Vizitator tzolea Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Salutare,As dori putin ajutor cu o schema pentru actionarea unui releu de 12v atunci cand tensiunea din baterie depaseste 13.3 VAm incercat schema de mai jos, dar daca pun releul direct in locul ledului se incing foarte rau piesele. Am folosit un releu de 3V care l-am pun in locul ledului.Aveti cumva o schema mai buna, sau cum ar trebui sa o modific pe aceasta?Multumesc. Link spre comentariu
Vizitator Zam Postat Aprilie 30, 2012 Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Salutare,As dori putin ajutor cu o schema pentru actionarea unui releu de 12v atunci cand tensiunea din baterie depaseste 13.3 VAm incercat schema de mai jos, dar daca pun releul direct in locul ledului se incing foarte rau piesele. Am folosit un releu de 3V care l-am pun in locul ledului.Aveti cumva o schema mai buna, sau cum ar trebui sa o modific pe aceasta?Multumesc.Inlocuieste ledul care doresti sa fie comanda cu un optocuplor ex pc817,care functioneaza bine pana la 20v, ca in schema(ledul rosu ) ......restul componentelor raman neschimbate,dioda este 1N4001 sau ce vrei tu ....si am uitat o rezistenta de 1K din baza celui de al doilea tranzistor la masa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum