Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tda 7294 punte

Vizitator SyNcRoN_the second

Postări Recomandate

Poti sa ai radiator cat china, rezistenta termica dintre jonctiune si capsula integratului si rez de contact dintre radiator si capsula va tine jocntiunea la temperatura mai mare decat a radiatorului

in cazul meu - tot timpul radiatorul era mai fierbinte decat partea metalica a integratului - contactul termic era facut cu pasta siliconica d`aia pt procesoarein fine ...... ideea este sa nu fortati nota - ca s-ar putea sa ramaneti fara finali
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

4

• ionut20

4

• one

4

• adi_0106

3

Top autori în acest subiect

sa fii sanatos... :finga: uite in catalog ce rezistenta termica (Rthjc ) e intre jonctiune si capsula integratului, o inmultesti cu puterea disipata si vezi cu cate grade va fi mai calda jonctiunea decat tabla capsulei (nu radiatorul)Pasta aia are macar 0.2C/W, iar daca pui foita de mica mai adaugi inca 0.7C/w :toimonster: Ramane valabil ce am zis...si e valabil pt orice amplif.

Link spre comentariu

corect - ideea mea era ca un tda7294 original - a rezistat 8 ore alimentat la +-35 V pe o sarcina de 2 ohmi ...... si ce-i cel mai important - NU a crapatla scurt timp am vandut statia ..... asa ca nu pot da detalii despre cat a mai "trait" :rock:

Link spre comentariu
Vizitator TheOne

am vazut tda`uri care au mers in scurt cam 10 secunde ! asa ca nu vad ce e asa incredibil ca a mers pe 2 ohmi :rolleyes: protectia la suprasarcina si SOA e forte buna la circuitele astea :supz:

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator u_gieer

Si eu as vrea sa incerc varianta cu TDA7294 in punte. Il pot alimenta la 27V c.c. in gol (in sarcina, <25V)?, avand in vedere ca am avut probleme cu alimentarea unui singur integrat in aceleasi conditii:Alimentare: 27V c.c. in liber, 25V, cred, in sarcina. 8A. Problema: distorsiuni la volum mic al sunetului; la volum mare, distorsiuni doar la frecvente inalte. Eventuale cauze: impedanta de intrare in neconcordanta cu placa de sunet, tensiune de intrare prea mare, ..... -> NICI UN REZULTAT! Rezolvare: montarea unui condensator de 220nF intre borna OUT si masa, dupa schema de principiu a integratului: Note: The Boucherot cell R6, C10, normally not necessary for a stable operation it could be needed in presence of particular load impedances at VS <?25V. , unde R6=2,7ohm, C10=100nF, cele 2 fiind legate in serie intre out-ul integratului si masa. Urmarea: sunet clar la toate frecventele si la orice volum, INSA: integratul se incingea mult mai tare, kiar cand nu intra sunet ( pot spune ca inaine de acest atasamant putea merge si fara radiator,cred, pana pe la 50W, incingandu-se putin pe 4ohm doar la putere max~70-80W) INSA: a aparut un brum in boxe (inainte zgomotu slab era produs doar de curentu de alimentare, la a carui redresare am mai pus niste microF si s-a atenuat si mai mult), probabil datorat consumului mai mare de curent, caci a inceput sa se incinga si trafu; in continuare am legat intre in+ si in- ale integratului un cond de 10nF (crescandu-i valoarea am observat ca in cele din urma anuleaza efectul primului condensator, deci iar distorsiuni!) si brumul s-a transformat intr-un fasait mai slab, dar sesizabil, insa temperatura integratului a revenit la limitele de dinainte! Am persistat in incercari orbesti si am mai legat un condensator intre "-" de la alimentare si borna OUT: S-AU REDUS SEMNIFICATIV TOATE BRUIAJELE SI ACU SE AUDE FFF BINE! Imi poate explica si mie cineva cam c-am facut si daca e bine?Oricum, ce m-ar interesa e daca o sa am aceeasi probl cu TDA in punte, avand in vedere ca tensiunea de alimentare indicata pt. acest montaj e mai mica decat pt. montajul cu un singur integrat! Va multumesc anticipat pt. lamuriri!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Aveti idee cat e rezistenta termica la o pasta obisnuita? Si foita aia e mica chiar are 0,7'C/W? Daca fac un calcul ajung rau...1'C/W(jonction to case)+0,7'C/W(foita)=1.7 La 50W putere disipata cand jonctiunea are 150'C(zic eu maxim admisibil), radiatorul are numai 150 - 1,7*50 = 65'C?

Link spre comentariu

De aceea e bine sa nu alimentezi peste +-25V cand folosesti 8 ohmi, daca mai vrei sa aiba si viata lunga.costi:vezi daca ai aceleasi amplificari pe fiecare integrat.O sa ma uit pe schema si iti zic la care sa te uiti, acum din pacate trebuie sa plec. Sau poate iti zice altcineva.am revenit..daca ai facut schema din catalog vezi ca rezistentele de 22k si 680 de pe reaCTIA amplificatoarelopr sa fie identice.Masoara-le cu un ohmetru.Apoi vezi cu un osciloscop daca nu oscileaza, sau cat curent trage in gol.Ce racire ai? se incalzesc cand stau degeaba sau cand le dai semnal?

Link spre comentariu

am facut dupa cel de la conex,si din cate am vazut(m-am uitat fugitiv) e cam aceasi schema.E probabil ca cele 2 rez ce regleaza gainul sa nu fie egale.Acces la un osciloscop nu am.Un detaliu nush cat de important este ca sursa de semnal este un amplifiator din niste boxe de calculator la 200mii.O sa mai fac niste teste maine.

Link spre comentariu

am facut dupa cel de la conex,si din cate am vazut(m-am uitat fugitiv) e cam aceasi schema.E probabil ca cele 2 rez ce regleaza gainul sa nu fie egale.Acces la un osciloscop nu am.Un detaliu nush cat de important este ca sursa de semnal este un amplifiator din niste boxe de calculator la 200mii.O sa mai fac niste teste maine.

Sa intelegem ca ai legat iesirea de la boxele de PC la intrarea amplifului ce TDA :rolleyes: daca da vezi ca impedanta de iesire la boxele pc-ului e in jur de 8 ohmi sau 4 ohmi, iar la iesirea din placa de sunet a calculatorului e de 40 kohmi asa ca e destul de important detaliu.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări