Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator auto defect

Vizitator darik

Postări Recomandate

Buna ziua la toata lumea, detin un amplificator auto cu 4 canale care de cateva zile nu mai functioneaza. Mai exact pe toate canalele se aude doar un zgomot foarte puternic ( de diferite tonalitati, ca sa zic asa...), iar ledul de power palpaie; cel de protectie este stins. La interior amplificatorul este ca nou, nimic nu se incinge, nu este strapuns. Am observat azi ca daca deconectez toate difuzoarele de la amplificator, ledul de power ramane aprins constatnt ( cum trebuie), iar daca le conectez ( chiar si un difuzor pe oricare din canale), acesta iar incepe sa palpaie si zgomotele sa se auda in ele.

Atasez si o poza cu interiorul amplifului, in speranta ca ma puteti indruma unde sa caut defectul.

http://imageshack.us/f/832/amplifdef.jpg/

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator darik

Am analizat cu atentie toate piesele si niciuna nu este strapunsa/prajita/afumata, cablajul este ok si el; totul e ca nou la interior. Curent este suficient; bateria masinii are 4 luni. Am pus amplificatorul langa bateria masinii si l-am conectat la bornele acesteia si am testat cu un difuzor mic de 15w si tot la fel face."schukaru", te referi la faptul ca trebuie sa dezlipesc tranzistorii finali si apoi sa-i lipesc la loc pe fiecare canal in parte?

Link spre comentariu

separa sursa de etajele de amplificare si preu si pune un consumator pe iesirile ei si vezi cum se comporta.eu cred ca acolo e problema,fie pe alimentarea pt preu fie pe cea pt etajele finale(sau ambele).autorul a spus ca toate canalele fac asa=> ori toate etajele de amplificare(4) sunt defecte ori sursa dupa cum am spus mai sus,preul mai greu ca sunt grupate 2 cate doua(intrarile) si cam rar pica toate 4.eu inclin spre sursa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări