Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare multimetru

Son of Sound

Postări Recomandate

:jytuiyu inseamna ca nu ai strapat bine ceva daca nu functioneaza nu ???????????

Iti raspund cu o intrebare!De ce interfata a unui instrument este optica?(RS 232)
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costyy86

9

• q_acdc

6

• Son of Sound

4

• lavynyu

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

1. Multimetrul digital DT830 se poate alimenta de la orice sursa cu tensiunea intre 6...14V, consumul este de 0.9mA.De exemplu, la un astfel de instrument am pus 3 celule fotovoltaice inseriate, recuperate de la pitici de gradina, functioneaza perfect pe toate gamele, si pot sa-l las non-stop in functiune alimentat cu lumina de deasupra mesei de lucru. :rade: 2. Nu merita utilizat ca aparat de panou pt. o sursa de laborator, daca sursa furnizeaza si tensiuni mai mari decat 20V, cu comutatorul multimetrului pus pe 200V, nu afiseaza decat o zecimala(de exemplu, 5.4V in loc de 5.49V). Diferenta poate conta uneori...3. Daca ati facut straparea cum trebuie, inseamna ca erau pocnitori acele multimetre.Am gasit sambata langa un hypermarket, un multimetru de marca la numai 15 lei, foarte mic, posibil de utilizat la multe "jucarii":http://i42.tinypic.com/34irb6d.jpg

Iti raspund cu o intrebare!De ce interfata a unui instrument este optica?(RS 232)

RS232 nu inseamna "optic", ci doar serial. Multimetre digitale cu iesire optica eu unul n-am vazut.
Link spre comentariu

Versiunile UT71 -UT81 au acelas cablu cu separatie optica.Pe net scrie ca infrared connection (?). Detin un UT81B dar nu mi-am batut capu' cu USB si programul ptr. PC.Cam asa arata treaba cu separarea galvanica:

post-41815-139829411592_thumb.jpg

Link spre comentariu

gurile rele spun că uni-t-urile sunt variantele chinezești de fluke meters/scopemeters.io am un fluke 92, și ăla chiar are interfață rs232 optică: cablul e rs232 conexiune la pc, și 2 leduri ir conexiunea la scopemeter...și ir-ul ăla n-are nici o treabă cu vechea interfață ir care se găsea pe plăcile de bază de pc mai vechi... singurul lucru comun e că folosește leduri și fotodiode IR, atât, protocolul e complet diferit.

Link spre comentariu

Asa este, sunt chinezesti. Bune la pret ptr. hobby, zic eu.Nu stiu exact in ce garaj se fac si unde este, insa le vand la UNI-Trend care sunt de culoare rosie si la PCE (PCE Instruments) de culoare albastra.UNI-T UT81B-Rosu/PCE UT81B-Albastru= Aceeasi Marie cu alta palarie.Multimetru merge bine.Sine Wave merge bine.Square Wave o ia putin razna de la 4,5MHz in sus.Raclama pe majoritatea siteurilor pe net 10Hz -10MHz (in realitate 8MHz).Pot sa spun ca la pretul pe care il are merita. Face treaba nu este chiar o magarie.Parerea mea este ca o scula mai buna si scumpa trebuie sa scoata si banii inapoi (asta nu se intapla in cazul unui hobby-st).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări