Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare multimetru

Son of Sound

Postări Recomandate

Am masurat un acumulator cand multimetrul era alimentat de, bateie a mers, apoi cand la-m alimentat de la sursa stabilizata de 9v (alimentatorul), nu a mai mers....si am reincercat sa il alimentez de la baterie si sa masor, si nu a mai vrut sa mearga...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costyy86

9

• q_acdc

6

• Son of Sound

4

• lavynyu

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

acum vreo 10 ani am experimentat si eu o astfel de varianta insa surpriza a fost destul de neplacuta instrumentul sa defectat ce s-a intamplat atunci nu am reusit sa-mi explic am renuntat la experiment mai ales ca la vremea aia reparatia multimetrului m-a costat destul de mult

Link spre comentariu

O fi modelul asta (DT-830B) mai pacatos ?Si eu ma gandeam sa macelaresc unul ca sa-l dedic altui scop.Pe un DT9205A, tot chinez, folosesc de vreun an de zile alimentarea in mod dual: sursa separata si bateria incorporata si până in prezent a mers bine.

Link spre comentariu

Da e DT-830B, eu voiam sa il folosesc intr-o sursa stabilizata, dar nu am reusit deoarece am patit cele spuse, dar poate o sa mai incerc si o sa leg in serie o rezistenta de 5w...poate o fi de vina curentul prea mare care intra in el, totusi bateria aceea de 9v are un curent mic....pe cand alimentatorul.....

Link spre comentariu
:limb: foarte interesant subiectul , atunci care este concluzia finala deci daca luam un multimeru digital oarecare si il alimentam la un alimentator de 9 volti fie el si stabilizat va functiona voltmetrul dar restul functiilor ohmetru si etc........ ???????????????
Link spre comentariu

Acum am facut experimentul si functioneaza!(masurat o baterie de 9v cu multimetrul alimentat la o sursa exterioara) :ras: Poate ati gresit cu alimentarea sau strapurile din comutator.

Link spre comentariu

Acum am facut experimentul si functioneaza!(masurat o baterie de 9v cu multimetrul alimentat la o sursa exterioara) :ras: Poate ati gresit cu alimentarea sau strapurile din comutator.

Cu alimentarea sigur nu am gresit, dar cu trapurile.... :nas: , nu neg ca nu poate fi adevarat, o sa le mai verific ca le am puse pe undeva...:)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări