Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Incalzire in pardoseala

mișa

Postări Recomandate

Hmmm... Nu pot sa zic ca nu ai dreptate, macar partial. Depinde foarte mult de preferintele utilizatorului. De exemplu, cunosc o persoana care a montat (ca asa a vrut el) pardoseala de pluta. In cazul asta incalzirea in pardoseala nu e buna. La mine pardoseala in toata casa e din piatra. La mine se potriveste perfect acest sistem de incalzire. De racire, pe timpul verii, nu am avut niciodata nevoie, asa ca nu am studiat problema. Casa se ventileaza singura din proiectare.

Link spre comentariu

De exemplu, cunosc o persoana care a montat (ca asa a vrut el) pardoseala de pluta.

Aici cred ca este greseala lui, din cate stiu (nu am folosit pana acum), pluta se foloseste sub sapa/incalzire caci este material termoizolant.

La mine pardoseala in toata casa e din piatra. La mine se potriveste perfect acest sistem de incalzire. De racire, pe timpul verii, nu am avut niciodata nevoie, asa ca nu am studiat problema. Casa se ventileaza singura din proiectare.

Felicitari pentru aceste abordari.

Intotdeauna, cea mai buna energie este cea nefolosita. :reytre

Piatra ca si finisaj este foarte buna in cazul IP caci are un transfer de conductivitate foarte bun, astfel se pot folosi si temperaturi ale agentului termic cat mai mici. In plus, are si o capacitate termica masica ridicata, deci va pastra caldura timp mai mult. :reytre

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Am pus incalzire electrica in pardoseala in bucatarie si in baie, e numai pentru suplimentare in baie si complecta in bucatarie.Va pot spune ca e o minune, ai o senzatie foarte placuta de ex la iesirea de la dus.

Baia si bucataria sunt incaperi mici cu suprafete de incalzit limitate deci si costurile de instalare cat si cele de functionare sunt rezonabile.

Acum am de gand sa extind incalzirea electrica in pardoseala si pe holul si camera de la subsol.Estimez cam 2000Ron costurile cu instalatia+termostate si apoi o sa vad cat ma mai costa gresia si parchetul....dar merita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări