mișa Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Singura utilitate a unui astfel de amplificator ar fi utilizarea lui de catre un audiofil purist, cu figuri si multi bani. Acesta nu ar aprecia o sursa in comutatie. La un asemenea amplif "uita" de sursa in comutatie, daca vrei sa fie apreciat. (de altcineva in afara de tine)Hai sa fim seriosi - nunti, botezuri, chefuri pe tuburi....SE! Link spre comentariu
RockDok Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 Oare cite kg ar avea alimentarea clasica cu redresare, filtrare ? eu zic vreo 15 kg pentru stereo, cu smps nu cred sa depasesc 2 kg cu tot cu radiatoare. Oricum vreau sa-l fac fiindca-mi plac cum arata lampile. Daca reusesc sa-i dau de capat mai am candidate, de data asta in A2. Link spre comentariu
adigh Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Unde va fi folosit amplificatorul? Calitatea sursei e foarte importanta, se merita investitia in sursa. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Cu doua lampi avem o frumusete de radiator de 1000W si sa nu uitam caldura degajata de alimentare. Vor fi doua compartimente, la partea inferioara alimentarea, la partea superioara in 1/2 din volum lampile iar 1/2 trafo iesire (curios voi fi cit de mare, estimez asa vreo 100 cmp minim).Nu si daca folosesti C-core ....am eu 40cm2 e arhisuficient....si cutii de fier pt ele!!! Am si eu in "plan" acest tub de 2 ani!!Pune probleme partea mecanica chiar si pt mine!!! e vorba clar de 3-4 cutii voluminoase si grele!! si o protectie semi(transparenta) si rezistenta la caldura pt zona lampi...Propunerea mea ar fi 2 module tip turn...alimentarea jos amplificarea sus cit o noptiera si cu 4 rotii la fiecare pt a fi usor de manevrat :limb:Realizat clasic cu transformatoare estimez cca 80kg /modul!! Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Pentru functionare cu curent de grila incearca asa ceva in atac: http://dl.dropbox.com/u/3712780/LME49830/P1050517.JPG . Eu nu am apucat. E posibil un mare succes. Link spre comentariu
RockDok Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 La A2 ma gindesc cu interstage, un 6C41C driver dar s-ar putea si banalul 6P3C-SE sa mearga. Cit despre greutate, cu 2 C-core amintite mai sus s-ar putea ca sa ajung la un 20 kg greutate totala pentru stereo, eu zic interesant pentru 2x100W SE. La o "noptiera" pe roti ma gindeam si eu dar voi proiecta cutia dupa ce vad ca-mi merge un modul. Voi evita sa mai inghesui un montaj intr-o cutie gata facuta. Va trebui sa vad datele de gabarit ale miezurilor si carcaselor, dupa ce ma ma joc cu PSF-ul si Ra-ul lampii pentru o valoare cit de cit optima a acestuia sa vad daca si intra bobinajul in carcasa. Cit despre sursa de sunet, daca voi avea chef sa-mi sparg geamurile o voi face cu EAC-APE. Link spre comentariu
adigh Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Cit despre sursa de sunet, daca voi avea chef sa-mi sparg geamurile o voi face cu EAC-APE.Inteleg ca vei folosi "monstrul" in casa (pe timpul iernii). Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 100W nu sparg geamurile...nici 1000 nu sparg si nici nu creeaza cutremure. Dar insist: v-ati gindit la atacul cu acele cipuri pe care nu stiu daca le-ati studiat dar sunt de inalta performanta si se pot alimenta la 200V. Nu era o gluma. http://www.ti.com/general/docs/lit/getl ... leType=pdf Numai un pic de imaginatie si ataci ce lampi doresti, cu curent de grila sau nu. Link spre comentariu
RockDok Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 Inteleg ca vei folosi "monstrul" in casa (pe timpul iernii).Pentru ascultat muzica am un SE cu EL34, in poza apare 6P3C-E dar am modificat montajul pentru EL34. Oare nu se poate face ceva doar pentru ca iti inchipui ca-l poti face? Daca voi vrea sa-l vind poate se va gasi cineva sa-l cumpere in acest moment vreau doar sa-l vad mergind. Driver pentru A2 va fi interesant cind ajung de exemplu la QY3-125 sau GS35B pentru amplif-ul auto PP pe care vreau sa-l fac de vre-o citva watti (macar 200) asa de comparatie cu 300-400W amplif auto "pe integrate". Link spre comentariu
300B SE Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 La acest minunat tub mai se mai ridica o problema (alaturi de multe altele):soclul!Incerc sa il gasesc de cateva luni! Link spre comentariu
adigh Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Oare nu se poate face ceva doar pentru ca iti inchipui ca-l poti face? Daca voi vrea sa-l vind poate se va gasi cineva sa-l cumpere in acest moment vreau doar sa-l vad mergind.Asa e. Ideea lui misa nu e rea. In lume se mai folosesc atacuri pe semiconductori pentru tuburi finale.http://www.avguide.com/review/kr-audio- ... r-hi-fi-85http://www.caryaudio.com/graphics/SOTM/feb_04.jpg@matropower, http://www.ebay.es/itm/Fassung-fuer-GU- ... 3cc2866982http://www.ebay.es/itm/Socket-fot-PENTO ... 5d2f7efbb0http://www.ebay.es/itm/Socket-for-tube- ... 19cde865f1 Link spre comentariu
mișa Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 La acest minunat tub mai se mai ridica o problema (alaturi de multe altele):soclul!Incerc sa il gasesc de cateva luni!Dar fa-l tu! (soclul) Oricum daca vrei sa consrtuesti ai multe de facut. Incepe cu soclul. Care ar fi problema? In afara de faptul ca nu ai chef sa te apuci de lucru? Daca acum iti trimit gratis 2 socluri crezi ca se va schimba situatia? Tot la fel nu vei avea condensatoare sau mai stiu io ce... De figuri ca tine m-am saturat.Am trimis materiale si lampi gratis la suficiente persoane incit sa nu ma mai amagesc ca "fac un bine"'. Nimic din tot ce am trimis grartis nu a ajuns la scopul dorit de mine. Nu mai fac. La fel ca Viobio. (Sper ca nu mai face nici el astfel de prostii) Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Nimeni nu`si bate capul cu soclu la GU80/81.Se prinde de sasiu cu un colier de tabla si conexiunile se lipesc direct pe picioare. La cit e de robusta nu ai de ce sa o schimbi des.Trebuie insa un letcon serios.Grig Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Eu cred ca o prindere "mai mecanica", decat o lipitura, e mai sigura. Pinii se pot incalzi si nu ar vrea nimeni sa aiba surprize in mijlocul verii ca i s-a dezlipit un fir aiurea. Multi utilizatori de gu81 (radioamatori desigur) si-au confenctionat soclurile din textolit/teflon cu fusta aia de tabla, iar contactele fiecare cum s-a priceput, in esenta tot ceva urechiuse de tabla bine indoita si prinsa de baza tubului.Oricum soclul e ultima grija, cui ii sta in mana il poate face la un CNC din teflon de exemplu si iese "la mare arta".La fel din bara mai groasa de teflon se pot confectiona si 2 capisoane xxl pt "coarnele" lampii. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Ca sa lipesti ceva pe pinul ala trebuie un ciocan serios.Daca lipitura e bine facuta nu se mai dezlipeste in veci.Linistit se poate merge pe varianta asta.Grig Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum