realconstruct Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Sustin ce spune doru3160 . Ai spus ca ai verificat placa si este OK. Trebuie sa fie foarte bine verificata si sa fii convins ca este OK. Oricum gandestete ca exista doar placa si motorul. Sanse mari sa fie pe placa defectul. Mai sapa aprofundat pe placa ( lipituri reci, condensatori devalorizati, rezistente devalorizate). 339 este un comparator care se raporteaza la circuitele RLC de pe placa. Link spre comentariu
Vizitator bogdan_cibiasi123 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 vreau sa stiu mai exact cand fac masuratori pe placa la rezistente poate sa ami dea eroare?ca azi am schimbat toti condesatori electrolitici din nou iam pus pe toti noi,si o dioda zener,dar condesatori MKT nu iam schimbat ca aia sunt mai durabili an timp .Am sa ancep sa masor din nou toate rezistentele ,dar vreau sa stiu daca poate sa ami dea eroare cand masor pe placafara sa le mai scot.Apropo vreau sa postez un mic clip cu mersul masini dar nu mil ia. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 vreau sa stiu mai exact cand fac masuratori pe placa la rezistente poate sa ami dea eroare?.Daca nu ai ajuns pana acum la o concluzie in privinta asta,inseamna ca ai masurat prea putine sau deloc.ca azi am schimbat toti condesatori electrolitici din nou iam pus pe toti noi,.Adica ce ar trebui sa intelegem? ca i-ai schimbat odata pe toti si acum inca o data?Eu cred ca ne-ai aburit cu prima schimbare si mai ales,cu prima masuratoare.Condensatorii si in general piesele trebuie sa fie bune,nu neaparat noi…ca si cele noi se intampla sa fie proaste daca nu le verifici inainte de montaj,posibil sa faca surprize mai mari decat cele care le-ai scos de rele fara sa le masori.Asa cum ti-am recomandat mai inainte,cheama un prieten care are ceva experienta in domeniu,daca nu te tin balamalele la un meserias adevarat,altfel,poti face scoala pe placa aia,dar rezultatul nu e garantat...un zener il schimbi doar cand constati ca nu-si face treaba,nu ca suna frumos cand spui ce-ai facut.De multe ori cauza unui astfel de defect e una banala,minora,care nu suna nici pe departe pompos,dar important e sa lovesti acolo unde doare,cand ai aratat isprava cu suntatul unui condensator in speranta ca isprava o sa ajute la ceva,deja ne-ai explicat mai mult decat trebuie ca nu ai experienta necesara pt a aborda o astfel de lucrare,asa ca fara suparare,nu are nimeni nimic cu tine,si e laudabil ca vrei sa inveti,dar ia-o cu usurelul,incepe cu lucruri mai simple,si poate in timp o sa poti aborda si astfel de lucrari. Link spre comentariu
Vizitator bogdan_cibiasi123 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 vreau sa stiu mai exact cand fac masuratori pe placa la rezistente poate sa ami dea eroare?. Daca nu ai ajuns pana acum la o concluzie in privinta asta,inseamna ca ai masurat prea putine sau deloc. ca azi am schimbat toti condesatori electrolitici din nou iam pus pe toti noi,. Adica ce ar trebui sa intelegem? ca i-ai schimbat odata pe toti si acum inca o data? Eu cred ca ne-ai aburit cu prima schimbare si mai ales,cu prima masuratoare.Condensatorii si in general piesele trebuie sa fie bune,nu neaparat noi…ca si cele noi se intampla sa fie proaste daca nu le verifici inainte de montaj,posibil sa faca surprize mai mari decat cele care le-ai scos de rele fara sa le masori. Asa cum ti-am recomandat mai inainte,cheama un prieten care are ceva experienta in domeniu,daca nu te tin balamalele la un meserias adevarat,altfel,poti face scoala pe placa aia,dar rezultatul nu e garantat...un zener il schimbi doar cand constati ca nu-si face treaba,nu ca suna frumos cand spui ce-ai facut.De multe ori cauza unui astfel de defect e una banala,minora,care nu suna nici pe departe pompos,dar important e sa lovesti acolo unde doare,cand ai aratat isprava cu suntatul unui condensator in speranta ca isprava o sa ajute la ceva,deja ne-ai explicat mai mult decat trebuie ca nu ai experienta necesara pt a aborda o astfel de lucrare,asa ca fara suparare,nu are nimeni nimic cu tine,si e laudabil ca vrei sa inveti,dar ia-o cu usurelul,incepe cu lucruri mai simple,si poate in timp o sa poti aborda si astfel de lucrari. Da e adevarat ce spui experienta nu am, dar masuraturi mai stiu sa fac cat dacat ,si cu condesatori eu am schimbat la anceput aproape pe toti si mi-au mai ramas de schimbat doar patru care nu iam avut atunci ,si ieri iam pus si restu ,iar condesatori originali care au fost , iam masurat cu multimetru ,setat pe capacitori,si ami dadea valorile la jumatate,si unele mai putin de jumatate de cum era scris pe ei. Si ami cer din nou scuze pentru ca nu ma-m facut anteles de la anceput,si va multumesc tuturor mult pentru ajutor ,dar aici unde stau eu, nu am la cine sa ma duc nu avem service pentru masini ,avem unu de radio tv,am fost la el si mia zis ca nu se baga,si cel mai apropiat service pentru masini e la vreo 30km de loc.mea.De aceia am apelat la acest forum. Ce ziceti vreti sa ma mai ajutati an continuare,ca oricum pentru binele care la-ti facut si care al faceti antr-o zi veti fi rasplatiti. De aceia am antrebat de masurarea cu rezistentele,e una cand masori pe placa si e alta individuale. Ms. Link spre comentariu
Vizitator bogdan_cibiasi123 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Va rog ami spuneti si mie ce tip de tranzistor e acesta ca pe el scrie POLY 3 si mai jos are un numar 28831. Ca lam dat jos sal masor , si nu stiu daca procedez corect, am setat multimetru pe om. si am pus anza plus pe piciorusul din mijloc iar anza minus in dreapta si stanga lui si nu da nimic iar cand am antors anzele pe stanga ami da 2.370 si dreapta 2.302. Ca eu nu stiu exct ce tip de tranzistor e .Ms. Link spre comentariu
doru3160 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Ca nu ai solutie,intelegem,dar ca ne dai date aiurea despre ce ai tu acolo,sau ce faci pe placa...nu prea.Ce se vede in poza aia(daca se poate numi poza,ca nici daca puneai un tifon pe obiectiv nu iesea asa "superba")poate fi tranzistor,asa cum banuiesti,dar poate fi si tiristor,si pt a masura jonctiuni cu digitalul trebuie sa-l pui pe domeniul pt masurat diode,altfel,n-o sa prea poti vedea mare lucru,decat daca conduce ca o sarma.Posibil din cauza "calitatii"pozei sa se vada auriu la partea metalica si pe placa ai doua capsule cu tenta argintie/metalica la talpa ,cel putin asa se vede,sau e ceea ce ne dai tu sa vedem,deci eu n-as baga mana in foc ca e de pe placa aia a ta.(dupa cod,nu te munci sa afli ce e,ca e cod industrial,si astea nu le prea gasesti,decat pe placi similare,nu o sa gasesti nimic la raft,daca intamplator e bulit)Dar fie precum spui,daca e tranzistor,trebuie sa identifici baza,si intr-un sens o sa-ti arate 0,700...0,600,nu e o indicatie fixa,e in functie de ce masori,si in sens opus,in functie de aparat(ca nici asta nu ai spus)trebuie sa arate 3,100...2,900(V).Daca e tiristor e mai naspa ca o sa vezi ca intre 2 picioruse o sa indice la fel in ambele sensuri,iar in rest,nimic(nu are rost sa te mai incurc cu poarta, anod,catod) Pe asta il poti verifica intr-un mic montaj de proba cu o baterie(de 9V),o rezistanta si un bec,sunt sigur ca daca tot stai pe net,o sa gasesti cum se masoara si tranzistoarele si tiristoarele,ca spui tu ca stii sa masori cat de cat,dar chiar asa,cat stii?Ce ai mai lucrat,ce varsta ai,ca sa ne formam si noi o idee cum sa discutam,si mai ales ce spunem pe aici ca ne mai trezim ca te curentezi pe la masina aia desfacuta la indicatiile noastre.Inclin sa revin la parerea mea,i-al pe nenea de la radio-tv(ca altul spui ca nu gasesti in locatia ta netrecuta la profil) imbata-l manga(daca accepta,ca moca il inteleg de ce nu vrea sa se bage) si sigur o sa fii mai castigat din ce-o sa inveti de la el,decat sa astepti un raspuns concret pt defectul tau.Te rugasem sa verifici daca potentiometrul ala e bun,si unde se duce pe placa,tu te tii de scos piese aiurea si de facut strapuri pe placa,presimt ca nu ajungem prea departe,dar cum iti ziceam,nu e rea vointa,e nema putiinta. Link spre comentariu
Vizitator bogdan_cibiasi123 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Salut din nou am revenit cu vesti bune , am rezolvat problema era o rezistenta de 830k, am anlocuito si functioneaza excelent.Vreausa va multumesc tuturor de ajutorul si rabdatrea pe care ati avut-o cu mine. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum