Vizitator dj_radu Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 Sunt in anul 1 la electronica dar pana acum nu am avut prea mult contact cu electronica la scoala . Se merita sau nu o facultate de electronica sau mai bine invat singur meserie acasa cu pistolul de lipit in mana ? Link spre comentariu
Swat Cat Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 parerea mea ca acolo o sa faci multe chesti inutile si multe chesti teoretice.... daca esti pasionat inveti mai bine acasa cu letconu...parerea mea... eu sunt in Fac. Energetica.... oricum specializare incepe din anul 3.... Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 dj_radu,Putintica rabdare stimabile... Materia din primii 2 ani e cam seaca, dar este fundamentul a ceea ce vei invata in anii de specialitate.Daca vrei ca nivelul tau de cunostinte sa se rezume la a cauta scheme pe net si a-l injura pe autor ca "nu e schema buna", cand in realitate eroarea e in montaj, atunci stai acasa.Daca vrei sa intelegi ce faci acolo si sa-ti proiectezi singur schemele in functie de criteriile alese de tine, atunci du-te la scoala.De cand e lumea si pamantul, majoritatea celor care stiu meserie adevarata, nu urechisme a la "schimba toti condensatorii ca poate merge", au invatat la scoala sub o forma sau alta.Parerea mea.Cirip Link spre comentariu
unGuru Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 Daca reusesti sa faci fata "tornadei" numita anul I-II, vei avea parte de o surpriza placuta incepind cu anul III.. o sa intelegi in sfirsit niste fenomene pe care altfel le considerai ca fiind "din carti" si o sa-ti explici multe chestii care iti dau bataie de cap acum, "cu pistolul in mina".Este evident ca invatamintul de la noi n-o sa ajunga prea curind sa te invete sa tii pistolul, dar daca vrei sa poti face electronica fara a mai fi dependent de o schema sau alta (adica sa poti concepe/proiecta singur), atunci indura cu stoicism primii doi ani. Mai din vorba-n vorba.. mai un forum, una-alta.. timpul trece!PS: Doar pentru diploma nu cred ca merita.. adica daca nu exista nici un gram de pasiune, n-are rost sa faci 5 ani pentru asta. Eu am "inotat" in primii doi ani cam la limita de promovare :drinkers: dar in ultimii trei ani am "recuperat", ajunsesem un fel de "premiant" (sint multe chestii care-ti scot in evidenta practica).Later edit: @cirip, ne cam "calcam" pe ginduri! Ce coincidenta in "mesaj" ;) Link spre comentariu
sborkuti Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 Cu letconul in mana inveti sa faci lipituri bune dar nu inveti electronica.Electronica nu prea se poate fara o baza teoretica buna unde se include si matematica si fizica pe langa cele de specialitate.Bineinteles depinde foarte mult ce intelegi prin electronica si meseria de electronist si pana la ce nivel vrei sa-l practici.Daca vrei numai sa iei o schema si sa-l realizezi nu trebuie facultate,daca vrei un pic mai mult eu zic sa pui mana pe carte Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 Eu am "inotat" in primii doi ani cam la limita de promovare dar in ultimii trei ani am "recuperat",Copie la indigo...@cirip, ne cam "calcam" pe ginduri!Adeevaaaaaaaaar grait-ai! :supz: :partyman: :drinkers: Cirip Link spre comentariu
Tavi Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 hai mai ca e fain acolo si daca o sa si inveti ceva ai sanse mai mari sa te angajezi undeva decat daca stai acasapai ce vrei mai mult decat sa stai in Leu ? :supz:mai vorbim dupa ce infloresc teii :rolleyes: Link spre comentariu
unGuru Postat Aprilie 3, 2006 Partajează Postat Aprilie 3, 2006 pai ce vrei mai mult decat sa stai in Leu ?mai vorbim dupa ce infloresc teiiBTW.. mai sint cazate "jurnalistele" in zona (caminul ala secundar)?! Oricum, regia e aproape.. si medicinistele.. eu chiar m-am ales cu una dintre ele pe viata! :axe: Link spre comentariu
Vizitator dj_radu Postat Aprilie 4, 2006 Partajează Postat Aprilie 4, 2006 pai ce vrei mai mult decat sa stai in Leu ?mai vorbim dupa ce infloresc teiiBTW.. mai sint cazate "jurnalistele" in zona (caminul ala secundar)?! Oricum, regia e aproape.. si medicinistele.. eu chiar m-am ales cu una dintre ele pe viata! :axe: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer: doi colegi de-ai mei au patit la fel :yawinkle: Link spre comentariu
yo9hrb Postat Aprilie 4, 2006 Partajează Postat Aprilie 4, 2006 Me too! :drinkers: . Oricum, o facultate merita, vei vedea mai tarziu. Si viata de student caminist merita traita. Bafta! Sunt inginer sudor, practic nu stiu sa sudez ca meseriasii (ma limitez la garduri stalpi de vie, si cateodata caroseria la masina in locuri unde nu se vede, fara mari pretentii) dar nici meseriasii nu stiu sa sudeze daca nu le spun cum. Nu-i totul sa arate frumos, mai trebuie sa reziste si in niste conditii specifice. Si nimic nu ma opreste sa electronizez cand am timp, daca nu pricep vreo chestie, intreb si eu, ca deh, nimeni nu s-a nascut invatat. Iar chestia cu insuratoarea, tot de la fac. se trage :smt003 Link spre comentariu
bolek Postat Aprilie 4, 2006 Partajează Postat Aprilie 4, 2006 1. Electronica din UPB se merita , daca ai si ceva intentii teoretice si nervi de otel...daca te intereseaza doar partea practica, nu ai sanse aici...si citez dintr-un mare nume din facultate, cunoscatorii il pot usor recunoaste: "La finele acestei facultati, nu veti fi probabil in stare sa reparati un aparat de radio !"... a urmat un hohot de ras in sala... "dar il veti putea proiecta corect! " :finga: . Toti colegii care nu aveau absolut nici un interes sa cunoasca teorie si sa aibe studii superioare, s-au lasat! Deci in ELTC UPB, Teorie vs. Practica=1 la 0 iremediabil2. Subscriu la chestiunea cu fetele din regie :yawinkle: asa ca mai adaugati 1 la nr.de cazuri3. NU intamplator, aceasta facultate pe care o injuram inainte de sesiune cu totii (nu chiar toti, fiindca unii nu recunosc :axe: ) a produs in RO cea mai mare cantitate de minti luminate din domeniu...nu neaparat prin ceea ce au retinut ei in 5 ani, ci prin MODUL DE GANDIRE CU CARE TE OBISNUIESTE ! Gandirea LOGICA , fratilor!!! Relatia cauza -> efect , care e baza tuturor fenomenelor, fie ele dorite sau nedorite !Eu unul nu regret alegerea facuta, desi mi-a ars multi neuroni! Link spre comentariu
unGuru Postat Aprilie 4, 2006 Partajează Postat Aprilie 4, 2006 Ca tot a deviat subiectul : este pe-aici vreun (alt) absolvent de electronica (UPB), promotia 95?! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum