Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor cu o pereche de boxe "Electronica"

Vizitator darkeststar

Postări Recomandate

Vizitator darkeststar

Salut.

Am demontat o pereche de boxe de la un radio mai vechi "Maestro Stereo" de prin '74.

As dori sa le folosesc intr-o configuratie stereo la PC dar mufele au o forma ce imi este necunonscuta.

Boxele sunt marca "Electronica" cu specificatiile 6VA, 4OHM si un fel de serie "I A6/6-1" (asta e tot ce am putut citi de pe spatele lor, nu le-am desfacut)

Am desenat cum arata intrarea in aceste boxe, desi probabil cunoscatorii stiu despre ce vorbesc. Bineinteles ca m-ar interesa un fel de convertor catre 3.5mm.

Posted Image

Va multumesc pentru eventualele solutii :d

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• raileanu florin

2

• Dr.L

1

• davidut5

1

• cata_124

1

Top autori în acest subiect

Vizitator darkeststar

pai asa ereau mufele pe vremea lui raposatu la ori ce aparat inca se mai gaesc in comert la mine sunt nu stiu la dumneata

Ati putea sa-mi spuneti cum se numeste acest tip de mufa?Adaptorul este direct sau necesita o configuratie mai speciala?Multumesc.
Link spre comentariu

Este simplu daca nu mai reusesti sa gasesti asa ceva desfaci amplificatorul si schimbi terminatiile de iesire cu altele poti sa pui cu clape si asa nu ai nevoie de mufa la boxe bagi direct firele sau banane care tot asa nu necesita mufe la boxe.

Link spre comentariu
Vizitator darkeststar

Este simplu daca nu mai reusesti sa gasesti asa ceva desfaci amplificatorul si schimbi terminatiile de iesire cu altele poti sa pui cu clape si asa nu ai nevoie de mufa la boxe bagi direct firele sau banane care tot asa nu necesita mufe la boxe.

am gasit pe ebay niste IC-uri intre 5-10$... Radioul vechi este inca in perfecta stare de functionare, doar ca a ramas cu frecventele vechi (joase de pe banda FM) si nu mai e folosit (n-as vrea sa il canibalizez :d ).Imi voi cumpara restul componentelor de la magazinele de electronice din oras (socket-ul, placa cu gauri pentru lipit componentele) si cred ca voi mai avea nevoie de un regulator de voltaj de 15V (UA7815) impreuna cu un alimentator de 20-24V.
Link spre comentariu

Daca ampliful radioului este in perfecta stare de ce nu-l folosesti pe acesta in loc sa faci unul ci integrate ieftine care nu sunt sigur ca se va auzi mai bine?P.S. Vezi ca TDA 1517 depaseste puterea boxelor, are in jur de 10-12 W la distorsiuni reduse, datasheetul yice ca ajunge la 22W/4 ohmi

Link spre comentariu
Vizitator darkeststar

Nu cred ca te referi la acelasi IC:

The TPA1517 is a stereo audio power amplifier that contains two identical amplifiers capable of delivering 6 Wper channel of continuous average power into a 4-Ω load at 10% THD+N or 5 W per channel at 1% THD+N.The gain of each channel is fixed at 20 dB.
Posted Image
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări