Marian Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 @radu8982 traful respectiv a avut initial secundarul dimensionat pentru 10A ceea ce rezulta ca sarma bobinata ar avea aprox 2mm diametru, asadar teoretic ar trebui sa fie loc pentru 2 infasurari cu sarma de 1mm insa reamintesc faptul ca atata vreme cat nu stim sectiunea miezului calculele sunt inutile, trebuie sa se stie sectiunea pentru a stii apoi daca traful este capabil de puterea ce i se va cere, pe de alta parte insa daca se face secundar cu sarma de 1mm diametru mi se pare totusi putin, acesta va duce ceva mai mult de 2A, poate 2,5, ori asta e un curent mult prea mic pentru 2 module diy200.@Pepito daca traful este toroidal atunci ai o problema deoarece pentru a afla sectiunea miezului trebuiesc desfacute toate infasurarile de pe el, atat secundar cat si primar, apoi se masoara diametrul exterior al toroidalului, diametrul interior, si inaltimea sa, si folosindu-te de o formula simpla de calcul afli sectiunea apoi.PS: Totusi am impresia ca discutia asta nu isi are locul aici ci inapoi la alimentatoare Link spre comentariu
zal Postat Februarie 22, 2012 Partajează Postat Februarie 22, 2012 Ai deschis paişpe subiecte legate de trafo ăla, nu ai încredere în ce ţi se spune de prima dată? daca nimeni nu imi raspundea ... http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=35&t=61557&start=30http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=41&t=89&start=2790http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=104895&p=951061#p951061 Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 mutat la sectiunea incepatorilor.Pepito, iti sugerez sa te documentezi si ca citesti cu atentie, te uiti la ce au facut altii.La stadiul actual iti este imposibil sa duci proiectul la capat si poate te alegi si cu kitul ars. Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 23, 2012 Partajează Postat Februarie 23, 2012 Pepito, hai sa te ajut eu cu ceva mai simplu mai ales ca traful tau este toroidalIa o bucata de 2 - 3m de sirma de bobinaj (nu are importanta grosimea deocamdata)si incepi sa bobinezi traful cu eaVei bobina cateva spire dupa care te vei opri, alimentezi traful si vei masura cu aparatul la ce tensiune ai ajuns.Daca ai mai putin de 1 Vca incepi sa mai bobinezi cateva spire pina ajungi la 1 Vca, daca ai mai mult de 1Vca mai dai jos din spire pina ajungi la 1VcaIn momentul in care ai ajuns la 1 Vca inseamna ca ai aflat cate spire sunt necesare pentru un singur volt, tai restul de sirma care ti-a ramas si incepi sa debobinezi sirma respectiva dupa care o masori cu un metru sau o ruleta si ai aflat lungimea fizica a acelei sirmeDimensiunea care ai aflat-o o inmultesti cu 40 (tensiunea pe care o ai deja la infasurarea existenta pe toroidal) si vei afla dimensiunea conductorului pe care va trebui sa bobinezi transformatorul pentru a avea inca o infasurare de 40Vca si pe care o vei inseria cu cea existenta.Bobinajul final il vei face cu conductor la fel de gros ca cel care este deja pe traf, spira linga spira, bine ingrijit si pe toata suprafata transformatorului.Bobinarea o vei face fara sa desfaci ceva din traf (nici macar izolatia care o ai pe el )Vei respecta acelasi sens de infasurare care il are deja trafulMulte "succesuri" !!! Link spre comentariu
Vizitator Pepito Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Ai deschis paişpe subiecte legate de trafo ăla, nu ai încredere în ce ţi se spune de prima dată? Cred ca tu nu poti sa stai de mine pe forum .... daca ar mai exista baieti ca maxente si marian_ct pe forumul asta sa ajute asa cum trebuie am avea multe realizari nu sa te descurajeze si sa nu poti face nimik ... ar trebui sa luati exemplu de la ei .... numai bine le doresc si multe realizari asa cum am avut eu parte datorita lor ... Link spre comentariu
tpc Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 De ce DIY200 - 200W/4R nu se aude clar la volum mic , se aude distorsionat , modulele fiind absolut noi cumparate de la domnul sorteh ? Boxele au impedanta de 8 ohmi si alimentarea etajului final este la 62 Vcc Link spre comentariu
corneillus Postat Iulie 5, 2013 Partajează Postat Iulie 5, 2013 Dimensiunea care ai aflat-o o inmultesti cu 40 (tensiunea pe care o ai deja la infasurarea existenta pe toroidal) si vei afla dimensiunea conductorului pe care va trebui sa bobinezi transformatorul pentru a avea inca o infasurare de 40Vca si pe care o vei inseria cu cea existenta. !!!metoda aceasta vroiam sa o propun si eu, metoda care am incercat-o cu succes cu ceva timp in urma. doar ca as face o mica completare.... sa nu masoare lungimea firului pentru un volt, deoare cu cat bobinajul se ingroasa spre exterior va incapea mai putine spire cu diametru mai mare (lungimea fiind aceiasi) dar spire mai putine, deci probabil va optine o tensiune mai mica.nr de spire pe volt determinate sa le inmulteasca cu tensiunea dorita, 40 in cazul de fata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum