Terry34 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Nu se poate face o comparatie egala intre GU81M SE si metaloceramice PP care vor scoate probabil 300W cu un traf bun...oricum GU81M, exista scheme la Ua= 3000V/ Wout= 1000W (teoretic) , ca sa nu mai vorbim de sunetul rezultat! Ma ingrozesc cand ma gandesc ce monstru de traf o sa construiti si sunt necajit ca eu nu am reusit sa gasesc un pachet de tole de 45cmp pt o sursa banala de HV, pt GU81M :jytuiyuMai vrem odata poza cu miezul de traf! Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 ..am in vedere niste metalo-ceramice exemplu 4CX250B pentru un amplif auto PP si alte "borcane" pur A2...4CX250B-PP(audiofrecventa) nu necesita PUTERE in atac gc(0-W) in AB1 pentru 400W cind Raa=6K (DC-anod=1500V , DC-g2=350V ,-Ugc=55V). Link spre comentariu
300B SE Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 ... ma pregatesc si eu pentru proiectul acesta de o buna bucata de timp. Dintr-o eroare (de comunicare cu) de la Petra m-am ales cu trafo de alimentare pe care l-am denumit trafo alimentare HT (un mic monstruletz) de vreo 7 - 8 kg care da tensiunea de 1300 volti redresat. Am perechea de Gu81 ( intre timp am rezolvat un soclu si e "pe rezolvate" al doilea)(multumesc colegilor de pe forum care m-au ajutat cu soclul!). Ca si OT ma gandesc la C core din imagine are si el cateva KG. La alimentarea filamentelor ma gandesc ca dl Rockdok va gasi o solutie SMPS sau daca nu trafo clasic de la Petra. Prin urmare: ROG pe domnul Lazaroiu sa ma ajute a proiecta un etaj de atac pentru SE cu GU81 - fara trafo interstage - ma gandesc la un SRPP cu dubla trioda 6n13s si ca tub de atac "banalul" tub 6p3s-e. Tot odata rog pe dl Lazaroiu sa realizeze trafo de iesire (miezurile "mici" le voi furniza eu) ( similare cu cel din foto atasat). Va multumesc! [/url] [/url] [/url] Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 @matropower........te pregatesti cumva de gloria eterna ? Link spre comentariu
adigh Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Dintr-o eroare (de comunicare cu) de la Petra m-am ales cu trafo de alimentare pe care l-am denumit trafo alimentare HT (un mic monstruletz) de vreo 7 - 8 kg care da tensiunea de 1300 volti redresat.Ce voiai sa obtii de la Petra si nu ai obtinut? Arata eticheta transformatorului. Tensiunile specificate pe transformator sunt in sarcina. Daca 1300V e tensiunea redresata si filtrata in gol atunci pe filtru si in sarcina cu doua canale(stereo) o sa mai scada. Am presupus ca e stereo pentru ca vorbesti de perechea de GU81. Sper ca nu e push-pull. Cit priveste eternitatea...vezi sa nu te curentezi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Asadar am bobinat 200spire (un singur strat) cu fir de 0,28 diametru si a rezultat cea ce se vede pe tester...0,712 H....linga el un 2 "pitici" de 3,76cm2... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Nu pare reala valoarea orice miez ai avea, mai bobineaza inca 200 sa vezi daca iti da 0,712 x 4 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 In principiu ar putea avea 45H pentru 1600sp(sa nu spun ce se poate intimpla petru 3200sp...,foarte generos miezul). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Nu depinde asa mult inductanta de diametru si sa nu uitam ca inductanta mai si scade cu lungimea bobinei. Un miez mare e bun pentru ca iti incape sa bobinezi mai mult sau ( si ) sa folosesti sarma mai groasa Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Chestiune de marcheting. .mai punem odata cu varianta 400 spire..e logic sa fie asa! Si daca dublam optinem 10H si daca iar dublam 40H..... Un fir de 0,5 ar fi optim dupa parerea mea.. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 O sa va ajut cu ce pot.Zilele astea sunt ceva mai ocupat,dar incerc sa ma gandesc la o schema de atac pentru GU81.De cand v-ati apucat sa construiti asemenea monstrii ???!!!!....,dar pana la urma gusturile nu se discuta,stiti dv ceva ce eu nu stiu Transformatorul de iesire este foarte simplu de facut,miezurile lui sunt exceptionale si tocmai potrivite pentru aceasta aplicatie.Pentru aceste trafuriu va trebuie sarma de foarte buna calitate,izolatie excelenta,as recomanda lipsa impreganarii daca nu se va sti foarte clar calitatile solutiilor de impregnare. Parerea mea si va rog sa o considerati ca atare este ca 100W sau mai mult se pot obtine extrem de usor cu un PP in clasa A si fara costuri mari si fara tensiuni mari si fara sa cantareasca zeci de Kg... Nu cred ca la 2X50W sau chiar 2X100W si peste, urechea va simti toate detaliile sunetului emis in comparatie cu sunetul unui amplificator cu o putere de bun simt,dar ma rog,fiecare face ce-i place,doar e democratie,nu????? Peste o putere de 50W...60W eu accept fara parere de rau un amplificator hibrid (tub-semiconductor) cu MOS-uri,sau chiar unul complet cu MOS sau IGBT-uri,este DOAR parerea mea. Asadar in ceea ce priveste transformatoarele de iesire,o sa va ajut,dar v-as recomanda o negociere cu pentru un set de miezuri,sunt bune,credeti-ma,vb in cunostinta de cauza. Sa aveti succes cu acest proiect si atentie la HV !!!!!P.S stiti cum arata un traf de iesire de la o statie de amplificare cu 2XOT100 ???....avea peste 60cmp si cantarea peste 25Kg si nu avea mai mult de 250W putere utila pe sarcina !!!!!!..... Link spre comentariu
ggg Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Nu cred ca la 2X50W sau chiar 2X100W si peste, urechea va simti toate detaliile sunetului emis in comparatie cu sunetul unui amplificator cu o putere de bun simt....Domn'Lazaroiu ! Puterea amplificatorului trebuie aleasa in functie de volumul camerei in care sa face auditia. Intr-o sufragerie normala nu ai ce sa faci cu mai mult de 2x10 W care ,oricum , ii folosesti la jumatate pt a te bucura pe de deplin de calitatea sunetului .Cu 2x100W darami casa . O asemenea putere se preteaza numai pt salile de concert sau alte incaperi mai generoase ca spatiu si tratate special pt auditie . Link spre comentariu
adigh Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Ascultind intr-o camera de bloc la 2X100W va fi afectat auzul, apoi ai nevoie de 2X200W care va afecta si mai tare auzul si in consecinta va fi nevoie de 2X400W........ Reactie pozitiva. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Ascultind intr-o camera de bloc la 2X100W va fi afectat auzul, apoi ai nevoie de 2X200W care va afecta si mai tare auzul si in consecinta va fi nevoie de 2X400W........ Reactie pozitiva.Excelent spus! Sa nu fim in afara topicului,vreau sa spun ca dupa calculele mele pentru acest amplificator ar trebui un traf cu o suprafata a sectiunii miezului de minim 45cm*2,asta pentru a asigura o frecventa minima de 20Hz .Iar ca sa mai avem loc si de un bobinaj care impune multa izolatie ne-ar trebui niste tole E+I de tip E25 care au o fereastra generoasa. Link spre comentariu
Kosmin Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 In acest proiect totul trebuie "sa fie mare". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum