Adierea Postat Octombrie 27, 2012 Partajează Postat Octombrie 27, 2012 Orce informatie imi ete de folos .Este primul aparat de detectat radiatii pe care lam avut vriodata ,mai trebue sal si repar ,probabil ca a stat in vriun beci pentru ca a facut condens si are urme de oxizi dar este inca intro stare destul de buna ,la batranetea lui .Mai am de curatat la G.M. lucrez cand am timp liber .Am incercat sa verific tensiunea si ,am masurat erona ,pentru ca intensitatea este foarte mica ,ramane sa cuplez un condensator in paralel ,il las sa se incarce si masor dupa.Da este clar ca G.M-ul este proectat de rusi dar asta este fabricat de romani . Link spre comentariu
icar Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Americiu are parcursul mediu in aer la 760 torr egal cu 4 cm,Din tabel l-am luat si eu, ca doar nu tin minte toate parcursurile radiatiilor nucleare! La energia de 5 MeV, imi da 2,5 cm in aer, parcurs maxim. Daca imi aduc aminte de experientele de laborator facute cu studentii, cam aceatsa era distanta la care sonda "simtea" radiatia alfa emisa de Am-241. Link spre comentariu
Selena Postat Octombrie 30, 2012 Partajează Postat Octombrie 30, 2012 Din sursa de incredere (University of Wisconsin, 2006):Relatii empirice pentru calcularea parcursului in aer (range in air) a particulelor alpha:R=0,5E, pentru E<4MeVR=1,24E-2,62, pentru 4 Link spre comentariu
icar Postat Noiembrie 1, 2012 Partajează Postat Noiembrie 1, 2012 Aceste formule empirice... Nu sunt deloc empirice, ci mai degraba "rapide", adica te ajuta repede da determini ceva, fara calcule elaborate. Se mai numesc "reguli ale degetului mare".Sursa era una speciala pentru alfa, sursa etalon, deci grosimea stratului nu intra in discutie. Mai degraba ochiometrul cu care am determinat distanta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum