Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare kit-uri DIY200

Vizitator Pepito

Postări Recomandate

Vizitator Pepito

Sall ! as vrea sa cumpar si eu doua kit-uri DIY200 si o redresare + filtare deja plantata daca aveti . intrebarea mea este daca pot sa le folosesc la traf meu de 1x40v care nu are priza mediana .... Astept un raspuns . Multumesc anticipat !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marian

3

• zal

2

• Putz

2

• franzm

1

Top autori în acest subiect

Si dintr-o singura infasurare secundare se poate obtine tensiune simetrica, dar cu performante scazute (redresare monoalternanta). In cazul de fata obtineti cam 55V in gol.

Link spre comentariu
Vizitator Pepito

Si dintr-o singura infasurare secundare se poate obtine tensiune simetrica, dar cu performante scazute (redresare monoalternanta). In cazul de fata obtineti cam 55V in gol.

In cazul de fata ce as avea de facut ?
Link spre comentariu

@Pepito cum adica nimeni nu iti raspundea? ti-am zis deja la sectiunea de transformatoare ca tensiunea scazuta iti limiteaza optiunile, majoritatea schemelor de amplificator au alimentare simetrica, adica dubla, asta insemnand atat tensiune pozitiva cat si negativa, ambele fata de circuitul de masa, ai 2 optiuni asa cum ti s-a mai zis dar nu ai ascultat, sau apelezi la redresare monoalternanta ( ceea ce eu nu recomand ) sau mai adaugi o infasurare identica cu cea deja prezenta si obtii 2 iesiri de la traf identice cu ajutorul carora poti alcatui o sursa simetrica.

Link spre comentariu

@Pepito iarasi nu ai inteles ce trebuie din ceea ce s-a spus, citeste mai atent.... Dr.L a punctat bine ca de la un miez dimensionat pentru o anumita putere nu se poate cere prea mult peste, asadar a avut dreptate, insa asta nu inseamna ca a contrazis direct ceea ce am sugerat eu, si asta deoarece tu nu ai specificat si dimensiunile fizice ale miezului, cel putin eu nu am gasit asta in postarile tale, asadar masoara traful ala, adica miezul magnetic ( daca stii ce-i ala ) si posteaza aici.

Link spre comentariu

Daca transformatorul nu este toroidal ar trebui sa poti sal rebobinezi,mai depinde si de sectiunea pe secundar ,daca e mai mare de 1mm ai putea sa faci doua secundare(cu sectiunea de 1mm) de vreo 30Vca si cu o filtrare buna tiar ajunge pentru 2 diy 200 pe 8ohmi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări