Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

controler de turatie pentru motor de cc

Vizitator bucovineanu

Postări Recomandate

Vizitator bucovineanu

Salutare ,proiectul meu e urmatorul :as dori sa montez un motor de 12v si 200-250 w la o centrifuga apicola ,as fi interesat de un controler de turatie aferent motorului si surse de unde as putea sa le achizitonez si motorul si controlerul ,multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

2

• asyx

2

• __farad__

1

• mihaighe

1

Top autori în acest subiect

Tensiunea de alimentare a motorului ? Puterea motorului ? Turatia motorului ?Ce sursa de alimentare ai disponibila ?PS : Poti pune te rog niste poze cu centrifuga, in care sa se vada si cum este montat motorul - asta pentru cunostinta mea personala. Multumesc!

Link spre comentariu
Vizitator bucovineanu

Tensiunea motorului sa fie de 12 v so sa aiba o putere de 200-250 w ,turatia motorului sa fie similara cu cea a unui moped electric pentru copii,nu siu cam care e asta ,vreau sa alimentez centrifuga de la o baterie auto.transmisia la centrifuga se va face cu o curea care va asigura demultiplicarea turatiei.oO foto cu centrifuga nu am acum dar o sa postez cit de curind una.

Link spre comentariu
Vizitator bucovineanu

Suna interesant .cam citi w are motorul ,necesita ceva modificari sau il pot folosi direct cum il iau de la dezmembrare as fi interesat si de controler ,multumesc anticipat . Am trimis un mesaj privat ,inca o data multumesc.

Link spre comentariu
Vizitator bucovineanu

Multumesc pentru schema ,dar dupa cite am vazut eu trebuie sa modific motorul propus de ASYX,cu toate ca eu nu am nevoie decit de 200 -250w putere,as fi mai bucuros sa gasesc de cumparat unul sau sa il scot de undeva ,eu nu am aptitudini de bobinator din pacate .

Link spre comentariu
Vizitator bucovineanu

Cele de stergatoare nu au puteri mai mari de 100-120 w,sau cel putin nu am gasit eu mai mari ,pote stie cineva de la care marca de masina as putea lua unu ,iar cele de camioane sunt la 24 de volti.

Link spre comentariu

Scuze ca nu va pot da o idee concreta dar ati spus ca veti alimenta motorul de la o baterie. Pt cat timp? POt ca o baterie auto obisnuita (45Ah-65Ah) nu va dura mai mult de 2-3 ore cu un motor de 250W in functionare continua. Unul alimentat la 24v de aceeasi putere ar functiona un timp aproape dublu (si se pot gasi mai usor).

Link spre comentariu
Vizitator bucovineanu

Motorul vine montat la o centrifuga de extras miere care va functiona cu intermitente ,citeva minute merge citeva ia pauza ,eu ma gindeam sa fac rost de un acumulator de 130 -150 A,stiu ca cele de 24 v sunt mai usor de gasit dar asta necesita doua baterii. Mentionez ca acolo unde am stupina nu exista retea electrica.

Link spre comentariu

Multumesc pentru schema ,dar dupa cite am vazut eu trebuie sa modific motorul propus de ASYX,cu toate ca eu nu am nevoie decit de 200 -250w putere,as fi mai bucuros sa gasesc de cumparat unul sau sa il scot de undeva ,eu nu am aptitudini de bobinator din pacate .

nu este nevoie sa-l modifici.eu l-am modifificat pentru a obtine o turatie mai mica
Link spre comentariu

aceeasi intrebare trebuia pusa si pe stuparitul .am raspuns catorva apicultori cum sa faca acest dispozitiv.pe stuparitul sunt ionut vlv.in primul rand ,totul se calculeaza in jurul motorului in functie de putere,turatie ,tensiune de alimentare.eu pe centrifuga mea,radiala cu 20 rame 3/4 am motor 24v,80w.3200rpm,reductor 9/1 pe curea.nu insist asupra motorului deoarece intrebarea e despre controler.sper sa nu se considere reclama,dar pe mine m-a multumit raspunsul lor.controlerul l-am cumparat de la epsicom, Craiova.trimit si prin posta romana,vreo 40 de ron.ep0152,ep0153 de aici http://www.epsicom.com/produse.php?IDca ... &page_nr=1.

Link spre comentariu

Motorul vine montat la o centrifuga de extras miere care va functiona cu intermitente ,citeva minute merge citeva ia pauza ,eu ma gindeam sa fac rost de un acumulator de 130 -150 A,stiu ca cele de 24 v sunt mai usor de gasit dar asta necesita doua baterii. Mentionez ca acolo unde am stupina nu exista retea electrica.

Pai, daca faci socotela, cat te costa un acumulator de 120A (minim 350 lei) si ca acesta se duce in timp, nu mai bine iti cumperi un generator de curent, si echipezi centrifuga cu un motor la 220v?Unul nou, la minim 700w gasesti pe la 500 lei. Daca il cumperi second, il iei mai ieftin, cam cat dai pe acumulator.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări