valytzu1207 Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Va salut!Am un pistol de lipit destul de mare si cand fac cu el lipituri mari se "arde" imediat ansa. Am facut-o din sarma de 5mm diametru dar degeaba. Dupa 6-7 secunde se inroseste ansa si cand dau pe lipitura probabil se rupe din ea si de aceea se subtiaza repede. Stiu, ar trebui sa nu tin apasat pe buton prea mult timp, dar e destul de greu sa tii ansa la o anumita temperatura doar din buton, se incalzeste mult prea repede. M-am gandit ca un variator ar rezolva problema. Am gasit pe net variatoare pentru becuri dar mie imi trebuie pentru sarcina inductiva. Puterea pistolului nu stiu cat e, dar in jur de 600-700w cred. Ma puteti ajuta cu o schema, va rog? Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Inseriaza o dioda cu alimentarea. Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 Eu as vrea ceva reglabil... Link spre comentariu
em2006 Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Pune te rog o poza, sunt curios cum arata un pistol de 600-700W, si mai ales, cum il manevrezi. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Prima data pune o dioda ,pt variatoare inspirate de la cele pt aparatele de sudura - cu punte semicomandata. Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 De manevrat il manevrez cu o mana cateva minute dupa care am nevoie de ajutor Are 5.5kg. E facut de un electronist batran acum cativa ani. Puterea am zis-o ochimetric, poate are mai mult. Sarma din primar e de 0.8-1mm. Varful chiar daca il cureti pana luceste, dupa ce s-a incalzit odata se innegreste tot. pt variatoare inspirate de la cele pt aparatele de sudura - cu punte semicomandataO schema se poate? Te rog. Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Are vre-o 2-400W,nu 700 Dar mai bine ti-ai procura un pistol de lipit normal,sau un letcon Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Puneti o sarma de fier ca ansa, nu de cupru, poate e prea mare tensiunea in secundar.Asemenea unealta nu e de folosit in electronica... Link spre comentariu
valytzu1207 Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 Am si pistol normal, din ala romanesc la 100w dar e prea mic cand vrei sa faci vreo lipitura mai mare, gen lipituri la vreun radiator de masina, firele periilor colectoare la motoare si altele. Puterea am dat-o aproximativ, nu le am prea mult cu trafurile. 200w in niciun caz nu are, asta de 100w are cam 1kg, poate mai putin, iar ala mare are 5.5kg :rade:Bun, deci cum fac variatorul asta? O schema de variator folosit la becuri de ce nu merge? Care e treaba cu sarcina inductiva? Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Pune ansa mult mai lunga, sa aiba vreo 10 cm si vezi rezultatele Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 La sarcinile inductive apare un defazaj tensiune vs curent . Se poate adapta un variator de la o scula electrica(masina de gaurit) .Tot regulatorul e in tragaci si e conectat la un potentiometru rectiliniu - trebuie sa-i pui un putentiometru extern cu scala gradata. Mai trebuie sa confectionezi 2 bobinute pe care le inseriezi in antiparalel cu alimentarea trafului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum