Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incalzire in pardoseala

mișa

Postări Recomandate

Da, foarte frumos.Depinde de aplicatie. Nu-mi dau seama cit sunt de sofisticate reglajele si intretinerea. Daca tu esti proiectantul sigur cunosti exact problemele...Ideea e ca o astfel de instalatie trebuie sa functioneze multi ani singura, pur si simplu sa uiti ca ea exista. Asta e ideea.Fix de instalatii ca in prima poza m-am ferit. Adica sa nu am in cutii imense puse in pereti tot felul de instalatii sofisticate care necesita reglaje si intretinere. De aia am pus doar in camera tehnica pompele si sistemul de distriburie iar in restul casei nu am nici macar o doza cu "scule". Absolut orice manevra se face din camera tehnica, pentru ca in rest e numai teava.La mine s-a putut pentru ca e un spatiu incalzit relativ mic. (200m2)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Sa va spun despre o problema importanta a incalzirii in pardoseala:Am fost plecat o saptamina la o cabana in munti sa ma distrez si sa fac ciorba de burta la ciaun. SUPER NU? Am setat incalzirea in casa la 18 grade in acest timp. Azi m-am intors si au fost necesare 8 ore sa aduc temperatura la 21 grade. (si anu' trecut am patit la fel) Inertia termica e foarte mare si deranjanta in asemenea cazuri. Pe de alta parte, treaba e si invers, adica se si raceste greu. Daca airisesti sau intrerupi caldura un timp nu ai nici un fel de problema.Am sa conectez sistemul de incalzire la GPRS (urgent), sa pot sa-mi reglez incalzirea din telefon, oriunde ma aflu. Pentru asta am sa folosesc un modul GPRS model SIM900 si un controller.

Link spre comentariu

Va salut d-le Misa, ati facut referire in prima parte a topicului despre un intrerupator touch pe care l-ati folosit. Link-ul http://dl.dropbox.com/u/3712780/Intreru ... 050529.JPG nu merge, puteti sa mai postati o data, eventual cu amanunte va rog ?

Intrerupatoarele sunt electronice si sunt conectate la mai multe unitati centreale unde se aduna si toate sirmele de la becuri. Unitatile centrele sunt cu procesor, deci programabile si comunica intre ele si cu alte automatizari ale casei prin RS485.Uite aici ceva scheme si citeva poze: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Automat ... lumini.zipExemple de programari: Cind armezi sistemul de alarma, deci pleci de acasa se sting toate becurile.Cind intrii pe usa si afara e intuneric iar sistemul de alarma armat, iti aprinde lumina pe hol.Dintr-un singur intrerupator poti sa dai diverse comenzi ca de exemplu: simplu clic=aprinde un bec, dublu clic=aprinde alt bec, triplu clic=deschide poarta.Prin programare poti sa schimbi functiile intrerupatoarelor.Intrerupatoarele fiind luminate, cele din dormitoare isi scad intensitatea luminoasa pe timp de noapte ca sa nu fie deranjante. Cele de pe holuri, cind e lumina stinsa lumineaza alb, asa ca noaptea, daca mergi la buda de exemplu, nu-ti scoti ochii, ai o slaba lumina, suficienta cit sa te descurci....etc, posibilitatile sunt nenumarate.Si o poza pe real, cu un intrerupator montat pe perete: http://dl.dropbox.com/u/3712780/Casa/Intr.JPG
Link spre comentariu

Domnule, daca nu sunteti acasa, si se intampla ceva la instalatia electrica, trebuie sa vina minimum doi ingineri, nu un electrician la remediere. Sa lasati documentatie detaliata in casa ! Lasand gluma, e mai mult decat i-mi imaginasem de complicat. Ma asteptasem la senzori in loc de intrerupatoare, dar nu la asa ceva. :aplauze Senzorul pentru intrerupator este pe principiul o atingere scurta ON, o atingere lunga OFF ?

Link spre comentariu

Da, cu depanarea asa e...din pacate. Am un set complet si functional de componente (cablaje echipate) de schimb. Am un dosar cu documentatia bine pusa la punct si actualizata. Chiar si eu, daca "manevrez" ceva, trebuie sa ma uit in dosar pentru ca din 2006 cind am facut instalatia am uitat. Inca nu am avut nici o defectiune. Poate conteaza si faptul ca am impamintare serioasa si numai sigurante diferentiale pe alimentarea cu 220/380. Sigurantele si-au facut datoria de citeva ori.Aprinderea/stingerea e cite un clic scurt, asta daca nu programez din UC altfel. E foarte neplacut sa trebuiasca sa stai cu degetul mai mult timp pe intrerupator. Nu sunt bune comenzile gen clic lung, sunt enervante. (am testat)Adica, ca sa intelegi mai bine, daca becul A l-am aprins cu un clic, il sting tot cu un clic. Daca becul B l-am aprins cu dublu clic, il sting tot cu dublu clic. Unitatea centrala stie daca un bec aprins sau nu, asa ca stie ce decizie sa ia.

Link spre comentariu

Vorbind de depanare, a fost o situatie draguta in timp ce erau niste mesteri sa-mi faca o lucrare. Seful lor imi zice: "Da' la ce instalatie electrica aveti n-a sti ñime s-o repare...O sa muriti si a viñi jinerele si a zice: Sa-si baje p*** socru' in instalatia asta, ca ñime nu stie s-o repare"Si acuma mai rid de cita dreptate e posibil sa aiba :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări