ARICIU2009 Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 de vreo doua saptamini imi bat capul cu un invertor italian tip clasic la care cine l-a reparat ia inlocuit traful cu un altul si care nu a mai respectat datele initiale. secundarul avea 8 spire in loc de 4 spire,iar primarul avea 13 spire in loc de 8(asa am dedus eu din ultima schema a lui emil matei numai ca acesta are 3 mosfeturi pe ramura in loc de 4 acesta este linkul http://www.emil.matei.ro/weldinv3.php).am schimbat doua rinduri de finali ...prima data irfpuri apoi am pus doua igbturi de putere mare k50t60 toate arzindu-se in sarcina.am masurat protectia de limitare curent adica am lipit electrodul si am masurat curentul consumat aprox 3A alternativ ... de sudat am sudat ceva cu k50n60 la 60 amperi curent sudare curent consumat 10-14 A alternativ ,deci 10-14 A pe ramura igbt. am masurat fv 80khz ,tensiunea de atac grila 5v cc. eu suspectez trful care nu este realizat cum trebuie ,miezul care este din ferita dar nu stiu ce calitate este;daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi pentru alegerea si realizarea trafului de putere si calculul lui este binevenit aici. specificatiile invertorului sunt curent sudare 100A tensiune secundar in sarcina 24v ,15 A curent consumat de la retea,putere 3,1kw ;toate acestea la un timp sudare de 35%.tensiunea de mers in gol este de 80 v.` Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 spune macar ce marca este invertorul ala "clasic italian",deoarece italienii fac o gramada de tipuri de invertoare.BINEINTELES,POZELE TE VOR AJUTA MAI MULT DACA LE-AI PUNE,SA VADEM DESPRE CE ESTE VORBA..... Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 invertorul este marca weldline tipul wedevil al de 100.pun si o poza echivalenta ., \ Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 cer scuze din start pt tipul de intrebare(multi s-au simtit ofensati de modul meu direct)cum se poate trage concluzia ca un traf a fost bobinat incorect numai prin compararea cu o alta schema asemanatoare? Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 este cam greu dar in schema data de dl emil matei este dat si nr de spire pe secundar..4t ..1t... si am dedus eu ca in primar ar fi 8 spire pastrind corespondenta.dar nu sint sigur.miezul de traf este din ferita si pare a fi dintr-un alimentator comutatie tv. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 IGBT-urile merg la o frecventa mai mica fata de MOS-uri,asa ca ptr acelasi miez vor avea spire mai multe intr-o schema identica Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 igbturile care le-am pus duc 80 A la o fv de 100khhz.dar nu asta e problema.igbturile nu mi s-au incalzit in tot acest timp cit am sudat.traful l-am desfacut iar bobinele de secundar si primar nu aveau acelasi sens de bobinare///eu as vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva sa rebobinez acest traf si sa gasesc miez de ferita care sa mearga la 80 khz. Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 pai orice 3C90 merge la 80 khz....poti folosi un E55-3C90 de exemplu... Link spre comentariu
ARICIU2009 Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 am gasit un miez e65/32/27 feroxcube... acum mai ramine de bobinat.nu stiu sa-l bobinez ...cite spire, ce sirma sa folosesc etc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum