Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Centrala de apartament Viessmann Vitopend 100-probleme.

GEO 53 BN

Postări Recomandate

Buna ziua domnilor.Am probleme cu centrala de apartament de tipul Vitopend 100.Zilele trecute am observat apa mai precis,picura apa in partea din spate a centralei.M-am uitat pe dedesubt dar nu am vazut mare lucru.Ca atare am dat jos capacul centralei ca sa vad exact de unde curge apa.Am observat ca in locul unde conducta (turul) intra in blocul comutator pentru incalzire- apa calda,bloc care din cite stiu eu, este facut cu motoras pas cu pas nu cu electrovalva cu trei cai.Blocul respectiv era umed bine, se vedea ca la locul de imbinare a conductei(turul) cu blocul, era umed.In spatele blocului se afla aparatul(schimbatorul de caldura) de preparare a apei calde.Apa rece intra in partea dreapta a schimbatorului de caldura si iese calda prin partea stinga.Intrebarea pe care v-o adresez este:ce ar putea fi defect ?Vreo garnitura,vreun por sau fisura?Mentionez ca nu am lucrat cu temperaturi(la apa calda)mari,max 60-65 grade.Sa fie vorba de o neetansare a motorasului pas cu pas la locul de contact cu blocul comutator?Multumesc! O zi buna sa aveti.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GEO 53 BN

3

Zile populare

Top autori în acest subiect

Multumesc!Miine o sa vorbesc cu persoana cu care am contract de service,pentru ca centrala este sigilata,dupa ce a fost facuta verificarea tehnica.Vreau sa vad ce zice.M-as fi bagat eu dar daca cumva este ceva mai grav,lucru pe care nu l-as putea sa rezolv eu, atunci as fi obligat sa scot banii din buzunar, pentru ca sigiliul aplicat de catre persoana care a verificat centrala,a fost rupt.

Link spre comentariu

Centrala merge, a fost reparata.Defectiunea a fost la o garnuitura din klingherit, care a cedat din nu stiu ce motive.Blocul comutator era acoperit de saruri,dovada ca apa a curs destul de mult timp, dar numai dupa ce s-a facut verificarea tehnica in luna decembrie.Initial mesterul mi-a spus ca poate fi de la blocul comutator,apa calda-apa rece.Dupa ce a verificat a spus ca este de la schimbatorul de caldura care ar putea avea vreo problema.A desfacut schimbatorul de caldura,care s-a dovedit a nu avea nimic,apoi a dat vina pe garniturile de etansare a schimbatorului de caldura cu corpurile din plastic,la fel o banuiala care s-a dovedit a fi nefondata.A dat vina pe corpul din plastic din partea dreapta cum ca ar fi fisurat dar s-a dovedit a nu fi.Intr-un final s-a gindit sa slabeasca suruburile de fixare a corpurilor din plastic din partea stinga(blocul comutator) si la cel din partea dreapta,din spatele pompei de apa.Dupa montarea schimbatorului de caldura, nemaicurgind apa, a strins suruburile de fixare.Daca aveti probleme cu centrala stati linga mester pentru ca puteti sa platiti piese care sint in perfecta stare,dar care sint declarate defecte.Numai un set de garnituri(patru la numar) costa 80 lei,asa mi-a spus mesterul.Ma gindesc cit costa un schimbator de caldura, blocul comutator,motorasul pas cu pas sau corpul din plastic din partea dreapta.Si inca ceva:daca declara ca o piesa este defecta si ca trebuie schimbata,cereti sa va dea piesa defecta,nu o lasati lui.Cereti sa va arate ce defectiune are piesa declarata defecta.Oricum piesa schimbata este platita de voi si ca atare aveti dreptul sa cereti piesa defecta,iar el are obligatia sa va o dea. O zi buna sa aveti.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări