petrica pit Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Salut, forumisti. Ma tot contrazic cu un amic pe tema asta, care de fapt este si proprietarul amplificatorului. El zice ca ar fi adeziv pentru prinderea condensatorilor . Am incercuit cu rosu locurile cu pricina. Poza cu amplificatorul in linkul de mai jos: http://img805.imageshack.us/img805/4108/20012011593.jpg Link spre comentariu
daisarqx Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 este silicon transparent pentru fixarea lor mecanica Link spre comentariu
mihai1979 Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 e prea rotunda pata, asa ca .... scoate banu la prietenul tau!! ca sa te convingi da cu pistolul pe pata si vezi a ce miroase( daca e "scursura" trebuie sa vezi urme sub placa, pe carcasa si trebuie sa ai un miros ciudat ceva tip amoniac sau pipi). daca e plastic stii tu .pata e prea uniforma si pare a fi un pic groasa(in inaltime ) ceea ce ma face sa cred ca e plastic sau cu ce dreq au fixat aia c-urile . Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Ganditi putin logic, daca s-ar fi folosit ceva adeziv pentru fixarea condensatorilor s-ar fi facut asta la toti nu doar la acela si daca va uitati mai atent la imagine se poate observa ca nu-i nici urma de asazisul adeziv la nici un alt condensator, si sunt cei 2 mai mari care logic ar fi fost fixati si ei dar nu se vede nimic, mai mult decat atat, daca s-ar fi fixat condensatorii s-ar fi folosit acelasi silicon alb cu care s-a fixat si traful si celelalte pe langa el, in schimb la condensatorul asta s-ar fi folosit doar la el o alta solutie? greu de crezut, pe de alta parte pata pare prea rotunda ca sa fie facuta de cineva, asadar parerea mea este ca acel condensator trebuie schimbat. Link spre comentariu
ronyku Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 daca este ulei de condensator ar trebui sa fie unsuros la atingere si sa aibe un miros gretosse poate atinge nu este periculos sau il poti lua pe un servetel se va vedea imediat de ce natura estede obicei se intampla asta in urma unei supraincalziri urmata si de o usoara deformareda cine stiepoate fi si vreun soi de lac Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Aceia sunt condensatori electrolitici, de obicei pe baza de oxid de aluminiu si electrolit lichid asa ca daca este "scurgere" de electrolit ar trebui sa aiba continuitate la masurarea cu aparatul de masura. Daca nu are continuitate atunci este altceva. Totusi aceea ar fi culoarea "hot glue"-ului cand este cald.Scrie in Google "badcaps" si cauta acolo pentru poze cu condensatori defecti. Link spre comentariu
alex mm Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 .....parerea mea, e ca e un adeziv de fixare , in primul rand acea solutie s-a scurs in doua directii diferite ?Condensatorii in cauza nu sunt umflati , deci nu avea cum sa curga atata electrolit . Pare sa fie mai degraba un fel de rasina intarita cu o anumita grosime , se vede clar ca este in relief . Sa tinem cont si de faptul ca e un amplificator pt. auto si trebuie sa aiva o constructie mai speciala , sa fie rezistent la vibratii mecanice . Treaba lor ca au folosit si silicon alb pt. fixarea acelor trafouri de ferita , soc sau ce o mai fi .... Link spre comentariu
ari_panterra Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 se vede de la o posta ca majoritatea componentelor mari sunt fixate cu silicon ,faza cu cele doua nuante se datoreaza unei interventii post fabricatie care a avut ca scop consolidarea suplimentara a acelor componente(e pus silicon cu toporul).ce atatea comenturi inutile,chiar nu ati vazut un electrolitic de marimea aceea scurs?! Link spre comentariu
devdas_india Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 dupa cum vad solutie dinaia este si in capul condensataorelor mai ales ala mic daca vr sa fii sigur scoate condensatoru ala mic si masoaral totusi la prima vedere este un silcon de fixare vad ca nimeni nu a intrebat daca merege bine aparatu chiar merge bine aparatul ? Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 acolo se vede de la o posta ca este adeziv de fixare daca era-u scursi trebuiau sa fie si bosumflati sau gresesc? Link spre comentariu
one Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 1. Eu nu am auzit pana acum de condensatori cu lichid inauntru. Electrolitul este imbibat de obicei intr-un alt material si nu cred ca "se scurge".2. Cred ca daca se scurge ceva ar trebui sa fie un lichid vascos, daca e solid atunci nu a curs din interior. Daca inclina amplificatorul intr-o parte, curge acel misterios material? Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 1. Eu nu am auzit pana acum de condensatori cu lichid inauntru. Electrolitul este imbibat de obicei intr-un alt material si nu cred ca "se scurge".Dar aia imersati in ulei?La cei comuni, de dimensiuni reduse, intradevar dieletricul care e de obicei hartie, e imbibat, dar se scurge fara nici o greata in caz de defect sau exploatare peste parametri ai condensatorului2. Cred ca daca se scurge ceva ar trebui sa fie un lichid vascos, daca e solid atunci nu a curs din interior. Daca inclina amplificatorul intr-o parte, curge acel misterios material?Electrolitul e de consistenta uleiului, iar daca capacele sunt fisurate nu vad de ce n-ar curgeDar acum zau, dupa atata palavrageala, nu i-a curs nimanui un condensator ca sa stie cum arata electrolitul? Link spre comentariu
zal Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Ba da, cînd explodează e într-adevăr un pic unsuros, iar dielectricul e ca hîrtia igienică. E aşa de greu să tăiaţi un cond electrolitic? Link spre comentariu
petrica pit Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 Gata, s-a lamurit problema. A venit amicu' cu amplificatorul la mine si am vazut exact despre ce e vorba. E vorba despre silicon transparent pentru fixarea lor mecanica (cum bine a observat userul daisarqx). Mi se pare putin ciudat ca nu au folosit acelasi tip de adeziv care l-au folosit pentru fixarea bobinelor. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Gata, s-a lamurit problema. A venit amicu' cu amplificatorul la mine si am vazut exact despre ce e vorba. E vorba despre silicon transparent pentru fixarea lor mecanica (cum bine a observat userul daisarqx). Mi se pare putin ciudat ca nu au folosit acelasi tip de adeziv care l-au folosit pentru fixarea bobinelor. poi posibil sa se fi facut ceva modificari in fabrica dupa CTC finalpoate la chinezoi nu-i placura cum mere Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum