mișa Postat Februarie 29, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 29, 2012 Pentru a asigura o incalzire uniforma am aranjat teava ca in fig1. Aranjarea ca in fig2 o consider proasta si inutila. Toata caldura va fi transferata in prima parte a pardoselii. http://dl.dropbox.com/u/3712780/Incalzire/TEAVA.pdf Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Teava e montata uniform. Nu am evitat zonele cu mobila. Pozita mobilelor se mai schimba...Am pus pe cit posibil mobilier cu picioruse, dar aspectul asta constat ca e prea putin important. Oricum nu exagerez cu mobila. Nu-mi place sa fie inghesuiala.Centrala e "...cazan in condensatie Arca Pixelfast120/31FC, cu boiler de 120l pentru apa menajera..." Citat din pagina 1.Partea de distributie e un calorifer dar nu mare. Atit distributia cit si centrala se afla in atelierul meu de la demisol. "Pierderile" imi asigura 14-18 grade iarna. Daca e prea frig suplimentez caldura cu un calorifer. (camera de 4mX8mX2.3m) Caldura nu e pierduta pentru ca lucrez zilnic in atelier.Incalzirea in pardoseala electrica e o minunatie, in sensul ca poate fi controlata mult mai usor si mai precis. Problema e ca incalzirea electrica e cam de 3 ori mai scumpa ca si incalzirea pe gaz. (vezi cit costa 1KWh electric si cit costa 1KWh gaz. Tot de acelasi numar de KWh pe luna ai nevoie indiferent de unde provine energia) Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 27, 2012 Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Teava e montata uniform. Nu am evitat zonele cu mobila. Pozita mobilelor se mai schimba...Am pus pe cit posibil mobilier cu picioruse, dar aspectul asta constat ca e prea putin important. Oricum nu exagerez cu mobila. Nu-mi place sa fie inghesuiala.Centrala e "...cazan in condensatie Arca Pixelfast120/31FC, cu boiler de 120l pentru apa menajera..." Citat din pagina 1.Partea de distributie e un calorifer dar nu mare. Atit distributia cit si centrala se afla in atelierul meu de la demisol. "Pierderile" imi asigura 14-18 grade iarna. Daca e prea frig suplimentez caldura cu un calorifer. (camera de 4mX8mX2.3m) Caldura nu e pierduta pentru ca lucrez zilnic in atelier.Incalzirea in pardoseala electrica e o minunatie, in sensul ca poate fi controlata mult mai usor si mai precis. Problema e ca incalzirea electrica e cam de 3 ori mai scumpa ca si incalzirea pe gaz. (vezi cit costa 1KWh electric si cit costa 1KWh gaz. Tot de acelasi numar de KWh pe luna ai nevoie indiferent de unde provine energia)Multumesc pentru informatii, in cea ce priveste incalzirea electrica prin podea nu vorbim despre pret evident ca este mai mare decit incalzirea prin podea prin centrala pe gaz. La "reclama" zice ca incalzirea electrica prin podea e mai eficienta deci mai ieftina decit incalzire cu centrala pe gaz dar cu calorifere. Nu am gasit inca pe nimeni cu asa ceva.... Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Chestia e ca mi se par foarte mari preturile la acele kituri de incalzire electrica. De exemplu numai pentru living as fi avut nevoie de 8 kituri de 8 m patrati, adica cam 13000 lei...Ma asteptam ca un sistem cu rezistenta si un sistem de reglaj sa fie mult mai ieftin. Link spre comentariu
nickrvl Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 Chestia e ca mi se par foarte mari preturile la acele kituri de incalzire electrica. De exemplu numai pentru living as fi avut nevoie de 8 kituri de 8 m patrati, adica cam 13000 lei...Ma asteptam ca un sistem cu rezistenta si un sistem de reglaj sa fie mult mai ieftin.La noi in Dedeman (doar asta avem) sint astfel de "covoare" cam cu aceleasi preturi, probabil ca de acea nu au asa cautare.Oricum, incalzire prin podea e visul oricui, va felicit sincer pentru "realizare". Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 1, 2012 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2012 Incalzirea in pardoseala (corect construita) este visul oricarei persoane care a petrecut o iarna cu acest sistem. Multi care nu au incercat sunt sceptici si apleaca urechea la tot felul de teorii negativiste si nefondate lansate tot de persoane care nu au avut aceasta experienta.Diferenta intre confortul generat de incalzirea in pardoseala si un sistem cu calorifere e foarte mare. Asta se observa la case. In cazul blocurilor diferenta e mai mica deoarece ai incalzire si de la vecinul de jos. Link spre comentariu
Gabix Postat Noiembrie 3, 2012 Partajează Postat Noiembrie 3, 2012 Vă salut. Am şi eu o întredare: se poate oare combina o instalaţie de încălzire în pardoseală (fără calorifere) cu o centrală cu gazeificare, având în vedere diferenţele de temperatură ?? Vă mulţumesc. Link spre comentariu
mihai1979 Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 bravo misa !!! e bine ca te-ai descurcat la facut " mufarile". sa traiasca si furnizorii care au sarit repede cu meterialele si" alte alea" . pt pozitionarea serpentinei pe podea / sapa ai ales prima varianta care e corecta si cea MAI utilzata peste tot aici in Italia. deci ... nu ai dat gres. salutari si ... multa caldura! ( just a joke) Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 4, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Vă salut. Am şi eu o întredare: se poate oare combina o instalaţie de încălzire în pardoseală (fără calorifere) cu o centrală cu gazeificare, având în vedere diferenţele de temperatură ?? Vă mulţumesc.Sigur se poate dar eu nu stiu cum se face pentru ca nu mi-am pus problema, deci nu am studiat. Link spre comentariu
Gabix Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Atunci, de unde ştiţi că se poate ?? Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 8, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 EU Stiu. tu nu stii!! Link spre comentariu
Ashky Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Mie mi se pare o risipa 7 pompe. Varianta optima (dupa parerea mea) este distribuitorul cu vane motorizate (au si cei de la uponor).7 pompe consuma ceva curent intr-o iarna.Si ar mai fi o chestie, nu se pune robinet de izolare pe vasul de expansiune.O sa fac niste poze la o instalatie la care lucrez ptr aprox 500m2 din care 450 pardoseala uponor. Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 9, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 9, 2012 Nu e o risipa. Daca puneam o singura pompa, pompa aia ar functiona exact cit cele 7 insumate ca timp ca doar aceeasi cantitate de apa trebuie sa pompeze, NU? Exact de aceeasi energie de incalzire am nevoie indiferent de numarul de pompe, deci de aceeasi cantitate de apa pompata.Vanele motorizate nu mi se par fiabile, oricum mult mai putin fiabile ca pompele. De fapt e vorba doar de preferinte.Cistigul la sistemul asta e controlul precis, reglaje simple si care ies din prima, fiabilitate si economie. Economie datorita posibilitatii de reglaj a temperaturii exact dupa nevoie.Intr-adevar, vasul de expansiune nu necesita robinet. Eu totusi i-am pus ca asa am vrut eu.Descrie instalatia care o faci, subiectul mi se pare interesant chiar daca nu ma ocup in mod curent de instalatii. Link spre comentariu
Ashky Postat Noiembrie 10, 2012 Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Instalatia este foarte complexa, sunt 11 zone "independente".11 termostate de ambianta legate la o automatizare care comanda motorasele de la distribuitor.Acestea se vor monta in locul capacelor albe de la retur.Automatizarea asta comanda (deschide un contact) automatizarea vanei de amestec din camera tehnica.Aici sunt doua centrale, una electrica de 28kw si una pe gaz cu condensare de 46kw.Astea alimenteaza un puffer combinat care face acm, are serpentina ptr panouri solare si aport la incalzire.O pompa cu vana este ptr parter, una ptr etaj, una ptr radiatoare iar cea fara vana este ptr degivrarea rampei de la garaj.Pompa asta circula apa printr-un schimbator in placi la iesirea caruia este o alta pompa cu vana de amestec (mecanica) care circula glicol prin rampa.In prezent merge doar centrala electrica si dupa ce sa incalzit casa puterea oscileaza intre 9 si 14 kw.Temperatura in pardoseala e reglata la 27 de grade, nu e nevoie de mai mult. http://www.fileshare.ro/e28990448 Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 10, 2012 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2012 Ceva nu merge la linkul pus de tine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum