Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator/amp auto

Vizitator DocX

Postări Recomandate

Am pe-acasa un transformator toroidal care scoate 11,5 V/17 A/200VA.As putea sa il folosesc pentru un amplificator auto? Daca da, ce amplificator auto imi recomandati care sa duca vreo 70W in 8 ohmi? Daca aveti si vreo schema ceva...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Incepator

2

• aghora17

2

• Guest1

1

• nelu F

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu ai inteles. Am un transformator de 11,5 V si as vrea sa il folosesc pentru un amp acasa... ma gandeam sa pun unul auto ca astea merg la 12 V. Dar sunt suficienti cei 11,5V? care dupa redresare mai raman vreo 10,5?

Link spre comentariu

Dar sunt suficienti cei 11,5V? care dupa redresare mai raman vreo 10,5?

11,5x1,4-2x0,65=16-1,4=14,6daca tii cont si de caterea de tensiune pe diodele redresoare .. 0,65Vposibil ca cei 11,5Vca de zici tu sa fie in gol si.... de asta sa ai doar 10,5Vcc
Link spre comentariu

Mersi din nou pt raspunsuri.@aghora17: poate sa fie si pe tranzistoriAveti si o schema pt TDA1560/62 sau cu tranzistori.Cu google am gasit cateva scheme cu tda dar foarte complexe... cred ca erau scheme de la ceva realizat industrial nu homemade (adica io nu ma gandesc sa ii pun afisaje si ce mai aveau alea)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări