arcgotic Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Primul horn ce il fac, o sa postez aici evolutia proiectului. Difuzor folosit, un JBL fullrange de 8inci diametru, 8128, info aici http://www.jblpro.com/catalog/support/g ... &doctype=3 http://www.performanceaudio.com/images/ ... 8634_f.jpg Nu am alte informatii, parametrii TS etc. Ieri am facut un test in aer liber si suna bine. Cost difuzoare 170RON. Ce se vrea: un front loaded horn, rectangular, nu prea mare. Adica sa pot intra cu el pe usa in apartament. Incerc o curba Tractrix, am gasit pe http://www.volvotreter.de/ un xls de calculat horn rectangular. La 80hz frecventa de taiere, in spatiu 1/2 - adica pe podea, a iesit 55cm adancime si 85 latime/inaltime. Am dat fisierele unui prieten ce are Autocad si ploter. Urmeaza achizitia de mdf riflat si vizita la tamplar And then.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Dif-urile astea ar trebui sa fi fost concepute pentru aplicatia infinite baffle, avand in vedere ca, in cele mai multe cazuri, volumul din spatele plafoanelor "false", poate fi tratat ca un spatiu infinit. Sunt foarte curios de parametrii lor... vezi ca sunt colegi pe forum, care pot masura.De unde sunt achizitionate? Link spre comentariu
arcgotic Postat Februarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2012 Pe okazii au stat mult si bine.Da, stiu ca pot fi masurate, in prima faza vreau sa le fac asa cum am scris mai sus- repede si fara prea multe calcule. Am printat conturul, zilele astea caut mdf riflat.Daca sunt multumit de ce aud, o sa vad ce fac apoi.Defapt apoi vreau sa fac un bass folded, pt 40-100 hz Link spre comentariu
LUCI Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Foloseste carton sau pfl(placa din spate a dulapurilor) sau placaj subtire pentru hornurile de teste.Ai nevoie obligatoriu si de un microfon de masura sa vezi ce ai acolo,altfel nu ai nici cea mai mica sansa sa obtii un horn care sa sune corect. Link spre comentariu
arcgotic Postat Februarie 28, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2012 Fac test cu placaj zilele astea dar sincer mai mult pentru a testa taieturile si modul de asamblare. Nu am parametrii ts si e doar un test practic, cu difuzoarele astea nu cred ca o sa obtin nu stiu ce sunet ... O sa il masor sa vedem ce iasa. Link spre comentariu
arcgotic Postat Martie 1, 2012 Autor Partajează Postat Martie 1, 2012 Intrebare pentru cine a mai facut hornuri din foaie de metal/aluminiu.Daca fac hornul din foaie de 1mm sau putin mai groasa de ceva metal sau aluminiu, si pe partea din spate lipesc ceva pasta de cauciuc/bitum, o sa sune aiurea metalul? ma gandesc sa nu sune ca o oala metalica :)daca folosesc foaie metalica, e mai usor la constructie si suprafata e fina, nu mai trebuie finisata.. asta vad eu ca avantaj. Link spre comentariu
LUCI Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Pentru drivere de inalte exista hornuri din aluminiu turnat.Deci sunt sanse sa merga si la difuzoare Link spre comentariu
VTP Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Intrebare pentru cine a mai facut hornuri din foaie de metal/aluminiu.Daca fac hornul din foaie de 1mm sau putin mai groasa de ceva metal sau aluminiu, si pe partea din spate lipesc ceva pasta de cauciuc/bitum, o sa sune aiurea metalul? ma gandesc sa nu sune ca o oala metalica :)daca folosesc foaie metalica, e mai usor la constructie si suprafata e fina, nu mai trebuie finisata.. asta vad eu ca avantaj.Poti incerca sa folosesti tabla vopsita de acoperis, e cea mai ieftina solutie, este finisata, se lucreaza usor cu foarfeca, pastreaza forma. Dupa fixarea pe cadrul de sustinere se lipeste pe toata suprafata placa bituminoasa autoadeziva gen ALUBOND si se rigidizeaza si nu mai are vibratii parazite proprii care sa influenteze sunetul. Cand am lucrat eu nu se gasea asa ceva, nici alubond si era munca grea sa lucrezi in tabla galvanizata, sa o vopsesti si sa improvizezi un strat bituminos din smoala cu topire la >200 grade sau din autovopant cu nisip fin uscat in straturi succesive. Link spre comentariu
arcgotic Postat Martie 1, 2012 Autor Partajează Postat Martie 1, 2012 Multumesc de idei! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum