator pana in punctul asta, in loc de osciloscop).

Sau poti folosi placa de sunet, e suficient ptr investigatii de genul asta, vezi exemplul asta http://www.zeitnitz.de/Christian/scope_en .

Link spre comentariu
Vizitator Poetru

E ciudat faptul ca finalii nu primesc semnal deloc ceea ce am constatat ieri...osciloscop nu am de unde sa iau....potentiometrul de volum este legat direct la placa pe care este filtrul (reglajele bas-inalte),stereo-mono,loud etc.... si din cate am vazut pe aceasta placa este si un prim etaj de amplificare,adica preul desi pe alta placa am constatatun alt etaj de preamplificare....e ciudat rau ampliful ori eu nu mai stiu electronica deloc...chestia cu casca e buna ...sa vad de unde pot face rost de una.... :Dinca o intrebare::::::::E normal cand lovesc condensatorii de pe partea de alimentare sa creasca nivelul pe leduri desi pe iesire nu se aude nimic??? sunt 4 capacitori de 6800mF/56v...acelasi lucru se intampla daca lovesc carcasa in laterale (numai pe laterale)Repet ; condensatorii i-am masurat si par buni...e posibil cumva ca in sarcina vreunul sa nu lucreze desi in masuratori sunt ok???Multam pentru ajutor !!APROPO!!! DACA AVETI NEVOIE DE CONSILIERE IN ALARME AUTO VA STAU LA DISPOZITIE!!

Link spre comentariu
  • 9 luni mai târziu...
Vizitator Sebano

Cam tarziu dar vin si eu cu un sfat. Primele componente dintr-un montaj electronic afectate de trecerea timpului sunt de obicei condensatorii electrolitici. Recomand cu caldura schimbarea daca este posibil a TUTUROR cond. electrolitici de pe calea de semnal. Am avut multe cazuri asemanatoare. Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări