Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

volum de apa.

iod2

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iod2

5

• gica70

2

• Ticu

2

• rasputin

1

Top autori în acest subiect

Calculele cu una, două, sau nouă zecimale, mereu mi-au dat bătăi de cap. Iubesc teoria dar cele mai mari bătăi de cap mi le-a pricinuit practica.

Vă îndemn la soluţia colegului gica70, oricare variantă.

Link spre comentariu

nu prea mai stiu cum se calculeaza treaba cu secundele la patrat...... :jytuiyu am vrut sa calculez pentru 0.5toli........si mia cam dat cu virgula...ma poate lamurii cineva cum se face.......ca am cam uitat....

Link spre comentariu

Ia g=10 (ca-i mai usor)!Aflam mai intai 1. V (viteza)= cu radical (de ordin 2) din 2gP=radical 2* (g)10 *(bar)1=radical din 20=4,47 m/s2. A (sectiunea in mp) Aria are formula pi*D*D/4 3. 1/2 tol =0,01257m; 4. Deci avem: 3,14*0,01257*0,01257/4=0,000124 mp5. D (debit in metrii cubi pe secunda)=V*A=4,47*0,000124=0,00055426. 10 minute*60sec=600sec 600*0,0005542=0,332mc deci 332 litri apa

Link spre comentariu

nu prea mai stiu cum se calculeaza treaba cu secundele la patrat...... :jytuiyu

Acceleratia gravitationala este acceleratia pe care o au corpurile in cadere. Presupunand ca discutam de vid, deci fara frecari cu aerul, cu fiecare secunda trecuta, se insumeaza la viteza initiala a corpului, o viteza de 9.81m/s...
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator maamulos

Daca este prea complicata solutia cu formulele incearca metoda batraneasca si mai sigura :)) ....ia un butoi de care gasesti doar ca trebuie sa ii stii capacitatea, un cronometru si un furtun pe care il legi la teava respectiva ....nu mai ai de facut decat sa cronometrezi in cat timp se umple butoiul si astfel afli ce te intereseaza !!!

Link spre comentariu

Mie nu-mi iese de loc verificarea dimensionala a formulei (vezi atas). Si nu inteleg ce cauta g acolo, fiindca la eliminarea apei dintr-o teava sub presiune nu intervine gravitatia.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări