Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Comutator bec masina

ODoru

Postări Recomandate

Miam facut eu bec la o baterie de masina si vreau sa imi pun un bec de masina la acea baterie dar sa ii atasez un comutator pentru cele 3 faze.Comutatorul este cu 10 pini: 5 de o parte si 5 de o parte si are 3 pozitii.Daca imi poate face cineva o schema raman dator pe viata. :|

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• worker

2

• ODoru

2

• davidut5

1

• stefan94stefan

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nimeni nu va poate ajuta ca nu stie ce fel de comutator aveti.si ce bec vreti sa folositi cu 3 faze?trebuie sa tineti cont de consumul becului ca daca este un comutator de semnal audio sau de radiofrecventa nu prea aveti sanseo imagine cu el si cu becul fac cat o mie de cuvinte

Link spre comentariu

Butonul uneste tr 1, 1cu5 si 2cu6tr 2, 3cu7 si 4cu8treapta 3, 5cu9 si 6cu10La 3,4,5,6 legi plus, la 1,2 o faza, si la 9,10 o faza. Minusul direct la bec, la pinul comun.Cred ca e cam slab butonul pentru bec.

post-25245-139829390642_thumb.jpg

Link spre comentariu

Cred ca e cam slab butonul pentru bec.

Cu siguranta.nu va rezista la 4-5Amperiintre comutator si bec mai trebuie si relee (cate unul pentru fiecare faza).Dar nu se justifica. Asa ca alt comutator.
Link spre comentariu

de ce sa se complice cu relee? schimba butonul si gata. releul este practic un contactor. un element de protectiela auto se monteaza ca protectie sa nu treaca tot curentul prin contactele blocului de lumini etc. ca altfel ar trebui o dimensionare mult mai masiva.acesta contine doua circuite- 1 de comanda si 1 de forta, cel de comanda legat la buton si cel de forta direct de la baterie oricum pentru o solutionare corecta trebuie mai multe date. unde iti pui butonul? conteaza dimensiunea lui? iti trebuie pentru o aplicatie anume? sau doar la camping ca sa vezi mai bine gratarul cand te prinde noaptea?hai ca iar m-am apucat de scris si uit sa ma mai opresc :rade: daca il folosesti pentru camping iti iei 2 clesti auto, 3 papuci si doua fire. faci o punte intre cele doua faze ale becului si gata instalatia. daca nu iti trebuie asa lumina puternica scoti papucul de la faza lunga si gata.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări