Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Totul despre scari

Vizitator

Postări Recomandate

Asa cum am promis, ma voi ocupa intr-o oarecare masura, in acest topic, de subiectul scari.

Nu am timp sa sintetizez informatia, si sa postez aici o lucrare pe intelesul tuturor, asadar, am ales sa va pun la dispozitie ceva materiale pe care le-am folosit si eu in scoala.

http://www.scribd.com/doc/23777531/Curs-Scari Curs scari.

http://www.scribd.com/doc/80834908/D-Scari-Neufert Elemente de proiectare scari, extras din Neufert (Manualul Arhitectului)

http://www.scribd.com/doc/32724637/8009 ... 37-Neufert Neufert (Manualul Arhitectului)

Daca aveti intrebari... sunt prin zona.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• __farad__

2

• liviu

1

• mester strica

1

• TESSLA

1

Top autori în acest subiect

A avea o cultura vizuala, a cunoaste tot ce e posibil, tot ce s-a facut deja, a te deconecta de cliseele pe care le vedem la tot pasul, este esential, asadar, o sa atasez cateva imagini, ca sa ne relaxam putin mintea...

Have fun!

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Singurul lucru ar fii , ca multe dintre scariile acelea nu sunt legale .

Adica sunt infractoare? :nas: Vrei sa spui neconforme stas-urilor romanesti. Asta asa este, daca tinem cont ca normativele noastre sunt de o seama cu bunica (doar desprafuite si completate cu cateva aberatii in plus din cand in cand). Dovada este, in electrica normativul I7. Pana anul trecut nu exista o diferentiere a curentului maxim admis pe un fir de sectiune x intre aluminiu (care se folosea intensiv cand a fost scos normativul) si cupru. Adica pt mariile lor cuprul si aluminiul conduc la fel curentul.Superbe @nomikos. Ca un non-conformist prin excelenta mi-as pune astfel de scari oricand, eventual as umbla putin la securitate. Deh, asa e cand ai copii. Dar per total :aplauze
Link spre comentariu

Sa te vad eu cum te deplasezi pe scarile alea dupa ce ai "impuscat" vreo trei beri negre si vreo patru coniace. Ele sant interesante ca si concept, dar nu sant si practice.

Link spre comentariu

Sa te vad eu cum te deplasezi pe scarile alea dupa ce ai "impuscat" vreo trei beri negre si vreo patru coniace. Ele sant interesante ca si concept, dar nu sant si practice.

Perfect normal. Eu nu consum alcool :dans: In plus sunt cateva care au, cel putin din poze, o constructie suficient de sigura chiar si pt unul "impuscat".
Link spre comentariu

Referitor la unele din ele; Nu sunt legale in spatii publice, da... in locuinte, le putem numi nesigure, daca privim prin prisma securitatii. Asta nu-i opreste pe arhitecti sa le conceapa, iar pe clientii cu gusturi in sfera avangardei, sa le ceara/accepte. In general eu am grija cu copii/batranii. Despre alcool, nu pot vorbi cu clientul, ca nu se cade... sau poate se cade, nu stiu... :nebunrau: Intr-adevar, nu pot sa va contrazic, oricat as incerca... am un prieten care are o astfel de scara, fara balustrada, si, oricat de dur o sa va para, a cazut in cap de la 2m inaltime, baut fiind...Luati-le ca pe un material didactic vizual, asa, de destindere, si acceptati faptul ca oamenii le cer, cu riscurile de rigoare.Daca o sa cititi materialele de mai sus, o sa va loviti si de rigori strasnice.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Ma apuca ameteala doar cand ma uit la scarile din poze...nu-mi par deloc practice, Doamne-Fereste sa fie nevoie sa chemi o ambulanta si medicul sa trebuiasca sa urce aiurelile alea, ca sa ajunga in camera de sus, sau sa trebuiasca sa duci o mobila pe scarile acelea. Cred ca sunt simple concepte de design, nu vad cine ar dori in realitate asemenea excentricitati. :ras:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări