costyy86 Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Am masurat un acumulator cand multimetrul era alimentat de, bateie a mers, apoi cand la-m alimentat de la sursa stabilizata de 9v (alimentatorul), nu a mai mers....si am reincercat sa il alimentez de la baterie si sa masor, si nu a mai vrut sa mearga... Link spre comentariu
ronyku Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 acum vreo 10 ani am experimentat si eu o astfel de varianta insa surpriza a fost destul de neplacuta instrumentul sa defectat ce s-a intamplat atunci nu am reusit sa-mi explic am renuntat la experiment mai ales ca la vremea aia reparatia multimetrului m-a costat destul de mult Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Oare sa fie curentu prea mare????? Link spre comentariu
dorian 70 Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 O fi modelul asta (DT-830B) mai pacatos ?Si eu ma gandeam sa macelaresc unul ca sa-l dedic altui scop.Pe un DT9205A, tot chinez, folosesc de vreun an de zile alimentarea in mod dual: sursa separata si bateria incorporata si până in prezent a mers bine. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Da e DT-830B, eu voiam sa il folosesc intr-o sursa stabilizata, dar nu am reusit deoarece am patit cele spuse, dar poate o sa mai incerc si o sa leg in serie o rezistenta de 5w...poate o fi de vina curentul prea mare care intra in el, totusi bateria aceea de 9v are un curent mic....pe cand alimentatorul..... Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 poate o fi de vina curentul prea mare care intra in elDaca il alimentezi de la o sursa de 9V/200mA sau una de 9V/50A, multimetrul va avea acelasi consum. Link spre comentariu
lavynyu Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 foarte interesant subiectul , atunci care este concluzia finala deci daca luam un multimeru digital oarecare si il alimentam la un alimentator de 9 volti fie el si stabilizat va functiona voltmetrul dar restul functiilor ohmetru si etc........ ??????????????? Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Acum am facut experimentul si functioneaza!(masurat o baterie de 9v cu multimetrul alimentat la o sursa exterioara) Poate ati gresit cu alimentarea sau strapurile din comutator. Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Acum am facut experimentul si functioneaza!(masurat o baterie de 9v cu multimetrul alimentat la o sursa exterioara) Poate ati gresit cu alimentarea sau strapurile din comutator.Cu alimentarea sigur nu am gresit, dar cu trapurile.... , nu neg ca nu poate fi adevarat, o sa le mai verific ca le am puse pe undeva... Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Atentie cu clema bateriei!(oglinda) Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Da stiu, dar firele sunt colorate, rosu respectiv negru...aparatul se aprinde doar ca nu masoara..... Link spre comentariu
lavynyu Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 bine dar celelalte functii ale multimetrului functioneaza corect alimentat la sursa ???????? Link spre comentariu
costyy86 Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 nu am incercat ca eu am strapat contactele ca sa il blochez pe scala de 200v...de aceea aveam nevoie Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 bine dar celelalte functii ale multimetrului functioneaza corect alimentat la sursa ????????Pe tensiune alternativa nu ma risc! Link spre comentariu
lavynyu Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 inseamna ca nu ai strapat bine ceva daca nu functioneaza nu ??????????? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum