Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema actionare releu

Vizitator tzolea

Postări Recomandate

Vizitator tzolea

Salutare,As dori putin ajutor cu o schema pentru actionarea unui releu de 12v atunci cand tensiunea din baterie depaseste 13.3 VAm incercat schema de mai jos, dar daca pun releul direct in locul ledului se incing foarte rau piesele. Am folosit un releu de 3V care l-am pun in locul ledului.Aveti cumva o schema mai buna, sau cum ar trebui sa o modific pe aceasta?Multumesc.

post-13970-139829389887_thumb.gif

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns
Vizitator Zam

Salutare,As dori putin ajutor cu o schema pentru actionarea unui releu de 12v atunci cand tensiunea din baterie depaseste 13.3 VAm incercat schema de mai jos, dar daca pun releul direct in locul ledului se incing foarte rau piesele. Am folosit un releu de 3V care l-am pun in locul ledului.Aveti cumva o schema mai buna, sau cum ar trebui sa o modific pe aceasta?Multumesc.

Inlocuieste ledul care doresti sa fie comanda cu un optocuplor ex pc817,care functioneaza bine pana la 20v, ca in schema(ledul rosu ) ......restul componentelor raman neschimbate,dioda este 1N4001 sau ce vrei tu ....si am uitat o rezistenta de 1K din baza celui de al doilea tranzistor la masa

post-65948-139829426861_thumb.png

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări