Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa dubla de tensiune

Vizitator vvlladdd

Postări Recomandate

Vizitator vvlladdd

salutare, am citit mai multe articole pe internet si datasheet-uri ca urmare am conceput o schema a unei surse reglabile capabila sa debiteze curenti mari la iesire. atasez schema si astept pareri daca e buna sau nu. unde trebuie corectata, de ce trebuie corectata etc. si ca idee as vrea sa fac un montaj cu comutator pe care as putea sa pot cupla sursele in serie sau paralel. am luat in calcul si folosirea unui potentiometru dublu ca sa le pot folosi in serie. alte pareri? multumesc!

sursa reglabila dubla2.pdf

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

3

• zal

2

• Marian

2

Top autori în acest subiect

Vezi ca in datasheetul lui LM317 e o schema care iti prezinta o sursa de putere cu limitare a curentului reglabila: http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm117.pdf la pagina 19. E mult mai sigur asa.

Operationalul va trebui alimentat la o tensiune de -6V si V+ trebuie sa fie minim tensiunea maxima de iesire, dar limitat de operational.

Poti folosi LM201 in loc de 301 care duce vreo 40V in total pe alimentari.

Bineinteles, schema poate fi modificata pentru a obtine acelas lucru si pentru tensiunea negativa.

Sau...daca ai traf cu 2 secundare separate, faci 2 surse identice si abia apoi conectezi +ul de la una cu -ul de la cealalta.

Link spre comentariu
Vizitator vvlladdd

sursa o vreau sa o folosesc gen sursa d laborator cum sunt cele profesionale, capabila sa imi dea o tensiune reglabila intre 1,25- 30v la curenti de iesire de vreo 2-3 A sau chiar 4. o sa incerc sa mai modific sursa zilele astea dar vreau niste schema de protectii la scurt circuit sau supra sarcina etc. vreau sa ii atasez si un voltmetru dublu pentru monitorizarea tensiunilor.

Link spre comentariu

@vvlladdd ti-am refacut eu schema, ceva mai simplificata, am adaugat limitare de curent la aproximativ 4,5A, ( 3A pe TIP si inca 1,5A pe LM ), in acest fel ai protectie la scurt accidental deoarece tranzistorul indiferent de sarcina va putea livra doar maxim 3A atat cat il lasa configuratia de fata, ca si tranzistori de putere sugerez TIP35/TIP36, au IC mai mare, in configuratia de fata ai la iesire intre 1,3 si 24Vcc.

Regulator simetric 1.pdf

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări