Vizitator publistart Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Salutare.Nu stiu daca a mai avut cineva o idee asa de traznita, dar va rog sa o tratati cu seriozitate, asa ca va multumesc anticipat.Am un alternator BOSCH 90 A. Vreau sa il invart cu un motor electric de 220, sa ii leg o baterie de 12 V cu un invertor auto 500 W de la care alimentez motorul. Am testat cu un ampermetru, un invertor 500w ar fi de ajuns pentru motor. Rolul alternatorului invartit de motor e sa incarce bateria de la care e alimentat motorul si daca ar si ramane "cativa amperi" pentru alimentarea catorva becuri 12 v, sau chiar legarea altui invertor pentru 220 v.Ce ziceti, ar fi posibil asa ceva?Scuzati daca nu m-am exprimat destul de bine. Link spre comentariu
marianjoita Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Ceea ce propui este un perpetuum mobile, visul oricarui fizicianEste imposibil ceea ce propui pentru ca randamentul este subunitar, vei obtine mai putina energie la iesire decat bagi in circuit.Ai o data pierderile prin frecare, convertorul de tensiune are un randament undeva la 75 la suta deci, daca vei introduce 500W in circuit, vei obtine undeva la 300W la iesire.Incearca sa legi alternatorul la un rotor eolian, atunci intr-adevar vei obtine un profit, tinand cont ca energia eoliana nu este inca taxata de statul asta prietenos. Link spre comentariu
Vizitator publistart Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Multumesc pentru promptitudine.ce parere ai daca as alimenta motorul la priza? Pe ampermetru imi arata 0.8 A deci la 220V ar fi 176W (aproximativ). Nu crezi ca as iesi mai eficient daca as alimenta iluminatul casei de la alternator? chiar daca necesita schimbarae tuturor becurilor cu unele "eco" ? Link spre comentariu
marianjoita Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 In niciun caz. Daca randamentul este subunitar vei introduce mai multa energie in circuit decat vei scoate. Singura chestie rentabila este sa antrenezi alternatorul, fie cu ajutorul unui rotor eolian, fie cu ajutorul unui rotor antrenat de un rotor hidraulic montat pe o apa curgatoare. Link spre comentariu
Vizitator publistart Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 pe o apa curgatoare am posibilitatea. sa stii ca m-am gandit la asta.dar nu stiu ce turatie va avea alternatorul.ar trebui sa ii fac un ansamblu de fulii, sa amplific turatia?ce turatie ar trebui sa aiba alternatorul pentru a produce curent?multumesc mult pentru raspunsurile anterioare. Link spre comentariu
marianjoita Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Daca vrei sa faci economie, schimba becurile din casa cu unele pe led, acestea consuma cam de 10 ori mai putin decat cele clasice dar sunt mai scumpe. Link spre comentariu
Vizitator publistart Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 bine, asta stiu :)dar pe mine ma tenteaza sa produc eu energia ... Link spre comentariu
marianjoita Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Fiecare generator de curent are o anumita turatie la care functionarea lui este optima. Cauta specificatiile alternatorului dar cred ca turatie minima ar fi undeva la 800-1000 de rotatii pe minut. Pentru constructia unui astfele de generator electric, practic o microcentrala hidroelectrica, consulta colectia revistei Tehnium din anii 80, stiu sigur ca acolo este prezentata o constructie practica de acest gen. Link spre comentariu
Vizitator publistart Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 ok, mersi mult.daca tot ai fost amabil sa ma ajuti, te mai intreb ceva:aelasi motor, acelasi alternator, motorul il alimentez la priza.as putea sa fac un redresor, pentru a imi incarca bateria de masina? ma gandesc ca da. problema mea e alta. nu stiu cum sa leg bateria la alternator. alternatorul BOSCH are doar 2 borne, D+ si B+, capacul exterior ma gandesc ca e masa. Stiu ca s-a mai discutat pe forum legarea asta, dar nu a fost pe intelesul meu. Link spre comentariu
marianjoita Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Nu este mai simplu sa faci un incarcator de la retea pentru acumulator?Solutia asta cu incarcarea acumulatorului de la alteranatorul angrnat de motor este complicata si nepractica. Link spre comentariu
rasputin Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 În alt topic colegul remus68 îmi spunea: ":rade: Degeaba a fost inchis topicul respectiv... ieri a aparut altul cu mintea odihnita si idei inaltatoare... viewtopic.php?f=14&t=105007 Si vor mai fi..." Acu' stau şi mă chitesc, dreptul la păreri şi opinii avem toţi, ar fi absurd să milităm spre a fi cenzurat, dar, pentru că există un mare DAR, alături de drepturi nu avem şi obligaţii? Obligaţii ce în cele din urmă ţin de bunul simţ. Că sărăcia în ţara noastră capătă valenţe de sport naţional e un fapt, dar asta nu trebui a ne întuneca raţiunea. Oare şcoala a devenit, peste noapte, facultativă iar netul şi academia Youtube obliigatorii? Oare istoria se repetă la indigo şi vom asista la arderea cărţilor în pieţe şi alte locuri publice? Oare soarta Bibliotecii din Alexandria v-a fi să fie aplicată bibliotecilor lumii? . Unde-am greşit şi cu ce greşim de tot apar asfel de subiecte şi oameni, mai ales oameni, ce le promovează? Link spre comentariu
marianjoita Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 ok, mersi mult.daca tot ai fost amabil sa ma ajuti, te mai intreb ceva:aelasi motor, acelasi alternator, motorul il alimentez la priza.as putea sa fac un redresor, pentru a imi incarca bateria de masina? ma gandesc ca da. problema mea e alta. nu stiu cum sa leg bateria la alternator. alternatorul BOSCH are doar 2 borne, D+ si B+, capacul exterior ma gandesc ca e masa. Stiu ca s-a mai discutat pe forum legarea asta, dar nu a fost pe intelesul meu.Probail o borna vine la releul regulator , una la baterie iar masa este partea metalica a alternatorului. Link spre comentariu
nickrvl Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 O fi ceva "ciclic", periodic apare cineva cu aceasta "idee", banuiesc ca asta se intimpla incepind de la inventarea curentului electric incoace... Nu ca sint eu destept, am si eu "doza" mea de prostie insa o discutie de acest gen in contradictoriu am avut-o cam pe la 18 ani, adica prin `87, cu un "nene" mult mai in virsta decit mine si care sustinea aceasi "teorie" si nu pricepea cum un "tinc" ca mine chiar nu pricepe ce vrea el sa faca si indrazneste chiar sa-l contrazica, provocarea mea a fost sa constuiasca aceasta "inventie" si eu sa-i vorbesc cu "saru`mina Conasule" toata viata, bineinteles ca aceasta nu sa intimplat niciodata, si nu a murit curind.... Deci, totul se rezuma la faptul ca nu ai cum, e imposibil sa scoti mai multa energie decit bagi, urca-te pe bicicleta si mergi fara sa dai din pedale.... ........................................................................................ Motor + generator + priza ........., e necesar doar un amarit de transformator si un regulator electronic pentru a incarca o baterie. Link spre comentariu
marianjoita Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 În alt topic colegul remus68 îmi spunea: ":rade: Degeaba a fost inchis topicul respectiv... ieri a aparut altul cu mintea odihnita si idei inaltatoare... viewtopic.php?f=14&t=105007 Si vor mai fi..." Acu' stau şi mă chitesc, dreptul la păreri şi opinii avem toţi, ar fi absurd să milităm spre a fi cenzurat, dar, pentru că există un mare DAR, alături de drepturi nu avem şi obligaţii? Obligaţii ce în cele din urmă ţin de bunul simţ. Că sărăcia în ţara noastră capătă valenţe de sport naţional e un fapt, dar asta nu trebui a ne întuneca raţiunea. Oare şcoala a devenit, peste noapte, facultativă iar netul şi academia Youtube obliigatorii? Oare istoria se repetă la indigo şi vom asista la arderea cărţilor în pieţe şi alte locuri publice? Oare soarta Bibliotecii din Alexandria v-a fi să fie aplicată bibliotecilor lumii? . Unde-am greşit şi cu ce greşim de tot apar asfel de subiecte şi oameni, mai ales oameni, ce le promovează? Din pacate sistemul educational din tara a fost complet bulversat. Problemele ridicate de userul publistart imi aduc aminte ca le-am parcurs la orele de fizica din ciclul gimnazial.Astazi elevii sunt mult mai preocupati de aspectul vestimentar, ultimele hituri ale lui Guta si alte probleme tot atat de importante.De ce ar vrea un copil sa invete atat timp cat la televizor sunt ridicati in slavi analfabeti care au facut avere prin eludarea legii sau tarfe care traiesc bine prostituandu-se in public la ore de maxima audienta.... Link spre comentariu
Vizitator publistart Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 sa stiti ca si eu imi amintesc de orele de fizica si din liceu, si din facultate, si de cele de mecanica si electronica, chiar de toate. stiu ca la prima vedere nu se vede ca am aceste nivel de studii, dar, tot timpul lumea tinde spre perfectiune. nu trebuie judecat dupa aparente ... dragi coelgi de forum. am trecut de mult de orele de fizica din gimnaziu ... oricum, ideea despre care am propus discutia vine de la niste video-uri gasite pe youtube, recent. acum am sa va dau doar un link cu ce am gasit: mai sunt destule de genul asta. chiar daca am zis o prostie care nu s-ar accepta la nivelul studiilor efectuate, nu trebuie sa fiu luat peste picior cu vorbe de astea ..... oricum, va multumesc pentru amabilitatea de a raspunde. daca o sa am ceva noutati, va voi anunta. multumesc inca o data. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum