Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Leachamp in punte

Postări Recomandate

ce parere aveti despre conectarea in punte a doua module leachamp (varianta sortech), avand la dispozitie un traf de 2x55vcc 500w si filtraj de aprox 25.000 pe ramura?modulele vor functiona daily in modul stereo, insa as vrea sa am posibilitatea sa le pot folosi si in punte a mai incercat cineva aceste module in punte? de fiabilitatea functionarii lor in punte ce parere aveti?multumesc anticipat pentru raspunsuri! :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Trafo e prea mic, un minim de 1kw e optim. Teoretic ampliful se poate pune în punte prin el însuşi, dintr-un singur etaj de intrare, nemaifiind nevoie de un defazor separat sau de conexiune m-s. Fiind un amplif de înaltă calitate, nu mi se pare normal să fie folosit ca unul de discotecă.

Link spre comentariu

Trafo e prea mic, un minim de 1kw e optim. Teoretic ampliful se poate pune în punte prin el însuşi, dintr-un singur etaj de intrare, nemaifiind nevoie de un defazor separat sau de conexiune m-s. Fiind un amplif de înaltă calitate, nu mi se pare normal să fie folosit ca unul de discotecă.

intentionez sa folosesc totusi defazorul cu tl072.. Nu este vorba despre a-l folosi la discoteca, ci mai degraba de o posbilitate de a amplifica un subwoofer pe 8 ohmi
Link spre comentariu

Amplifiatorul are 240W 4Ohm / 180W 8Ohm. Nu imi dau seama unde iti trebuie putere mai mare de atat, daca nu in "discoteca", Ori este vro discoteca HI-FI :rade:, si orcum pe un traf de 500w cu 2 module in punte nu obti putere cu mult peste 180W 8Ohm.

tu poti sa-ti pastreazi glumitzele pentru alte topicuri. sa ne aducem aminte ca acu 1-2 luni imi spuneai pe mess ca habar nu ai care e diferenta dintre FET si... :da
Link spre comentariu

Umila mea opinie:- amplifurile sunt suficient de fiabile pentru sarcina data/tensiunea de alimentare. adica, ar putea lejer sustine 60Vef pe 8ohm, 480W (de exemplu).- in schimb, traful n-ar tine. la curentii aia si 55Vcc, ajungi la peste 800W, un traf de 1kV ar fi perfect. sau un traf de 750W dar cu tensiuni putin mai mici in secundare (35Vac ~ 48Vcc).- cu 8ohm in punte, in sarcina, s-ar incalzi, ar cadea mult din tensiune si ti-ar limita excursia pe iesire (clipping)- ai putea obtine 350W pe sarcina de 16ohm in conditii decente de solicitare pentru toate componentelePoate calculele mele nu-s perfecte, le-am facut cu excel in graba, insa orice variante incerci, nu-ti ajunge traful pentru ce pot kiturile.Si daca-ti faci griji despre fiabilitate, tot traful e veriga cea mai slaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări