Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LEGAREA IN PUNTE!!!

Vizitator udma

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

2

• modoran

2

• hpavictor

1

• srdjan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cea mai simpla schema e cu un tranzistor de unde preiei semnalul atat prin emitor, cat si prin colector pe care il aplici ulterior celor 2 intrari. Nu am schema la indemana momentan, dar poate fi gasita usor pe google.Bineinteles, exista scheme mai performante cu amplificatoare operationale.

Link spre comentariu
Vizitator udma

nu stiu dar o sa fac rost de la baiatul care a facut statia si revin cu schema cu tot .el mia zis ca se poate lega in punte dar il depaseste putin eu nu prea stiu multe dar daca pot il ajut si eu cu informatii de la voi

Link spre comentariu

De-ar fi ceva atat de simplu legarea asta in punte si de asemenea si fiabil atunci nu s-ar mai fi inventat schemele cu putere mai mare, personal nu apelez la artificiul asta deoarece il consider chiar asta, un mic artificiu care la un momentdat aduce alte artificii :ras: La legarea in punte a 2 module de amplificator identice acestea se supun unui stres pronuntat, trebuie sa eviti pe cat posibil atingerea uneia dintre iesiri fata de masa prin intermediuol difuzorului, asemenea accidente fac poc ampliful, de asemenea la configuratia asta sarcinile trebuie sa fie de cel putin 8 Ohm, asadar daca acum ai boxe de 4 Ohm si legi cele 2 module ale amplificatorului in punte, pe langa faptul ca vei ramane doar cu 1 singu canal de amplificator, nu mai poti folosi nici boxele detinute si iti vor trebui altele, si toate aceste complicatii pentru o crestere de cateva zeci de procente in puterea obtinuta, merita oare? :nas: O schema de defazor:post-15007-139829389925_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări