Vizitator vvlladdd Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 salutare, am citit mai multe articole pe internet si datasheet-uri ca urmare am conceput o schema a unei surse reglabile capabila sa debiteze curenti mari la iesire. atasez schema si astept pareri daca e buna sau nu. unde trebuie corectata, de ce trebuie corectata etc. si ca idee as vrea sa fac un montaj cu comutator pe care as putea sa pot cupla sursele in serie sau paralel. am luat in calcul si folosirea unui potentiometru dublu ca sa le pot folosi in serie. alte pareri? multumesc! sursa reglabila dubla2.pdf Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 I-ar trebui o limitare de curent altfel in functie de aplicatia la care o vei folosi risti sa tot inlocuiesti tranzistorii aia. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Ptr ce curenţi şi pe ce interval de timp vrei s-o foloseşti? 2N3055 se încinge la 1A, chiar şi cu radiator. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Vezi ca in datasheetul lui LM317 e o schema care iti prezinta o sursa de putere cu limitare a curentului reglabila: http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm117.pdf la pagina 19. E mult mai sigur asa. Operationalul va trebui alimentat la o tensiune de -6V si V+ trebuie sa fie minim tensiunea maxima de iesire, dar limitat de operational. Poti folosi LM201 in loc de 301 care duce vreo 40V in total pe alimentari. Bineinteles, schema poate fi modificata pentru a obtine acelas lucru si pentru tensiunea negativa. Sau...daca ai traf cu 2 secundare separate, faci 2 surse identice si abia apoi conectezi +ul de la una cu -ul de la cealalta. Link spre comentariu
Vizitator vvlladdd Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 sursa o vreau sa o folosesc gen sursa d laborator cum sunt cele profesionale, capabila sa imi dea o tensiune reglabila intre 1,25- 30v la curenti de iesire de vreo 2-3 A sau chiar 4. o sa incerc sa mai modific sursa zilele astea dar vreau niste schema de protectii la scurt circuit sau supra sarcina etc. vreau sa ii atasez si un voltmetru dublu pentru monitorizarea tensiunilor. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 Schema de limitare o gasesti in linkul dat mai sus.Poti incepe sa construiesti intai partea pozitiva si apoi si pe cea negativa. Link spre comentariu
Vizitator vvlladdd Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 asta aveam de gand sa si fac, dar momentan am examen la Televiziune si nu am timp sa ma ocup de ea probabil saptamana viitoare. multumesc de sfat! Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 @vvlladdd ti-am refacut eu schema, ceva mai simplificata, am adaugat limitare de curent la aproximativ 4,5A, ( 3A pe TIP si inca 1,5A pe LM ), in acest fel ai protectie la scurt accidental deoarece tranzistorul indiferent de sarcina va putea livra doar maxim 3A atat cat il lasa configuratia de fata, ca si tranzistori de putere sugerez TIP35/TIP36, au IC mai mare, in configuratia de fata ai la iesire intre 1,3 si 24Vcc. Regulator simetric 1.pdf Link spre comentariu
Vizitator vvlladdd Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 multumesc frumos marian, dar prefer sa fac singur tot, o sa studiez schema ta. numai bine! Link spre comentariu
Vizitator vvlladdd Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 am studiat raspunsurile voastre si am mai contruit o schema, o atasez astept pareri daca merge sau nu, de ce nu merge etc. salutari regulator simetric.pdf Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 24, 2012 Partajează Postat Februarie 24, 2012 parerea mea: fa-o pe aia cu limitare reglabila... Link spre comentariu
Vizitator vvlladdd Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 as face-o dar nu am integratul ala Lm301/201, aici la magazinul de componente electronica din oras nu il au si nici nu il aduc.. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Sau 101, e aceeaşi familie, sau încearcă cu 741, jumate de 4558, etc. Link spre comentariu
Vizitator vvlladdd Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 dar schema propusa de mine e functionala sau nu? nu vreau sa se ajunga altundeva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum